Susu Ibu Dijadikan Rantai Perhiasan

Macam-macam je kreativiti manusia sekarang ni. Nampak tak rantai kat bawah ni? Dua tapak tangan kecil yang comel dalam rantai perhiasan ini direka oleh seorang ibu di mana ia diperbuat dari susu ibu yang sebenar. Sangat kreatif.

Susu Ibu dalam Ibu Rantai

Allicia Mogavero dari Selatan Rhode Island merekabentuk rantai perhiasan ini dan menjualnya secara online. Permintaan  yang sangat menggalakkan. Dia bukannya menjual susu ibu yang dihasilkannya tapi  apa yang perlu dilakukan pembeli adalah hanya mengirimkan kepadanya 2 sudu teh atau 30 ml susu ibu masing-masing dalam beg plastik dan susu ini akan dikeraskan dan disimpan dalam pelbagai bentuk yang menarik seperti corak hati, tapak kaki atau tapak tanga. Kemudiannya diselitkan dalam bentuk rantai atau gelang yang cantik.

Susu ibu bentuk love dalam ibu rantai

Idea kreatif ini timbul apabila dia merasakan pengalaman menyusukan anaknya adalah masa yang singkat dan beliau ini mengabadikan penyusuan susu ibu yang diberikan kepada anaknya sebagai kenangan dan sentiasa diingati. Oleh itu, beliau berusaha membuat pelbagai eksperimen untuk mengeraskan susu ibu dan dijadikan dalam bentuk perhiasan.

Susu Ibu berbentuk kaki dalam ibu rantai

Kreatif tak? Tapi macam pelik sikit kan? Hee

19 thoughts on “Susu Ibu Dijadikan Rantai Perhiasan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge