YouTube Makin Glamour Di Malaysia

Akhirnya Youtube Malaysia dilancarkan juga. Dirasmikan oleh Pengarah Pembangunan Produk Asia Pasifik YouTube, Adam Smith di Kuala Lumpur. Kalau tak silap, 22 Mac 2012 yang lepas.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube
YouTube Malaysia Dilancarkan
Smith (kiri) dan Pengurus Negara Google Malaysia, Sajith Sivanandan. myMetro

Antara artis Malaysia yang telah popular dari YouTube adalah Yuna dan ZeeAvi. Cikgu Shida pun glamour juga. 🙂

YouTube telah membuat perjanjian perlesenan dengan Perlindungan Hak Cipta Karya Muzik Malaysia (MACP) yang akan membolehkan pemuzik dan komposer Malaysia meraih pendapatan di YouTube. Maksudnya artis Malaysia boleh jana pendapatan melalui iklan yang dipaparkan di video youtube mereka.

 

Memang seronok tengok Youtube. Kalau tak kerja, selain blogging, aku layan Youtube gak, sebab sebenarnya aku ni suka menyanyi dan menari, tapi malangnya tak berbakat.huhu. Apa-apa pun, janji kita hepi.. Weeeee

Baguslah juga YouTube dilancarkan secara rasmi di Malaysia, sekurang-kurangnya peluang untuk  rakyat Malaysia buat duit dengan video dan lagu-lagu di youtube terbuka luas. Apa komen korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

14 thoughts on “YouTube Makin Glamour Di Malaysia

  1. Utube itu menarikk ! Semoga utube juga dapat dijadikan medan dakwah
    Aiman Aziz recently posted..Zalora Malaysia is the ….My Profile

  2. komennya aku belum lagi bukak youtube versi malaysia ni.. hehe.. apa2 pun, aku pun tak berbakat juga.. huhu
    Farish Ishak recently posted..15 Tanda-Tanda Mati ‘Husnul Khatimah’My Profile

  3. saya pun suka menyanyi tapi tak berbakat. sma la kita. hehe. selalu pergi karoke ja.
    Naziman recently posted..Lelaki kacak Malaysia blogwalking dengan cara kacakMy Profile

  4. Memang xdi nafikan lagi You tube adalah satu web video yang tip top.
    Mrs Beauty recently posted..Six Reasons to Drink Water for Weight LossMy Profile

  5. Saya pon suke youtube gak..byk lagu best2 bley tgok
    Pezol Stylez recently posted..AKU SELALU SKODENG BLOG HEBAT INIMy Profile

  6. cikgu shida? lama x dgr pasal dia..yg skrg ni tgh meningkat naik..shila amzah,mat luthfi
    chii recently posted..Motivasi Ke Arah KecemerlanganMy Profile

  7. sesekali aku layan jugak youtube nih….
    yas recently posted..TOP 10 LINK REFERRER DENAIHATI FEBUARI 2012My Profile

  8. buat masa ni, terlalu banyak boleh dimanfaatkan dari youtube, ambil dr sudut positif.

  9. lama tak dengar cerita pasal cikgu shida
    Amirez recently posted..[Repost] April Fool Perayaan Kejatuhan IslamMy Profile

  10. Tidak sangka Aya minat menyanyi dan menari. Ini kalau ada majlis karaoke tentu tidak lepas microphone di tangan. 🙂
    akubiomed recently posted..Lelaki kacak akan mengalah dahulu sebelum berjayaMy Profile

  11. Youtube adalah medium pemasaran yang terbaik. tak kira bakal, skill, perniagaan atau apa sahaja, semuanya boleh diiklankan di sana…
    noorsyamsul recently posted..PRU 13: DAFTAR SEBELUM AHAD INI!My Profile

  12. artis malaysia pun ada digelar artis youtube…mmg glamour

  13. YOUTUBE is really a great help to all of us.
    Nicole recently posted..click hereMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge