Archives for 

Wordpress

eBook Percuma Case Study SEO Pertama Di Malaysia

ecover ebook percuma case study SEO Sebelum ini, Aya ada beritahu di artikel Pre-launch tentang eBook case Study SEO bahawa eBook Case Study SEO ini adalah ebook berbentuk case-study kedua di Malaysia selepas Panduan Asas SEO.  Tetapi Aya rasa ebook Case Study SEO yang Aya tulis ini adalah ebook percuma tentang SEO berbahasa Melayu yang pertama di Malaysia. Betul ke? Betulkan […] BACA →

Apa itu Avatar? Gravatar?

Gravatar Kartun Apa Itu Gravatar Sebenarnya,aku baru je tukar gambar gravatar, perasan tak? Screenshot di atas adalah gambar gravatarku sebelum ini. Gambar ini diambil semasa masih belajar kat universiti lagi. Gambar 10 tahun yang lepas sebenarnya.Hehe Jadi, aku pun menukar gambar gravatar kepada gambar yang lebih terbaru. Jeng..jeng..jeng.. ini dia gambar terbaru aku..Haa..amacam?   Mesti ada rakan […] BACA →

Video Tutorial & Panduan Akismet untuk WordPress

Akismet Stats Korang pernah dengar perkataan Akismet? Apa bendalah pula ni ye? Mungkin blogger baru tak berapa tahu, biar Aya jelaskan secara ringkas. Akismet adalah plugin yang paling penting dan terbaik yang perlu ada dalam sebuah blog. Kenapa? Kerana plugin Akismet ini adalah plugin yang disediakan oleh web yang memberikan perkhidmatan secara percuma dan ada juga yang berbayar […] BACA →

Akhirnya, Masalah Database Error Selesai..

wordpress-logo Panik seketika, beberapa hari tak boleh nak login ke blog. Apa dah jadi dengan blog aku ini? kenapa tak boleh akses ke admin area? Siap suruh aku install WordPress baru lagi.. Huhu.. Nasib baik Support Exabytes sangat membantu. Terima kasih Exabytes. Ini email dari support team diorang: “It seems that there is some issue on […] BACA →

Error. Parsing JSON Request failed. Apa ini?

Logo CommentLuv.com Apa pulak Error Parsing JSON ni? Aku bukannya budak IT, Memang pening bila hadapi masalah macam ni. Actually dua hari lepas, aku alami masalah plugin commentluv yang tidak berfungsi. So, aku pun bertanyalah dengan owner Commentluv iaitu en. Andy. dan dia respons BACA →