Archives for 

doktor

10 Soalan Tentang Kerjaya Doktor Pelatih

Tugas Doktor Pelatih Apakah soalan-soalan tentang kerjaya atau tugas Doktor Pelatih? Alhamdulillah, rupanya ramai adik-adik lepasan SPM di Malaysia yang berminat untuk menjadi doktor perubatan. Tahniah kak Aya ucapkan sebab dah ada niat untuk membantu ramai orang yang memerlukan. Hari ini kak Aya nak kongsi pengalaman kak Aya sendiri sebagai seorang doktor perubatan berdasarkan daripada soalan-soalan daripada salah […] BACA →

Aku, BloggerWanita.com dan 2014

Selamat Tahun Baru 2015 Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.. Syukur Alhamdulillah.. Allah masih panjangkan usia kita dan orang-orang yang kita sayangi. Alhamdulillah..     Selamat Tinggal Tahun 2014.. Selamat Datang Tahun 2015.. Semoga tahun ini adalah jauh lebih baik dari tahun lepas. Semoga kita semua diberikan kesihatan dan rezeki yang melimpah ruah. AMIN Dikesempatan ini, Aya ingin memohon maaf […] BACA →

Blog Bersawang. Apa Kes?

Blog Bersawang Laba-Laba Assalamualaikum semua…. Ya Allah.. bersawang dah blog aku. huhu Last update blog 28 Julai 2014, ucapan Selamat Hari Raya.. 🙂 Sibuk sangat beberapa bulan ini, busy dengan kerja-kerja hakiki seorang doktor perubatan.. tapi sambil-sambil tu, sibuk dengan bisnes Shaklee ku.. hehe.. Haa.. korang tengok.. dah bersawang dah blog aku…hehehe.. edit dengan Adobe Photoshop je.. Apa-apa […] BACA →

Tiada Duit !!!

Gambar Budak Perempuan Bersyukur Hari ini, aku telah menghadiri mesyuarat kematian bayi perinatal peringkat daerah dekat hospital. Mesyuarat bermula pukul 11.30am dan berakhir lebih kurang pukul 12.30 tengahari. Selesai je meeting tu, aku pun bergerak ke kawasan parking untuk mengambil keretaku. Tiba-tiba, seorang lelaki menegurku: “Doktor,boleh tolong saya?” Aku pun senyum dan menjawab: “Kenapa ya encik?” “Bolehkah doktor tolong […] BACA →

Kesan Antibiotik Terhadap Jangkitan Kulat Di Kemaluan Wanita

Cecair Keputihan Disebabkan Jangkitan Kulat Semalam, aku kerja sambilan kat klinik swasta berdekatan rumahku. Seorang pesakit wanita datang ke klinik tersebut dengan aduan alergik (allergy) pada antibiotik. Biasanya, orang yang terkena alahan pada ubat akan datang berjumpa doktor dengan badan yang gatal dan kemerahan, atau muka dan mata yang bengkak. Namun kali ini, pesakit wanita ini datang dengan aduan gatal […] BACA →