2 Video Tutorial Google Analytic Wajib Tengok

Semalam dekat 2 jam belajar lebih mendalam tentang Google Analytic. Aya belajar dengan cikgu online iaitu Youtube.com. 🙂

Apa itu Google Analytic

Apa itu Google Analytic?

Google Analytic adalah servis percuma yang disediakan oleh Google untuk menghasilkan statistik yang lengkap tentang pelawat ke laman web atau blog kita.

Aya sebenarnya terjumpa 2 video tutorial tentang Google Analytic dalam Bahasa English yang benar-benar membantu Aya memahami lebih mendalam tentang Google Analytic. Jadi Aya nak kongsi dengan rakan pembaca semua.

Video Youtube Pertama: Beginners Guide to Google Analytics

Video Youtube Kedua: Google Analytics Tutorial Step-By-Step

 

Aya rasa , wajib tengok video tutorial ini, Panduan langkah demi langkah mengunakan dan menterjemahkan fungsi-fungsi dalam Google Analytic. Sesuai untuk Blogger dan Webmaster.

Sambil tengok video ini, sambil praktikkan di akaun sendiri ye supaya senang nak ikut tutorial ni.

Really useful..

Just give your comment below if these video really useful, therefore i can share to you more useful information in my blog.

– Sebab video ini Bahasa English, so aku pun nak juga cakap orang putih juga la, hehe-

15 thoughts on “2 Video Tutorial Google Analytic Wajib Tengok

  1. kak aya ley tak share macam mana nak start web hosting nie? email dekat saya boleh tak? sbb nak tukar pakai domain sendiri lah.. kak aya guna hosting service daripada company mana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge