Sudirman Hj Arshad 20 Tahun Pemergiannya

sudirman-haji-arshad

Hari ini adalah 22 Februari 2012, genaplah pemergian penghibur No 1 Asia sebelum Siti Nurhaliza iaitu Sudirman Hj Arshad ,pada 22 Februari 1992. Masa tu umur Sudirman adalah 37 tahun. Aku rasa selepas P Ramlee, Sudirman Haji Arshad adalah penghibur yang memang berbakat. Beliau adalah:

  • Penyanyi
  • Pelakon
  • Penulis
  • Ahli Perniagaan
  • Peguam

Sudirman adalah anak Pahang yang dilahirkan pada 25 Mei 1954 di Temerloh, Pahang. Beliau pernah berkahwin namun bercerai selepas 3 tahun bersama kerana tidak bersefahaman lagi dan beliau tidak mempunyai anak. Sudirman jatuh sakit dan meninggal dunia selepas terlantar sakit hampir 7 bulan. Penyakit dan punca kematiannya dirahsiakan oleh keluarganya kerana Datuk Sudirman tidak mahu meninggalkan kenangan yang sedih kepada peminatnya selepas pemergiannya.

Antara anugerah dan sumbangan beliau kepada tanah air Malaysia boleh baca kat wikipedia Sudirman

Lagu beliau Salam Terakhir :

 

-Sedih! Sedekahkan AL-Fatihah kepada Allahyarham Datuk  Sudirman Hj Arshad-

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

One thought on “Sudirman Hj Arshad 20 Tahun Pemergiannya

  1. Lagunya yang paling di minati adalah Salam Terakhir dan Milik Siapakah Gadis Ini, namun semua lagu-lagunya sedap di dengar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge