Video Paling Banyak Ditonton di YouTube, Lebih 1 Billion View?

Lagu Gangnam Style oleh Psy atau nama sebenarnya Park Jae-sang, telah masuk Guinness World Records kerana telah menjadi video pertama yang telah dilihat lebih daripada 1 bilion kali di YouTube, laman perkongsian video terbesar di dunia.

1 bilion view ini hanya datang 159 hari selepas video mula dimuat naik pada 15 Julai tahun 2012, menutup tahun yang luar biasa untuk superstar pop Korea.

Melalui lagu Gangnam Style, psy juga telah memperoleh dua lagi Rekod Dunia Guinness World Record iaitu video yang paling banyak ditonton dalam talian, dan video paling “disukai” dalam talian Youtube.


Tak Percaya? Cuba tengok screenshot di bawah yang diambil pada 14 Jan 2013. Banyak dah view tu.

psy-gangnam-style

Video ni aku suka sebab lawak kot tapi takdalah fanatik sangat.. tapi suami aku tak suka..hehe.. Apa pendapat korang tentang lagu Gangnam Style ni? Aku pun tak tau kenapa orang suka sangat lagu ni.

11 thoughts on “Video Paling Banyak Ditonton di YouTube, Lebih 1 Billion View?

  1. salam aya 🙂

    ayie mula2 x suka tgok video gangnam ni…tapi bila dah ramai sgt org memperkatakan pasal lagu ni ayie layan jugak laa videonya di you tube..

    lucunya ayie x klik like tapi dislike… haha 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge