Tutorial: 3 Langkah Mudah Pasang User Online Widget Blog Anda

Assalamualaikum.. Hari ini, aku rindu nak bagi tutorial. Ceh.. Macam hebat je bunyinye kan. Haha. Takdalah, saja nak kongsi info.. boleh kan. Dapat pahala skit.. hehehe

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Apa dia?

Korang pernah nampak tak banner button kat Web Berita Harian seperti di bawah ini?

Who Among Us

Ini adalah button widget yang menunjuk berapa ramai orang atau pelawat blog atau web yang tengah online dan menjenguk blog kita. Button di atas menunjukkan 1729 orang pelawat web Berita Harian tengah membaca di web tersebut. Ramai giler… Bila lah blog aku boleh mencecah pelawat online macam tu…huhuhu

Anyway, Bagaimana cara nak letak button ni? Mudah je.

  1. Pertamanya, korang lawat laman web Who’s Among Us. Klik Sini
  2. Copy dan Paste Script yang disediakan seperti screenshot di bawah, dan letakkan di blog masing-masing.

Script User Online.

3. Pelbagai jenis button widget yang disediakan oleh web ini, korang boleh klik kat butang Showcase dan pilih jenis widget user online yang korang berkenan, seperti screenshot di bawah.

widget stats

Jika dah ada button widget pilihan. Hanya perlu copy script yang disediakan dan paste ke gadget untuk blogger.com dan widget untuk blog wordpress. Ok

Mudah je kan? Percuma dan tak perlu daftar pun kecuali nak akaun yang berbayar lah. semoga berjaya !!

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

9 thoughts on “Tutorial: 3 Langkah Mudah Pasang User Online Widget Blog Anda

  1. nice
    thanks for the info
    lisa recently posted..Lagu Adam dan Hawa ep 38My Profile

  2. ini saya mau mencobanya,,mudah2an lancar dan hasilnya baik,,terimakasih,,
    Noy recently posted..Successful Industrial Product Design Begins With an IdeaMy Profile

  3. Sepertinya petunjuk yg diberikan sudah cukup jelas dan mudah dipahami,,,semoga banyak orang yg dpt memanfaakan,,,salam
    yonobae recently posted..How Gratitude Can Have a Major Impact in The Success of Your LifeMy Profile

  4. Benar Aya,,sering-sering kasih informai itu perbuatan baik dan manfaat,,pasti banyak membuat senang orang,,,
    rojas recently posted..Best Tourist Attraction In SingaporeMy Profile

  5. Salam aya,

    Saya guna wordpress, tp x blh display widget…cuma perkataan aje (HTML code). Harap blh bantu ye !

    Tq
    Suri recently posted..Apple Green 3Tiers Wedding CakeMy Profile

    • Salam suri..minta maaf lambat reply.. busy skit,..huhu… aya tak faham maksud soalan Suri…boleh suri huraikan skit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge