Sudirman Hj Arshad 20 Tahun Pemergiannya

sudirman-haji-arshad

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Hari ini adalah 22 Februari 2012, genaplah pemergian penghibur No 1 Asia sebelum Siti Nurhaliza iaitu Sudirman Hj Arshad ,pada 22 Februari 1992. Masa tu umur Sudirman adalah 37 tahun. Aku rasa selepas P Ramlee, Sudirman Haji Arshad adalah penghibur yang memang berbakat. Beliau adalah:

  • Penyanyi
  • Pelakon
  • Penulis
  • Ahli Perniagaan
  • Peguam

Sudirman adalah anak Pahang yang dilahirkan pada 25 Mei 1954 di Temerloh, Pahang. Beliau pernah berkahwin namun bercerai selepas 3 tahun bersama kerana tidak bersefahaman lagi dan beliau tidak mempunyai anak. Sudirman jatuh sakit dan meninggal dunia selepas terlantar sakit hampir 7 bulan. Penyakit dan punca kematiannya dirahsiakan oleh keluarganya kerana Datuk Sudirman tidak mahu meninggalkan kenangan yang sedih kepada peminatnya selepas pemergiannya.

Antara anugerah dan sumbangan beliau kepada tanah air Malaysia boleh baca kat wikipedia Sudirman

Lagu beliau Salam Terakhir :

 

-Sedih! Sedekahkan AL-Fatihah kepada Allahyarham Datuk  Sudirman Hj Arshad-

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

One thought on “Sudirman Hj Arshad 20 Tahun Pemergiannya

  1. Lagunya yang paling di minati adalah Salam Terakhir dan Milik Siapakah Gadis Ini, namun semua lagu-lagunya sedap di dengar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge