Video Paling Banyak Ditonton di YouTube, Lebih 1 Billion View?

Lagu Gangnam Style oleh Psy atau nama sebenarnya Park Jae-sang, telah masuk Guinness World Records kerana telah menjadi video pertama yang telah dilihat lebih daripada 1 bilion kali di YouTube, laman perkongsian video terbesar di dunia.

1 bilion view ini hanya datang 159 hari selepas video mula dimuat naik pada 15 Julai tahun 2012, menutup tahun yang luar biasa untuk superstar pop Korea.

Melalui lagu Gangnam Style, psy juga telah memperoleh dua lagi Rekod Dunia Guinness World Record iaitu video yang paling banyak ditonton dalam talian, dan video paling “disukai” dalam talian Youtube.


Tak Percaya? Cuba tengok screenshot di bawah yang diambil pada 14 Jan 2013. Banyak dah view tu.

psy-gangnam-style

Video ni aku suka sebab lawak kot tapi takdalah fanatik sangat.. tapi suami aku tak suka..hehe.. Apa pendapat korang tentang lagu Gangnam Style ni? Aku pun tak tau kenapa orang suka sangat lagu ni.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

11 thoughts on “Video Paling Banyak Ditonton di YouTube, Lebih 1 Billion View?

  1. the one and only psy 😀
    Zuan recently posted..Lagu Raya Dari W.A.R.I.SMy Profile

  2. […] lagu ini menjadi popular dan viral di Youtube.Memang dah jadi macam satu fenomena selepas Gangnam Style. Ramai yang buat gaya Gwiyomi ini termasuklah para artis Malaysia.Siap ada pertandingan gaya […]

  3. suka dengar. tak suka tonton.

  4. aku pun blurr tgk video ni…mule2 ape yg bes..last2 sedar..its unique..

  5. salam aya :)

    ayie mula2 x suka tgok video gangnam ni…tapi bila dah ramai sgt org memperkatakan pasal lagu ni ayie layan jugak laa videonya di you tube..

    lucunya ayie x klik like tapi dislike… haha 😛

  6. dengar gitu2 je. lagunya boleh buat goyang badan tapi video klipnya kurang senang tengoklah…heee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge