About Auther:

Hubungi admin@bloggerwanita.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

hari tibi sedunia

24 Mac : Hari Tuberculosis (TiBi) Sedunia

Selamat Hari Tuberculosis Sedunia…

Apa bendanya Tuberculosis ini? TB atau TV ? 🙂

Masa kecik-kecik dulu, aku pun tak tahu apa bendanya TB ni, aku fikir televisyen..hehe.. Tapi bila dah besar , confirm aku kena tahu.haha.. dah namanya kerja di bawah kementerian kesihatan mesti lah kena tahu…

Gambar Jangkitan Kulat Kemaluan Wanita

Cecair Keputihan dari Kemaluan Wanita?

Hari ini terasa nak bagi info tentang kesihatan lagi. Dah lama cakap pasal blog je. hehe. Korang pernah alami masalah cecair keputihan yang keluar dari kemaluan wanita yang menyebabkan ia gatal dan tak selesa?

So hari ini, Aku nak kongsi sedikit ilmu yang ada dengan pembaca BloggerWanita.com. Harap dapat membantu korang memahaminya. Sebab ramai dikalangan wanita segan untuk berjumpa dengan doktor disebabkan masalah yang agak sensitif ini.

Cecair keputihan dari kemaluan atau dalam English version, kita panggil vaginal discharge adalah perkara yang boleh dikatakan berlaku di kalangan majoriti wanita. Kenapa ye? Bahaya ke

Ibu Ibu Mengandung

Ibu Mengandung yang Terlebih 9 Hari

Seperti biasa, pergi kerja sebelum pukul 8.00 am, dan merawat ibu-ibu yang mengandung di wad bersalin.
Hari ini, aku merawat seorang pesakit iaitu puan Siti ( Bukan Nama Sebenar ) , seorang ibu mengandung yang sudah terlebih 9 hari dari tarikh yang dijangka bersalin, ini merupakan kandungannya yang pertama dan sepanjang mengandung, si ibu tidak mengalami sebarang masalah pada kandungannya.

Tips 2 : Jika Anda Jumpa Doktor

Assalamualaikum semua, pembaca BloggerWanita.com yang dikasihi, hari ini, aku nak kongsi satu lagi tips yang penting jika anda berjumpa dengan mana-mana doktor perubatan..
Apa dia?

Pastikan kita tahu apa nama penyakit-penyakit kita yang lepas dan segala rekod perubatan atau surat keluar hospital ( Discharge Summary ) kita simpan sebaik mungkin. Jangan jadikan pembungkus nasi lemak pula, kasihan doktor, penat dia buat surat atau laporan untuk kita..

Mungkin ada yang bertanya, bagaimana pula kalau doktor tak beritahu nama penyakit kita? …