(Video) Amah Dera Bayi Dihukum 15 Tahun Penjara

Gambar Yuliana Amah Dera Bayi
Yuliana berbaju ungu..

Penjara 15 Tahun untuk seorang pembantu rumah Indonesia, Yuliana dari Acheh, berusia 23 tahun kerana telah mendera seorang bayi lelaki 4 bulan di rumah majikannya. Bayi dilambung, dihempas dan dihumban beberapa kali ketika amah tersebut berseorangan bersama mangsa. Tindakan tu dapat dikesan melalui rakaman tertutup CCTV rumah majikannya melalui telefon bimbit bapa mangsa.

 


Sumber
Bila tengok video di atas ni, terkejut sangat, ada juga orang yang sanggup buat bayi macam tu. Macam anak patung jak dihumban-humbannya. Macam amah ni ada masalah mental jak. Nasib baik baru sehari bekerja di tempat tu, aktivitinya dapat dikesan. Memang merisaukanlah kalau ada amah macam ni. Dahlah aku nak bersalin ni, risau pula nak cari pembantu rumah jaga bayi. Huhu. Kena pasang CCTV gak kat rumah ni. Apa komen korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

3 thoughts on “(Video) Amah Dera Bayi Dihukum 15 Tahun Penjara

  1. encikburn says:

    masaalah mental apenya tuh pun blum cukup balasannya..klukn di ikutkan ati biar penjara seumo hidup..dah tak tau apa kesan dalam pada anak tu dan iu mangsa..tgk je cerita cerita dowg dlm sinetron2 tu klu jahat mcm tak masuk akal fikiran je..atau klu aku suruh org kuat2 tu angkat amah tuh lembongkan dia gak ..rasa mcmnya..tapi tulang dah keras bukan tulang mangsa tuh masih lembut..bagi black list tak bole kerja mana2 negeri send biodata dia kat smua negeri.

  2. kan lebih baik klu dua2 kerja suami isteri..hantar anak pd pengasuh yg terdiri dari suri rumah rakyat tempatan kita sendiri.
    Ayie Abas recently posted..Nursakinah Menakluk DubaiMy Profile

  3. perempuan tu ada masalah mental ke??
    ohcikgu recently posted..Petua Guru untuk menjadi Guru Cemerlang dan Terbilang dan Kacak.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge