Wow! Rumah Atas Pokok Tertinggi dengan 10 Tingkat

Percaya atau tak? Inilah dia rumah atas pokok yang tertinggi di dunia iaitu terletak di Crossville, Tennessee. Rumah atas pokok ini adalah milik Swiss Family Robinsons.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube
Rumah Pokok Tertinggi Di Dunia
Sumber: DailyMail

 

Fakta benar tentang rumah ini adalah:

  • Tukang rumah ini iaitu Horace Burgess mengambil masa 11 tahun untuk menyiapkan 10 tingkat rumah di atas pokok ini.
  • Dibina sejak 1993
  • keluasan 10000 meter persegi dan dan hanya menggunakan perbelanjaan $12 ribu sebab kebanyakan menggunakan peralatan  recycle.
  • Rumah ini menggunakan lebih 268000 pakuRumah Atas Pokok Paling Tinggi Di Dunia.
Rumah Pokok Tertinggi
Dalam rumah, siap ada tempat basketball lagi..
Rumah Atas Pokok 10 Tingkat
Memang besar ruang dalaman kawasan rumah pokok ini

Pelik tapi benar. Apa pandangan korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

31 thoughts on “Wow! Rumah Atas Pokok Tertinggi dengan 10 Tingkat

  1. Hebat derrr. Tak gayat ke eh? huhu
    Aiman Aziz recently posted..Blogger ‘Famous’ tidak reti bercakap?My Profile

  2. Seperti rumah dalam gambar dongeng2 anak, nice posting, 🙂
    damae wardani recently posted..[Untold Story] Kisah Pejuang Santri JournalismMy Profile

  3. Hebat !
    Bila rumah-rumah macam ni nak wujud kat Malaysia ek?
    hehe. 😀
    Yuyu Atiqa recently posted..Wordless Wednesday : Ramadhan SpecialMy Profile

  4. macam best je rumah atas pokok ni
    onlajer recently posted..Bab Menjadi Kotraktor HebatMy Profile

  5. Perghh.. terbaik~ tapi lawa gak dalaman rumah tu.. cuma, tahan ke? overall, nice!

  6. […] Gambar rumah atas pokok tertinggi 10 tingkat. […]

  7. 11 tahun baru siap. lamanya. rumah ni kan macam rumah dalam movi. lupa movie apa.
    Naziman recently posted..Promosi Celcom banyak menipu dan tak kacak Part 2My Profile

  8. lama nya..11 tahun baru siap
    dyabunga recently posted..busyMy Profile

  9. 11 tahun???wah..lamanye nak buat rumah ni.
    Kalau mengecat bagi cantik, tambah lg 11 tahun kot..hahah 😀
    dah cat mesti lg sedap mata memandang. 🙂

  10. ish,, nak gak rumah macam ni,, kih3
    muja recently posted..FIRST GIVEAWAY BY NURMUJAHIDAH, THE LADY WARRIOR.My Profile

  11. Melatiqistyna says:

    Cantik n unik..
    Penyabo betul la tuan Umah tu tunggu 11 taun… Heee
    Melatiqistyna recently posted..WW #12 (Setem Sendiri)My Profile

  12. wahh mesti best sbb bersatu dgn alam.. katanya ehhee.. besar gak
    mr.pingu recently posted..Mentor 6 kumpulan B: Puteri Caroline MantapMy Profile

  13. ini kalau ada yang pedajal..letak petrol..fuhh..dapat tengok unggun api besar..
    titan recently posted..Gua bukan Pakar Zakar..My Profile

  14. Memang santai kalau dapat duk atas sekali, Sambil makan ubi rebus cecah sambal tumis, Minum kopi o pekat…
    Mrs Beauty recently posted..Six Reasons to Drink Water for Weight LossMy Profile

  15. Kalau rajin berusaha, tiada yg mustahilnya .. ^__^
    anastasyea recently posted..Gaji SSM Baru, Kakitangan Awam Gembira, Blogger Tumpang Sama !My Profile

  16. Kalau berusaha, tiada yg mustahilnya .. ^__^

  17. cantik. menarik. tertarik. memang da bom lah.
    Sya Isya recently posted..PERMOHONAN KPLSPM 2012 | SEMAKAN KEPUTUSAN & TEMUDUGA AMBILAN JUN 2012My Profile

  18. gigih betul nak buat rumah ni. cantik juga
    Amirez recently posted..Buku Nota Conteng-Conteng Sampai DahMy Profile

  19. memang nampak kukuh waaupun tinggi..
    namun kalau ribut kuat tak sure ler.. hik3

  20. rumah yang memang hebat dan unik walaupun dengan kos yang tidak terlampau tinggi.
    noorsyamsul recently posted..BAS RAPIDKL TERBAKAR LAGI!My Profile

  21. tak patah ke,, bahaya tuh.
    eiela recently posted..Variasi Cara Memulakan PersahabatanMy Profile

  22. best nye ada umah mcm ni..
    Pezol Stylez recently posted..AKU SELALU SKODENG BLOG HEBAT INIMy Profile

  23. Kesian pokok tu kena paku.. Berapa lama la agaknya pokok tu boleh bertahan ye?

  24. wah, style gila!
    kartikel.com recently posted..Cara Mengutip Hutang!My Profile

  25. unik betul rumah ni..
    bardboo recently posted..Mitos KejayaanMy Profile

  26. 10 000meter persegi, memang cukup luas, nak kena berani tinggal kat rumah ni, terutamanya waktu berangin kuat.

  27. wow…lamanya masa nak siapkan…
    hebat!
    ainun recently posted..First Time Cashout ChurpchurpMy Profile

  28. Kukuh pembinaan rumah pokok ini? Bila lihat ruang dalaman memukau juga.
    akubiomed recently posted..Minum kopi hanya berkesan untuk si pemalasMy Profile

  29. puas hati kalau dapat duduk kt rumah mcm nih…tapi tang “api” tu yg kena jaga2 sikit…
    yas recently posted..SAFEE SALI BERCERAI TALAK SATUMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge