Wow! Kek Gaun Pengantin yang Unik

Kek berbentuk gaun pengantin yang unik telah dicipta oleh seorang ibu, Donna Millington Day selama seminggu. Kek baju pengantin ini diilhamkan dari lukisan anak perempuannya yang baru berusia 6 tahun.

Kek Baju Pengantin yang unik

Kek gaun pengantin wanita ini mempunyai 17 tingkat, diperbuat dari 22 kilo aising gula dan beratus-ratus mutiara gula (sugar pearls).

Kek gaun pengantin yang unik dan cantik

Kek yang besar dan unik ini boleh memberi makan kepada 2000 tetamu. Harga kek adalah Euro 6000 bersamaan lebih kurang RM24 ribu lebih.

Mahal bersesuaian dengan keunikannya. Boleh kena kencing manis kalau kita makan semua kek gaun pengantin ini. Betul tak? Hehe

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

21 thoughts on “Wow! Kek Gaun Pengantin yang Unik

  1. memang unik..tapi rasanya macam tak sanggup nak makan..hehehe
    Mimie Najib recently posted..Segmen : Follow April hingga Disember 2013My Profile

  2. cantikknyaaa !! mcm reall bj xD
    Nana AMeer recently posted..Wang Tunai RM50 untuk Top Komentator BulananMy Profile

  3. makaihh camner nak potong ye..
    kalau saya..saya tak makann mcam makan badan sndiri pulak hahaha
    FarhanahAdzlan recently posted..WW#18 Perempuan Nak Tunjuk Lawa… | Ustaz Azhar IdrusMy Profile

  4. Rupa seperti pengantin perempuan!
    teratai recently posted..KKG 2013 : DAPATAN KAJIAN ~ JENIS PENGANGKUTAN AWAMMy Profile

  5. ni sah2 for display only, not for eat.
    Sya Isya recently posted..KURSUS PERCUMA UNTUK MENJADI USAHAWAN EMAS YANG BERJAYAMy Profile

  6. Pehh ! Menarik bebenor ni. huhu
    Aiman Aziz recently posted..Blogger ‘Famous’ tidak reti bercakap?My Profile

  7. Kreatif betul. Tapi sayang lak nak makan kek mcm tu…
    Erin recently posted..LEGOLAND Malaysia To Stage Nissan Treasure Hunt 2013My Profile

  8. salam ..
    vtik dan sungguh berseni .mmg mak dia tukang buat kek so rasa tak der masalah nak baut 17 tingkat heee
    suri recently posted..Original Refeleksologi KakiMy Profile

  9. yg x fahamnya buat kek ni lama lama x busuk ker, bukan buat dlm peti ais, amik masa seminggu plak tuh
    Juan recently posted..Skim Cepat Kaya – Antara Pengalaman dan PengajaranMy Profile

  10. Memang unik dan sudah pasti kencing manis bila telan kek tu. haiyooo , 24 ribu kot. habis lah duit
    Anis recently posted..Nak RM50 takkk ?My Profile

  11. salam aya 🙂

    lepas pakai boleh makan…hehehe

    tapi ada ke yg nak pakai gaun tu? 😛
    Ayie Abas recently posted..Jutaan Belalang Berterbangan Di MesirMy Profile

  12. cantik tp pasti ke sedap
    nurul azieyan recently posted..Wang Tunai RM50 untuk Top Komentator BulananMy Profile

  13. kawan awal2 dah giveup taknak makan.. tgk kandungan gula pun dah menakutkan.. hehehe
    fariq recently posted..Idea Untuk Menulis Entri BlogMy Profile

  14. woww , memang unik pun. tak pernah lagi tengok.
    Wana wazm recently posted..Segmen Pantas Teka Harga BajuMy Profile

  15. Ingatkan pengantin akan pakai gaun icing ini. Kalau tidak tentu melekit.

  16. sape la yang nak makan kek tu ekk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge