2 Video Tutorial Google Analytic Wajib Tengok

Semalam dekat 2 jam belajar lebih mendalam tentang Google Analytic. Aya belajar dengan cikgu online iaitu Youtube.com. 🙂

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Apa itu Google Analytic

Apa itu Google Analytic?

Google Analytic adalah servis percuma yang disediakan oleh Google untuk menghasilkan statistik yang lengkap tentang pelawat ke laman web atau blog kita.

Aya sebenarnya terjumpa 2 video tutorial tentang Google Analytic dalam Bahasa English yang benar-benar membantu Aya memahami lebih mendalam tentang Google Analytic. Jadi Aya nak kongsi dengan rakan pembaca semua.

Video Youtube Pertama: Beginners Guide to Google Analytics

Video Youtube Kedua: Google Analytics Tutorial Step-By-Step

 

Aya rasa , wajib tengok video tutorial ini, Panduan langkah demi langkah mengunakan dan menterjemahkan fungsi-fungsi dalam Google Analytic. Sesuai untuk Blogger dan Webmaster.

Sambil tengok video ini, sambil praktikkan di akaun sendiri ye supaya senang nak ikut tutorial ni.

Really useful..

Just give your comment below if these video really useful, therefore i can share to you more useful information in my blog.

– Sebab video ini Bahasa English, so aku pun nak juga cakap orang putih juga la, hehe-

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

15 thoughts on “2 Video Tutorial Google Analytic Wajib Tengok

  1. pening jugak nak handle google analytic nie…sejak buat blog 3 bulan skali pun belum tentu buka nie…tapi memang ada guna google analytic nie
    eddie recently posted..Hukum Tidak Berpuasa Di Bulan Ramadhan Dengan SengajaMy Profile

  2. @Aya,

    Google analytics ni amik masa bertahun tahun juga nak faham .. itu pun masih belum explore betul2x teliti lagi fungsinya..

    Ikhlas,

    Amin Johar
    Jurutera SEO Malaysia
    PAKAR NIAGA
    PakarNiaga.com (AMIN) recently posted..Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!My Profile

  3. terima kasih kongsi video ni, saya pun masih nak study fahamkan benda ni..:)
    cik matahariku recently posted..Biskut Semperit Rangup Idaman MalayaMy Profile

  4. biasa check sebulan sekali je..haha
    titan recently posted..Duit raya dari Hafiz Wasa.My Profile

  5. sape yg minat wat analisis bole r try. mmg bes
    Que recently posted..Tips Nak Jimatkan Kos Pemberian Duit Raya Tahun IniMy Profile

  6. trima kasih atas perkongsian aya ^^,
    Zuan recently posted..Tips Kekal Muda Oleh AbangEnsemMy Profile

  7. Alamak..rajin nya kak aya study bab ni..nak keluarkan ebook lagi ke bab ni?hehehe
    Hafizul recently posted..Wordless Wednesday #63 – Cer Teka Siapa SayaMy Profile

  8. assalamualaikum..aya 🙂

    makin bertambah pengetahuna aya 🙂
    Ayie Abas recently posted..KELAHIRAN 27 JULAIMy Profile

  9. Ada pasang Google Webmaster untuk tujuan analisa blog. 🙂
    akubiomed recently posted..Mencari Lailatul Qadar di bumi PalestinMy Profile

  10. kak aya ley tak share macam mana nak start web hosting nie? email dekat saya boleh tak? sbb nak tukar pakai domain sendiri lah.. kak aya guna hosting service daripada company mana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge