Jom Sembang

PGMALL Tipu? PGMALL Scam? PGMALL Penipu? Tipulah PGMALL Ni…

PGMALL Tipu? PGMALL Scam? PGMALL Penipu? Tipulah PGMALL Ni…

Ramai orang cakap PGMALL boleh jana pendapatan 4-5 angka, betul kah? Rasanya PGMALL Tipu ni..

Ini adalah pemikiran dan pertanyaan setiap orang yang baru tahu dan dengar tentang PGMALL kan?

BW pun sebelum ni mempunyai pertanyaan sebegini. Siap fikir PGMALL ni MLM ka?

Okey, jom kita baca & kenali PGMALL dulu..

pgmall dot my

Apa itu PGMALL?

PGMALL adalah pusat membeli belah atas talian atau kita panggil Online Shopping Platform yang dikendalikan oleh syarikat PG Mall Sdn Bhd dan merupakan anak syarikat Public Gold Marketing Sdn Bhd iaitu syarikat yang mempunyai kredibiliti yang tinggi dengan perniagaan Emas Public Gold.

PGMALL sama sahaja seperti Shopee & Lazada. PGMALL bukanlah MLM atau Multilevel Marketing okey.. Yang pasti PGMALL tidak tipu ya..

 

Apa Kelebihan PGMALL?

PGMALL menggunakan konsep CONSUMERCHANT iaitu gabungan Consumer (Pengguna) & Merchant (Peniaga). Ecommerce PGMALL menggunakan konsep perkongsian keuntungan antara peniaga dan juga pengguna di mana mereka menyediakan program referrel “FOREVER CASH BACK” iaitu Rebat tunai sampai bila-bila. Bagaimana tu?

Lazada ada Program Affiliatenya sendiri. Anda share link produk & jana income jika ada sesiapa membeli produk tersebut melalui link referrel anda.

Shopee pula menyediakan Cashback dan shopee coins jika anda membeli produk atau barangan di Shopee.

 

PGMall pula adalah online shopping yang terbaik kerana ia menyediakan program Affiliate atau Referrel yang memberikan Cashback 0.5% sehingga 3.5% sampai bila-bila jika orang yang anda rujuk untuk daftar PGMALL dan shopping di PGMALL . Anda boleh jana pendapatan pasif berterusan sampai bila-bila. Buat kerja sekali tetapi untung berkali-berkali. Inilah peluang perniagaan yang memberikan kita passive income hanya dengan online Shopping.

Hanya orang yang berfikir jangka panjang akan ambil peluang ini. In Sha Allah.

 

Sebelum ini, BW juga ada sertai eCommerce dari China iaitu Fingo di mana konsep hampir sama dengan PGMALL tetapi yang membezakannya adalah jika anda ingin jana pendapatan dengan FINGO, anda wajib beli barang bernilai RM199 untuk menjadi Fingo Premium Shopper. TAPI TIDAK untuk PGMALL. Anda dah boleh jana pendapatan pasif secara PERCUMA. Tidak perlu bayar apa-apa atau tiada sebarang hidden charge. Sebab itu, BW rasa PGMALL benar-benar ingin berkongsi pendapatan dengan pelanggannya. In Sha Allah. BW yakin, PGMALL akan menjadi salah satu Online Shopping yang terbaik di Malaysia.

Dan apa yang BW paling suka, pendapatan Cash Back anda boleh digunakan beli EMAS atau Barang Kemas Public Gold & PG Jewel ya..

 

 

Bagaimana Cara Menjana Pendapatan Dengan PGMall?

Anda hanya perlu daftar di sini secara PERCUMA: DAFTAR PGMALL PERCUMA

Kemudian anda akan diberikan link referrel khas untuk dikongsikan kepada orang lain sama ada di blog, youtube atau sosial media yang lain.

PGMALL membayar usaha anda dengan mengajak orang lain membeli belah di PGMALL dalam bentuk CASHBACK 0.5 – 3.5% dari jumlah pembelian mereka.

SHOP – SHARE – EARN

Setiap pembeli yang berdaftar di PG Mall berhak mendapat kempen Shop, Share dan Earn PGMALL. Melalui kempen ini, ANDA yang berkongsi pautan rujukan (Referrel Link) anda ke rujukan yang lain (rakan, keluarga atau bahkan orang asing) akan mendapat pulangan tunai sebanyak 0.5% dari jumlah pembelian per transaksi. Mekanisme yang sama berlaku untuk rujukan yang kemudian berkongsi pautan unik mereka sendiri kepada pembeli baru mereka. Walaupun terdapat banyak peringkat pembeli baru yang mendaftar, Anda akan mendapat pulangan tunai (Cashback) sebanyak 0.5% dari jumlah pembelian rujukan tahap pertama dan kedua masing-masing (seperti yang ditunjukkan dalam rajah di atas).

 

Setiap pembeli (Shopper) memperoleh pulangan tunai (Cashback) dari 0.5% hingga 3.5% untuk setiap pembelian yang dilakukan di PG Mall yang merangkumi hingga tiga peringkat rujukan (3 Tier Referrel). Peratusan ganjaran tunai bergantung pada kedudukan pembeli (Shopper Ranking) – Shopper, Super Shopper, Premium Shopper dan Elite Shopper.

Untuk mendapat keuntungan dari peratusan pulangan tunai tertinggi, anda harus meningkatkan pembelian referrel shopper anda atau peribadi anda untuk meningkatkan kedudukan jenis atau ranking shopper.

 

Untuk cashback bulanan kurang dari RM100, ia akan dikreditkan ke C-wallet dan boleh ditebus untuk sebarang pembelian di masa hadapan, Manakala untuk cashback bulanan melebihi RM100, wang tunai akan dikreditkan ke akaun bank peribadi anda pada 25 setiap bulan. Ganjaran wang tunai ini akan berterusan selagi anda atau rujukan anda terus membeli-belah di PG Mall. Oleh itu kami menyebutnya “Forever Cashback” Atau Pulangan Tunai Selamanya.

 

4 JENIS SHOPPER DI PGMALL & JUMLAH CASHBACK

1. SHOPPER

Shopper atau pembeli yang baru sahaja berdaftar secara percuma dan mula berkongsi link referrelnya kepada rakan yang lain. Setiap kali rujukannya membuat pembelian di PGMALL, Shopper akan menerima Cashback 0.5% sehingga level ke-2 sampai bila-bila selagi orang yang dirujuknya itu membuat pembelian di PGMALL. Setiap kali Shopper membuat pembelian peribadi, dia juga akan menerima Cashback 0.5% lagi.

Cuma bayangkan, anda dah rujuk 10,000 orang yang daftar secara PERCUMA dan mereka membuat pembelian minima sebulan RM100, maka Cashback yang anda dapat adalah RM5000 sebulan secara pasif sahaja.

10,000 Shopper x RM100 = RM1,000,000

Maka Cashback 0.5% adalah 0.5% x RM1,000,000 = RM5000 Sebulan.

Bayangkan jika shopper rujukan anda juga SHARE dan ajak orang lain join PGMALL dan buat online shopping, Maka dia dapat Cashback 0.5% dan anda juga dapat lagi 0.5% dari jumlah pembelian pada bulan tersebut.. WOW

JANGAN FIKIR JANGKA PENDEK. TAPI FIKIR JANGKA PANJANG …

 

2. SUPER SHOPPER

Anda sebagai Shopper secara automatik akan layak menjadi Super Shopper setelah mereka merujuk atau memperkenalkan 50 pembeli dan ke atas, dengan jumlah penjualan kumpulan terkumpul melebihi RM50,000.

Super Shopper akan mendapat insentif cashback 1% dari pembelian pembeli biasa mereka, 0.5% dari pembelian Super Shopper dan juga menikmati cashback 1% dari pembelian peribadi.

TIDAK PERLU BAYAR APA-APA KEAHLIAN PUN…

CONTOH:

10,000 Shopper x RM100 = RM1,000,000

Maka Cashback 1% adalah 1% x RM1,000,000 = RM10,000 Sebulan.

Bayangkan jika shopper rujukan anda juga SHARE dan ajak orang lain join PGMALL dan buat online shopping, Maka dia dapat Cashback 0.5% dan anda pula dapat lagi 0.5% dari jumlah pembelian pada bulan tersebut.. WOW

Pendapatan ini hanya secara PASIF sahaja. Anda hanya memperkenalkan PGMALL dan setiap kali mereka membuat pembelian di PGMALL, anda akan sentiasa jana pendapatan.

 

3. PREMIUM SHOPPER

Untuk memenuhi syarat untuk Pembeli Premium (Premium Shopper), Pembeli Super perlu merujuk atau memperkenalkan 200 pembeli atau lebih dengan jumlah jualan kumpulan terkumpul melebihi RM200,000.

PGMALL Premium Shopper akan mendapat insentif Cashback 1.5% dari pembelian pembeli biasa mereka, 1.0% dari pembelian Super Shopper, 0.5% dari pembelian Premium Shopper dan juga menikmati pulangan tunai 1.5% dari pembelian peribadi.

 

CONTOH:

10,000 Shopper x RM100 = RM1,000,000

Maka Cashback 1.5% adalah 1.5% x RM1,000,000 = RM15,000 Sebulan.

Bayangkan jika shopper rujukan anda juga SHARE dan ajak orang lain join PGMALL dan buat online shopping, Maka dia dapat Cashback 0.5% dan anda pula dapat lagi 0.5% dari jumlah pembelian pada bulan tersebut..

 

4. ELITE SHOPPER

Untuk memenuhi syarat untuk menjadi Elite Shopper, Premium Shopper perlu merujuk atau memperkenalkan 300 pembeli atau lebih dengan jumlah penjualan kumpulan terkumpul melebihi RM500,000.

Elite Shoppers akan mendapat insentif cashback 2% dari pembelian pembeli biasa yang mereka rujuk, 1.5% dari pembelian Super Shopper, 1.0% dari pembelian Premium Shopper, 0.5% dari pembelian Elite Shopper dan juga menikmati cashback 2% dari pembelian peribadi.

 

CONTOH:

10,000 Shopper x RM100 = RM1,000,000

Maka Cashback 2% adalah 2% x RM1,000,000 = RM20,000 Sebulan.

Bayang jika shopper rujukan anda juga SHARE dan ajak orang lain join PGMALL dan buat online shopping, Maka dia dapat Cashback 0.5% dan anda pula dapat lagi 0.5% dari jumlah pembelian pada bulan tersebut.. WOW

 

Pendapatan ini hanya secara PASIF sahaja. Anda hanya memperkenalkan PGMALL dan setiap kali mereka membuat pembelian di PGMALL, anda akan sentiasa jana pendapatan selamanya.

Tiada yang mustahil untuk jana passive income 4-5 angka sebulan sebab dalam PGMALL ni, Jongkong Emas dan Barangan Kemas PG Jewel pun ada dijual ya..

Sebab itu bertindak sekarang. DAFTAR PGMALL DI SINI 

 

Adakah PGMALL Tipu? Tidak ya.. Alhamdulillah, BW pun dah dapat keuntungannya dari PGMALL Affiliate Program ni..

admin

Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

Related Articles

One Comment

  1. Saya dah lama membeli-belah di PGMall. Siapa yang menjadi pelanggan Public Gold secara automatik akan menjadi pelanggan PGMall. Banyak kali saya beli barang free sebab guna duit insentif hasil promote PGMall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge
Back to top button