Top 5 Alexa Ranking Websites 2011

Hari ini aku nak kongsi dengan rakan semua Top 5 Alexa ranking website di Internet atau kita panggil laman web yang paling popular buat masa ini di kalangan pengguna internet di seluruh dunia.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Top 1 : Google

  • Ok, kemampuan Google sebagai enjin carian sekarang ini memang tidak dapat dinafikan lagi. Sekarang ni orang lebih ramai bertukar dari Yahoo.com ke Google.com sebab lebih banyak kemudahan secara percuma yang disediakan kepada user dan juga webmaster.

[thumb]http://www.google.com[/thumb]

 

Top 2: Facebook

  • Facebook sebagai social networking yang paling famous sekarang ni dan telah mengalahkan Friendster sebelum ini. Memang seronok guna FB ni, siap syarikat-syarikat besar pun guna FB untuk internet marketing. Cayalah FB. hehe

[thumb]http://www.facebook.com[/thumb]

 

Top 3: Youtube

  • Aku memang suka layan Youtube ini, Youtube peluang untuk kita kongsi video sendiri dengan orang lain. Ini salah satu cara nak popular mengalahkan artis.hehe. Antara yang popular dari Youtube  adalah Justin Bieber.Ok

[thumb]http://www.youtube.com[/thumb]

 

Top 4: Yahoo.com

  • Yahoo.com ini adalah direktori yang bertindak seperti enjin carian seperti Google. Masih menjadi top 10 pilihan hati pengguna internet.

[thumb]http://www.yahoo.com[/thumb]

 

Top 5: Blogger.com

  • Ok kalo korang ada blogspot sendiri, mesti korang kenal Blogger.com. Blogger.com ini adalah penyedia hosting untuk membuat blog sendiri secara percuma. Memang popular dan ramai blogger hebat bermula dengan blogspot sebelum bertukar ke WordPress.

[thumb]http://www.blogger.com[/thumb]

 

P/s: Ranking Alexa ini akan berubah setiap 3 bulan kerana pengiraan statistik pelawat web adalah dikira selama 3 bulan.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

4 thoughts on “Top 5 Alexa Ranking Websites 2011

  1. kapan yach bisa blogku masuk lima ratus besar.
    poppy recently posted..How to Take Health Care ResponsibilityMy Profile

  2. salam..
    kita kena ada link
    dalam semua web
    yang popular itu jika
    kita pun mahu naik
    sekali kan..?
    zulkbo recently posted..Panas Gambar dan Identiti MakCik Hajjah Sitt Al-Wuzara Akhirnya TerbongkarMy Profile

  3. kalau blog yang alexa paling tinggi, blog mane yer?
    cikgusyahir recently posted..SIMPLYSITI TIADA DNA BABIMy Profile

  4. I agree with you , Aya
    Thanks for share this post
    joy recently posted..Why You Need Business Insurance Right NowMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge