Iklan Blog 1 Juta Pelawat & 5 Juta Pageview

 

Harga Iklan Di Blog Termurah 2015

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…

Tahun 2015, trafik blog BloggerWanita.com telah melebihi 1 juta pelawat dengan lebih 5 juta pageview. Tahun lepas, Aya telah tutup khidmat pengiklanan kerana sibuk dan fokus dengan bisnes fizikal. Harap maaf ye..

Alhamdulillah dengan perkembangan trafik yang semakin meningkat dengan lebih 100 ribu pelawat sebulan, Akhirnya, Khidmat pengiklanan di blog ini dibuka semula dengan harga jauh lebih murah iaitu DISKAUN 50% bagi pengiklan yang terawal. Tujuannya adalah untuk membantu rakan pengiklan  mempromosikan produk, perkhidmatan atau jenama mereka.

Billboard Harga Iklan Di Blog BloggerWanita.com

 

Berapa harga iklan di blog ini? Bagaimana cara menentukan harga iklan?

Harga iklan di blog adalah ditentukan dengan jumlah trafik pada sesebuah blog. Jika trafik blog tersebut adalah tinggi, maka harga juga adalah tinggi. Harga iklan pada sesebuah blog juga berbeza mengikut kedudukan dan jenis iklan tersebut.

Jika kedudukan iklan tersebut lebih jelas dan terletak di bahagian kedudukan atas, maka harganya adalah lebih tinggi. Jika pakej iklan yang ditawarkan adalah berbentuk review atau advertorial post, biasanya harganya adalah lebih mahal berbanding iklan banner kerana biasanya iklan review akan kekal pada blog dan mempunyai ciri-ciri SEO yang mana pengiklan akan sentiasa menerima pelanggan dari Google Carian jika tersenarai tinggi pada halaman pertama.

 

Berapa harga iklan di blog dengan trafik lebih 100 ribu pelawat sebulan dan lebih 3000 pelawat sehari? Adakah harga iklan yang murah pada blog yang trafik tinggi?

Jangan risau, Tahun 2015 ini, Aya buka tawaran pakej pengiklanan dengan harga diskaun sehingga 50%. Rakan-rakan pengiklan boleh dapat harga iklan serendah RM50 sebulan. Tapi Promosi adalah terhad iaitu sehingga 20 Mac 2015 sahaja.

Siapa cepat dia dapat.. Heee

 

Dalam tahun 2015 ini, Aya akan terus berusaha untuk menaikkan trafik blog ini. Target, nak capai sehingga 1 juta pelawat sebulan. In Sha Allah. Mampu ke?

Tak salah target besar, yang penting kena berusaha, doa dan tawakal. 🙂

 

Bagi rakan-rakan blogger yang baru, jangan putus asa, teruskan belajar cara meningkat trafik blog.. Aya masih ingat lagi, tahun 2010, trafik blog Aya hanya dekat 2000 sebulan sahaja. Alhamdulillah setelah 4 tahun berada dalam dunia blogging, trafik blog ini lebih 3000 pelawat sehari, bukan sebulan.

Semoga rakan-rakan blogger di luar sana terus berjaya. Keep sharing perkara-perkara yang berguna dan berinformasi. In Sha Allah, akan datang ganjaran yang baik di kemudian hari. AMIN.

Be yourself.. Bina kredibiliti dan Jadilah blogger yang berhemah..hehehe

Oh ye.. Aya ada buat video animasi tentang blog dan pengiklanan di BloggerWania.com. Jom layan..

 

Teruskan bersama BloggerWanita.com, Aya akan kongsikan tips-tips bagaimana cara nak tingkat trafik blog dengan cara mudah, berkesan dan kreatif.

Plan macam nak buat ebook yang lengkap tips dan cara tingkatkan trafik blog. Ada yang berminat ke kalau aya buat? hihihi..

About Auther:

Hubungi admin@bloggerwanita.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

31 thoughts on “Iklan Blog 1 Juta Pelawat & 5 Juta Pageview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge