Video Menggugurkan Janin @ Bayi

Baru-baru ini berita myMetro ada melaporkan, terdapat klinik-klinik swasta menjalankan proses pengguguran janin secara haram di area ibukota iaitu Kuala Lumpur. Pengguguran kandungan adalah melanggar undang-undang di Malaysia. Kita tidak boleh menggugurkan janin atau bayi kecuali kandungan tersebut boleh membahayakan si Ibu.

Wartawan myMetro siap buat penyamaran lagi, Macam penyiasat polis ni. ^__^

Apa-apa pun, jom layan video penyamaran di bawah:

 

Video Youtube kat bawah pula ni, menunjukkan bagaimana prosedur pengguguran bayi atau kita panggil Dilation and Curettage (D&C). Biasanya dipanggil sebagai prosedur cuci rahim.

Miscarriage = Abortion = Penguguran

Apa komen korang tentang kes pengguguran janin secara haram ni?

Jika suka post ini, klik mana-mana butang di bawah ni:

Incoming search terms:

About Aya Norbayah
Founder & Author : Aya Norbayah I'm Aya. I am a blogger since 2010. I'm really interested in blogging, internet business and marketing, SEO and also social media marketing. Currently, I'm also a Shaklee Independent Distributor [ID: 1100312].

15 thoughts on “Video Menggugurkan Janin @ Bayi

  1. Ya Allah..takutnya tgk.. elakkan la dari perkara sebegini terjadi..
    Mimie Najib recently posted..Ikan Bilis Goreng KicapMy Profile (dofollow)

  2. entahla aya oi… dengar pun takut.
    rose recently posted..~Nisfu Syaaban, Rasulullah & Umatnya~My Profile

  3. diorang guna macam-macam alat untuk sedut bayi dalam rahim tu, kalu tak silap, kalu bayi dah dewasa diorang akan hancurkan dulu sblum sedut paka vacum macam strw minum air diorang sedut..kejam giler

  4. wah tanda-tanda kiamat…padahal banyak orang yg mau punya anak, ini malah dibuang
    tokoonline recently posted..Trend Berbelanja OnlineMy Profile

  5. Isk… X tahan la nk tgk klip tu smp abeh. Ngeri je rasanya. Pls isit my blog yek. Kl bleh follow lg best…

  6. dorang ni, buat mahu tapi hasil tak mahu. anak tu anugerah. dorang ni macam kerja mahu tapi gaji tak mahu. teruk.
    Naziman recently posted..Promosi Celcom banyak menipu dan tak kacak Part 3My Profile

  7. adusssssss…manusia senang2 je nk buang kan…org len sume nk baby
    pezol recently posted..FAN PAGE CELEBRATION GIVEAWAY BY EQBALZACKMy Profile

  8. Berapa ramai pasangan di dunia, Yang berusaha sedaya upaya untuk mendapatkan anak. Senang2 je segelintir manusia ni membuang anak…Nauzubillah…
    Mrs beauty recently posted..How And Why Your Skin AgesMy Profile

  9. aduh…terasa sakit plak bila tengok. selain memudaratkan kesihatan, ia dilarang agama, dan akan dihina masyarakat.
    ainun recently posted..Exam Juruaudit W41My Profile

  10. Sorry aya…aku fobia nk tgk video2 pasal gugur/buang bayi nih…..tp sapa yg buat keje tu mmg laaa..[maleh nk cakap lg dahhh]
    yas recently posted..MOTPGP 2012 ~ ZULFAHMI KHAIRUDDIN, 1 st Race QATARMy Profile

  11. tak senonoh la..banyak dosa lg kena tanggug
    zuriey recently posted..Review Movie: My WayMy Profile

  12. Boleh memudaratkan kesihatan wanita yang mengugurkan janin.
    akubiomed recently posted..SENYAP Vol #1.1 menampilkan Altimet dan Bro FramestoneMy Profile

  13. akak ada gak terbaca kat metro ritu… kat mana la tu yek
    melatiqistyna recently posted..Aquaria-Wrath of the Titans-Puan Syikin :) My Profile

  14. mereka tak takut dosa…tak ada hati perut, tak berperikemanusiaan, semua lah :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge