Top 5 Alexa Ranking Websites 2011

Hari ini aku nak kongsi dengan rakan semua Top 5 Alexa ranking website di Internet atau kita panggil laman web yang paling popular buat masa ini di kalangan pengguna internet di seluruh dunia.

Top 1 : Google

  • Ok, kemampuan Google sebagai enjin carian sekarang ini memang tidak dapat dinafikan lagi. Sekarang ni orang lebih ramai bertukar dari Yahoo.com ke Google.com sebab lebih banyak kemudahan secara percuma yang disediakan kepada user dan juga webmaster.

[thumb]http://www.google.com[/thumb]

 

Top 2: Facebook

  • Facebook sebagai social networking yang paling famous sekarang ni dan telah mengalahkan Friendster sebelum ini. Memang seronok guna FB ni, siap syarikat-syarikat besar pun guna FB untuk internet marketing. Cayalah FB. hehe

[thumb]http://www.facebook.com[/thumb]

 

Top 3: Youtube

  • Aku memang suka layan Youtube ini, Youtube peluang untuk kita kongsi video sendiri dengan orang lain. Ini salah satu cara nak popular mengalahkan artis.hehe. Antara yang popular dari Youtube  adalah Justin Bieber.Ok

[thumb]http://www.youtube.com[/thumb]

 

Top 4: Yahoo.com

  • Yahoo.com ini adalah direktori yang bertindak seperti enjin carian seperti Google. Masih menjadi top 10 pilihan hati pengguna internet.

[thumb]http://www.yahoo.com[/thumb]

 

Top 5: Blogger.com

  • Ok kalo korang ada blogspot sendiri, mesti korang kenal Blogger.com. Blogger.com ini adalah penyedia hosting untuk membuat blog sendiri secara percuma. Memang popular dan ramai blogger hebat bermula dengan blogspot sebelum bertukar ke WordPress.

[thumb]http://www.blogger.com[/thumb]

 

P/s: Ranking Alexa ini akan berubah setiap 3 bulan kerana pengiraan statistik pelawat web adalah dikira selama 3 bulan.

4 thoughts on “Top 5 Alexa Ranking Websites 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge