Video Tutorial Panduan Domain, Webhosting, Cpanel dan FTP yang Terbaik

Assalamualaikum rakan bloggers…

Sebelum ni, aku ada mengajak korang bertukar ke blog WordPress, tapi mungkin ramai yang tak sedia lagi, selain disebabkan oleh masalah kewangan, masalah lain yang mungkin,  adalah masalah teknikal tentang cpanel dan FTP.Betul tak? .. Aku tahu sebab ini pun masalah yang pernah aku alami sebelum ini, aku kena ambil masa yang lama Try & Error tentang Cpanel dan FTP.

Hari ini, aku nak kongsi satu panduan asas dalam bentuk video tutorial yang aku rasakan yang terbaik dihasilkan oleh salah seorang usahawan internet tempatan yang terkenal. Lagi-lagi , penerangan dalam video tutorial ini pun dalam Bahasa Melayu dan mudah difahami. Sangat membantu.

Langkah demi langkah diterangkan tentang domain dan webhosting, cara penggunaan Cpanel dan FTP. InsyaAllah, dengan mudah boleh faham dengan tutorial yang beliau terangkan. Tapi korang kena keluarkan sedikit budget nak dapatkan produk ini. Aku tak boleh bagi percuma lah sebab aku dah diamanahkan menjadi penjual yang sah untuk produk ni. 🙂

Bagi aku harga yang diberikan jauh cukup murah berbanding ilmu dan tutorial yang diberikan dalam produk ini iaitu Kuasa FTP. 44 Video Tutorial disediakan. Wow! banyak tu..

Berminat? Klik Sini : www.VideoKuasaFTP.com

ecover kuasa ftp

P/s: Tahu cara penggunaan Cpanel dan File Transfer Protocol ( FTP ) adalah langkah awal membina blog dot com sendiri dengan perisian wordpress. Jom tambah ilmu…

6 thoughts on “Video Tutorial Panduan Domain, Webhosting, Cpanel dan FTP yang Terbaik

  1. Salam admin,

    Adakah panduan ini dihasilkan oleh Bro Zul dari smartusaha?Kalau ya,saya pun memang mencadangkan sangat agar mereka yang masih mempunyai masalah untuk membina blog dot com untuk mendapatkan panduan ini.

    Saya begitu yakin kerana saya juga menggunakan panduan dari beliau untuk menghasilkan blog sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge