Archives for 

Kerjaya

Doktor Di Klinik Kesihatan Ibu dan Anak

Baby syathir makan bubur 18Hb November 2013, Hari melapor diri ke tempat kerja yang baru iaitu Klinik Kesihatan Ibu dan Anak. Nampaknya selepas ini, lebih banyak bertemu dengan ibu-ibu mengandung dan bayi-bayi yang comel. Seronoknya.. Kalau sebelum ini, banyak bertugas di wad dan juga unit kecemasan, jadi banyak merawat pesakit trauma yang luka sana sini dan juga penyakit-penyakit yang […] BACA →

Berapa Gaji Seorang Doktor Kerajaan? RM 1.2 Juta?

Berapa gaji seorang doktor Bila sebut je kerja doktor, mesti fikir, “Wah! mesti gaji dia banyak” Bila sebut je kerja doktor, mesti fikir “Kaya dia tu, banyak gajinya sebab kerja doktor” Namun hakikatnya, mungkin tidak pada mulanya.. Aku masih teringat lagi, masa mula-mula masuk kuliah kat universiti. Salah seorang pensyarah kami bertanya, ” Siapa yang nak jadi doktor sebab […] BACA →

Tugas Menanggung Jawatan Lain

Sekali lagi, hampir seminggu aku tak dapat update blog aku ini, Sibuk dengan kerja hakiki dari hari ke hari. Aku fikir 2012, aku kurang sikit sibuk , rupanya bertambah busy, Mesyuarat sana sini. Apa taknya, bos aku still sakit, dapat jangkitan kuman pada paru-paru, dan dah dapat MC hampir sebulan, Mau tak mau aku kena […] BACA →

Cabaran Kerjaya Doktor di Hospital Daerah

photo doctor cartoon Lamanya aku tak update blog ni, hampir seminggu.. Kenapa? Sebab kali ini, memang sangat busy di hospital sebabnya sebelum ni kami 5 orang doktor kerja kat hospital dan sekarang ni hanya tinggal 2 orang doktor je. Seorang ikut rombongan perubatan haji ke Mekah, seorang lagi cuti kahwin dan seorang lagi cuti sebab baru dapat baby. […] BACA →

Model Runaway adalah Kerjaya Yang Bahaya?

Bila orang berkata tentang MODEL, kita akan bayangkan mesti orang tu lawa dan bentuk badan yang mengagumkan. Ramai wanita yang lawa teringin nak jadi Model. Kerjaya model atau peragawati memang boleh dapat pendapatan yang lumayan. Tapi korang kena tahu, Model terutamanya model runaway adalah kerjaya yang bahaya. Kenapa? sebab berisiko untuk jatuh dan terseliuh di […] BACA →