Trafik Blog Mencapai 54 Ribu Pelawat Sebulan

Bulan lepas,trafik blog Bloggerwanita.com mencapai melebihi 47 ribu pelawat sebulan, dan bulan Jun 2013 pula, blog Bloggerwanita.com telah mencapai trafik melebihi 54 ribu pelawat sebulan dengan pelawat unik melebihi 30 ribu.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Cara meningkatkan trafik ke blog

Bagaimana cara meningkatkan trafik ke blog?

Banyak cara dan teknik untuk meningkatkan trafik ke blog kita. Salah satu caranya adalah bina facebook page untuk blog masing-masing. Contohnya:

http://www.facebook.com/bloggerwanita

Kemudian kongsi atau share artikel blog yang menarik ke page tersebut. InsyaAllah, pasti ramai klik dan baca artikel anda.

Apapun, semoga berjaya.

P/s: Oh ye, kalau korang tak banyak LIKES lagi kat page Facebook korang, mungkin boleh cuba aplikasi Facebook ini. Klik Sini -> Aplikasi Facebook

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

27 thoughts on “Trafik Blog Mencapai 54 Ribu Pelawat Sebulan

  1. Salam.. Terima kasih beri sumber inspirasi..
    waiman takwa recently posted..Main Game Berat Dengan Xperia Tablet ZMy Profile

  2. Terbaik…bila lah pondok kecil nak merasainya,..haha
    Hafizul recently posted..Jahit – Iklan Raya Petronas 2013My Profile

  3. saya juga punya fans page khusus blog tapi jarang saya isi dan promosikan, Insya allah tips anda akan saya praktekkan juga secepatnya biar bisa menjaring banyak pengunjung melalui facebook 🙂
    terima kasih 🙂
    Rina recently posted..How To Get and Create a Free Blog From .Edu DomainMy Profile

  4. Tahniah
    berduyun2 trafik masukk tu 🙂
    Sop recently posted..Pertama kali motor naik lift ke parkingMy Profile

  5. Tahniah… Trafik banyak tu… 😉
    Anuar recently posted..Konvensyen Usahawan Muslim 2013 untuk Semua rakyat MalaysiaMy Profile

  6. fuuhhh.. mantap habis ni. tahniah, aya. keep it up!
    Sya Isya recently posted..SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUHMy Profile

  7. Meh sini sikit traffik tu… nak dpt 100 pun susah…
    Azuan recently posted..MyKad Smart ShopperMy Profile

  8. Wahhh…bes la ramai visitor….masyukk..

  9. Nak minta trafik sikit, tapi sayang tak boleh.
    Naziman Azlye recently posted..Naziman ada blog bha kan?My Profile

  10. wow hebatnya..saya 50 orang sehari pun belum dapat lagi…
    kakiblog recently posted..7 Tips Mudah Mengenali Blogger Yang AktifMy Profile

  11. handalnya .. blog ligakampung.com dan ohpemandu campur sekali traffik pun tak mampu nak kejau
    zool recently posted..Paul Revington kekal ketua jurulatih skuad hoki kebangsaanMy Profile

  12. Wah hebat…tahniah…

    Saya nak sampai 300 sehari pun susah…
    daddydee recently posted..Jom Menuntut Ilmu Di Konvesyen Usahawan Muslim 2013My Profile

  13. Tahniah moga murah rezki dan bertambah byk lagi trfik blog aya….
    MindaKini recently posted..Keajaiban Jasad FiraunMy Profile

  14. wahhh…terpegun lihat…banyaknya. Saya nak 100 sehari pun susah. nak ikut tiplah…
    Alin Marlini recently posted..6 Tip Untuk Kawal Lapar Di Bulan PuasaMy Profile

  15. super dasat gile..ohoo
    reezluv recently posted..Blogger Ke Penyampai Berita Pelik?My Profile

  16. banyakknya trafik.. untunglah
    Mus recently posted..Wordless Wednesday: Pak CikMy Profile

  17. Wow! hebat, wajar ditiru. 🙂
    amirulfaiz recently posted..Naufal makan; kadang-kadang ada selera.My Profile

  18. Wah.. banyak tu.. semoga terus maju jaya.. 😀
    Kimi Jamai recently posted..Jom Tengok: Selautan Bunga Canola Di LuopingMy Profile

  19. Boleh buat ebook ni.. Rahsia Trafik Tinggi..
    Irwan Alessa recently posted..Muka Baru BlogMy Profile

  20. Tahniah…semakin mantap penulisan blog,mantap juga la trafiknya
    wazy recently posted..Wordless Wednesday #66My Profile

  21. hati hati dengan aplikasi facebook.. sebab skrg dengar cite kalau LIKE naik cepat sgt… fb kasi tindakan. 🙂
    suarapeople recently posted..Iqram Dinzly Kurus Kerana Makan Hati?My Profile

  22. hoho..banyaknya..bak la sikit trafik blog tuuu..

  23. Idaman setiap blogger mahukan blog trafik tinggi tetapi perlu ada ‘human touch’ kalau tidak tinggal blog teknikal sahaja.

  24. tahniah.. nanti boleh lah buat satu guide untuk tambah traffic 🙂
    LabiLabi recently posted..Keywords Blog Labi-LabiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge