Archives for 

pembedahan

Angelina Jolie Buang Payudaranya, Kenapa?

Angelina Jolie Buat Pembedahan Payudara Hari ini aku terbaca info dari Nytimes yang menyatakan Angelina Jolie, pelakon wanita Amerika yang terkenal telah melakukan pembedahan pembuangan payudaranya atau dipanggil sebagai Double Mastectomy sejak bulan Februari 2013 yang lepas. Kenapa Angelina Jolie buang payudaranya? Mesti korang tertanya-tanya kan? BACA →

Anak Sulung Dan Anak Pengundi

Jari dakwat biru pengundi Assalamualaikum semua.. Hampir 8 hari aku tak update blogku ini. Sebenarnya, aku tak sabar-sabar nak kongsi berita gembira bersama rakan pembaca dan blogger. Alhamdulillah, aku dah selamat melahirkan seorang putera kecilku yang pertama dan baru  sahaja keluar dari hospital semalam. Aku sebenarnya telah dimasukkan ke wad bersalin pada 30hb April 2013 yang lepas, selepas pecah […] BACA →

Tulang Belakang Bengkok Paling Teruk!

Wanita Tulang Belakang Bengkok Gambar xray tulang belakang di atas adalah xray seorang gadis remaja, berusia 13 tahun, Emily Crosby yang mempunyai masalah tulang belakang bengkok atau Scoliosis yang paling teruk pernah dijumpai oleh doktor. 11 Jam pembedahan diperlukan bagi meluruskan semula tulang belakangnya kerana dikatakan kelengkungan tulang belakangnya menyebabkan paru-parunya terhimpit dan seolah-olah dihancurkan oleh tulang rusuknya. Rod […] BACA →