Susu Ibu Dijadikan Rantai Perhiasan

Macam-macam je kreativiti manusia sekarang ni. Nampak tak rantai kat bawah ni? Dua tapak tangan kecil yang comel dalam rantai perhiasan ini direka oleh seorang ibu di mana ia diperbuat dari susu ibu yang sebenar. Sangat kreatif.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Susu Ibu dalam Ibu Rantai

Allicia Mogavero dari Selatan Rhode Island merekabentuk rantai perhiasan ini dan menjualnya secara online. Permintaan  yang sangat menggalakkan. Dia bukannya menjual susu ibu yang dihasilkannya tapi  apa yang perlu dilakukan pembeli adalah hanya mengirimkan kepadanya 2 sudu teh atau 30 ml susu ibu masing-masing dalam beg plastik dan susu ini akan dikeraskan dan disimpan dalam pelbagai bentuk yang menarik seperti corak hati, tapak kaki atau tapak tanga. Kemudiannya diselitkan dalam bentuk rantai atau gelang yang cantik.

Susu ibu bentuk love dalam ibu rantai

Idea kreatif ini timbul apabila dia merasakan pengalaman menyusukan anaknya adalah masa yang singkat dan beliau ini mengabadikan penyusuan susu ibu yang diberikan kepada anaknya sebagai kenangan dan sentiasa diingati. Oleh itu, beliau berusaha membuat pelbagai eksperimen untuk mengeraskan susu ibu dan dijadikan dalam bentuk perhiasan.

Susu Ibu berbentuk kaki dalam ibu rantai

Kreatif tak? Tapi macam pelik sikit kan? Hee

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

19 thoughts on “Susu Ibu Dijadikan Rantai Perhiasan

  1. mak saya dah jadi pembaca setia blog ni 🙂 tahniah blogger wanita , anda ada pembaca setia 🙂

  2. uik..kreatifnya…kreatif dia cari duit..hehe..
    PerenLee recently posted..Cara Bayar Astro di Pejabat Pos Tanpa BilMy Profile

  3. inilah pertama kali saya membaca mengenai susu ibu yang dibuat menjadi perhiasan. Unik. Kreatif.

  4. kreatif sungguh. tak terfikir pulak idea ni.
    Amirez recently posted..Tarikh Mengundi PRU13My Profile

  5. hai,, salam blogging dari Indonesia,,,

  6. boleh plak terfikir macam ni plak ye..
    titan recently posted..Encik Gula jahat!My Profile

  7. kreatiff nyer !! 😀 ,, xde semut dtg ke ? o.O

  8. kreatif. comel. terfikir pula dia nak buat camni kan.
    Sya Isya recently posted..TARIKH PRU 13 DAH DIUMUMKAN 5 MEI HARI MENGUNDIMy Profile

  9. Sungguuh habat permikiran dorg, sampai boleh buat mcm tu,
    MindaKini recently posted..Pilihanraya Tiada Di Dalam Politik Islam?My Profile

  10. susu ibu pun boleh jadi perhiasan kan.. kreatif betul orang yang merekacipta tu..

  11. pelik tapi benar…idea kreatif…

  12. klu dah kreatif mcm2 bole buat kan? tentu boleh buat duit dgn idea mcm tu 🙂
    Ayie Abas recently posted..Suami Hadiah Surah At-Tahrim Untuk IsteriMy Profile

  13. menarik…

    cara seseorang nak menunjukkan penghargaan kepada ibu…

    nice info…

  14. Macam macam la sekarang nie btw lawa. 😀
    Anis recently posted..Tips Mengawal Nafsu MakanMy Profile

  15. erk! biar betull..

  16. yaa , memang cantik sangat. unik!
    Wana wazm recently posted..Kisah Teladan Suami Isteri – Sebelum Semuanya Terlambat…My Profile

  17. macam-macam manusia nie…pelik jer tapi kreatif…
    sukma recently posted..Sejarah Terbentuknya Simbol di Dunia TeknologiMy Profile

  18. Macam mana proses pembuatannya. Memang unik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge