10 Perkara Perlu Tahu Tentang Energizing Soy Protein @ ESP Shaklee

Assalamualaikum dan Salam semua..

Hari ini, Aya nak kongsi info yang ramai tidak tahu tentang ESP Shaklee. Apa tu Energizing Soy Protein Shaklee?…

Gambar ESP Shaklee

10 Perkara Perlu Tahu adalah:

1. ESP Shaklee diperbuat dari 14 gram protein soya bukan GMO (genetically modified organism) berkualiti tinggi. Maksudnya kacang Soya yang tulen. Tanpa penggunaan  alcohol, tiada tambahan bahan kimia, pewarna atau perasa tiruan.

 

2. ESP membekalkan 9 asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein dalam tubuh. Protein adalah penting untuk pembentukan hormon, enzim, antibodi dan bahan-bahan lain dalam tubuh badan.

 

3. ESP mengandungi kandungan lemak yang rendah. Kita boleh perolehi protein dari sumber daging, telur dan tenusu, namun begitu, kandungan lemak adalah tinggi

 

4. ESP juga tidak mengandungi laktosa. Maka sesuai diminum oleh individu yang ada masalah Lactuse Intolerance.

 

5. ESP juga tidak mengandungi kolesterol. Sesuai diambil oleh pesakit-pesakit yang ada masalah tinggi kolesterol.

 

6. ESP mengandungi 5 vitamin B yang penting

 

7. ESP juga mengandungi separuh daripada nilai harian kalsium

 

8. ESP juga mengandungi Isoflavon Soya. Kajian menunjukkan soya dapat membantu menyeimbangkan semula hormon semasa tempoh peralihan menopaus

Gambar Kacang Soya

9. ESP mengandungi protein soya bukan GMO. ia dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti atau Identity Preservation Program di mana proses penanaman hingga pemprosesan kacang Soya dipantau dengan teliti dan dilakukan dalam keadaan terkawal.

 

10. ESP menyediakan sumber tenaga yang panjang dan membantu menahan rasa lapar. Sangat sesuai untuk individu yang bekerja, individu yang berdiet dan ingin menguruskan badan serta ibu-ibu yang menyusukan badan.

 

Di atas adalah antara kelebihan atau kebaikan ESP atau Energizing Soy Protein dari Shaklee yang perlu kita tahu. Lebih banyak lagi kelebihan minuman serbuk ini. In Sha Allah, Aya akan kongsikan pada post-post yang akan datang.

Aya sendiri merupakan pengguna tegar Energizing Soy Protein. Aya ambil minuman ini setiap pagi dan biasanya dicampurkan dengan milo dan Shaklee Collagen Powder.. Memang sedap dan mengenyangkan. Sentiasa bertenaga dan tersenyum walaupun sibuk di klinik..hehehe

Sapa-sapa yang berminat nak minuman ESP Shaklee ini pada harga istimewa, boleh hubungi Aya di Facebook Aya Norbayah atau Whatsapp/SMS ke 0195805181.

 

Ps: Promosi Oktober 2014, Beli 6 ESP dapat PERCUMA 1 ESP, Free Membership dan Rebat Bonus Tunai 5%.. Best giler..

Gambar Perempuan Terkejut

Jom share pengalaman sapa-sapa yang pernah atau masih ambil Energizising Soy Protein?

About Auther:

Hubungi admin@bloggerwanita.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

One thought on “10 Perkara Perlu Tahu Tentang Energizing Soy Protein @ ESP Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge