Statistik BloggerWanita.com 47 Ribu Pelawat Sebulan

Semakin hari, statistik Bloggerwanita.com semakin meningkat. Alhamdulillah. Bulan April yang lepas, statistik blog mencapai lebih 40 ribu pelawat sebulan, dan bulan ini pula meningkat  kepada 47 ribu pelawat sebulan dengan purata 1.5K pelawat sehari. ( Boleh tengok screenshot statistik di bawah ini)

Statistik Bloggerwanita.com Mei 2013

InsyaAllah, aku akan terus berusaha meningkatkan trafik Bloggerwanita.com dengan harapan purata pelawat sehari melebihi 2000 trafik sehari. Doakan ye.. ^_^

Kalau dilihat, trafik Bloggerwanita.com jatuh kurang dari 1K pelawat sehari pada 4 dah 5 hb Mei 2013 disebabkan aku tak dapat update blog hampir seminggu.

Kenapa tak update? Aku sebenarnya dimasukkan ke wad kerana bersalin anak sulungku secara pembedahan. Duduk kat wad dari 30hb sehingga 5hb Mei. Sebab tu yang tak sempat update..

Tips: Oleh itu, tips kali ini, cara untuk kita nak kekalkan trafik atau pelawat blog tetap konsisten adalah kita kena selalu kemaskini blog kita iaitu sekurang-kurangnya 1 artikel atau post sehari. Kalau lebih rajin, mungkin 2 atau 3 post yang berkualiti dan menarik dalam sehari.

Namun begitu, ramai juga problogger yang hanya mengemaskini blog mereka dalam 2 atau 3 kali dalam seminggu. Walaupun mereka jarang update blog tapi pelawat blog mereka sehari sememangnya tinggi dan artikel yang mereka terbitkan juga sangat berkualiti.

Berapa kali korang update blog dalam sehari? dan Kenapa? Jom kongsi..

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

33 thoughts on “Statistik BloggerWanita.com 47 Ribu Pelawat Sebulan

  1. alhamdulillah, some day i’ll beat this statistic 😀
    Zuan recently posted..Lagu Raya Dari W.A.R.I.SMy Profile

  2. […] if (tg) {tg.appendChild(s);} })(); Bulan lepas,trafik blog Bloggerwanita.com mencapai melebihi 47 ribu pelawat sebulan, dan bulan Jun 2013 pula, blog Bloggerwanita.com telah mencapai trafik melebihi 54 ribu pelawat […]

  3. saya post pun 1 artikel sehari. tapi kalau xda mood, memang takdanya nak post haha
    shasha yacob recently posted..Hadiah BerblogMy Profile

  4. Wahhhhh. banyaknyaaaaaa. down ~~~~
    Anis recently posted..Happy Birthday To Me ^_^My Profile

  5. tahniah atas peningkatan blog anda dan moga terus sukses

  6. wahhh mantap ahh..selamat maju jaya selalu yer..hehe..wahh best nya dapat baby..hehe
    Hafizul recently posted..Sekeping Nota Untuk AyahMy Profile

  7. baru saje nak start balik berbloging , baru lepas sem 1. hihi nak aktif la ni
    Shasha recently posted..Kerja sudah siapMy Profile

  8. semoga berjaya meningkatkan trafik blog dan mengikuti blog-blog luar biasa seperti denaihati, ben ashari, beautiful nara
    munir ardi recently posted..Cara Agar Blog Anda Banyak PengunjungMy Profile

  9. selamat atas kelairan putranya,,semoga sekarang bisa update blog lagi
    Leny recently posted..Bedah dan hernia nucleus pulposus (HNP)My Profile

  10. tahniah di atas kelahiran anak sulung Aya. Semakin memebsar dengan sihat dan kuat. Begitu juga dengan Aya.

    Saya selalunya update blog sekali dalam sehari. itu pun ikut dan. Kalau banyak masa terluang adalah entri untuk hari tu. Tapi kalau dah penat menaip di blog yang lain. Tak terupdatelah blog mamamurai.
    Mama Murai recently posted..Menguji emas tulenMy Profile

    • terima kasih Mama Murai.. Aya ada baca di blog-blog problogger, buat post berkualiti dan buat blogwalking. berapa kali nak post, itu semuanya tak sepenting yang 2 ni.

  11. tahniah dah dianugerahkan anak sulung, semoga jadi anak yang soleh. moga capai sasaran trafik nanti yer.
    Denaihati recently posted..Umrah Awal Ramadhan Untuk BloggerMy Profile

  12. okeh..anak apa namanya??
    titan recently posted..Hanya undi jika rasa aku layak untuk menang.My Profile

  13. Tahniah sebab berjaya lahirkan anak, saya memang suka untuk belajar cara-cara menjana trafik yang tinggi ke website. Kesimpulan yang boleh sy buat, penjanaan trafik melalui artikel yang berinformasi memang cara yang paling baik! Jadi teruskan menulis ye Puan Doktor 🙂 I like~
    Izuddin recently posted..Kuruskan Badan Cepat Tanpa Guna Produk Kuruskan BadanMy Profile

  14. Saya bergantung kepada lapangan masa untuk menulis entri terbaru.
    akubiomed recently posted..Pelancaran Little Red Cube dan KarnivalMy Profile

  15. Tahniah…semoga trafik makin meningkat sebagaimana dihajati 🙂
    teratai recently posted..Kerutuk AyamMy Profile

  16. hebatnya kak aya ni.. saya update selagi ada idea nak kongsikan.. tahniah kak aya..
    Mimie Najib recently posted..CPUV PERTAMA SELEPAS CASHOUTMy Profile

  17. Waa , memang mantop la! saya update blog tiap2 hari jgak sbb nk kekalkan trafik blog. =)
    Wana wazm recently posted..Raja Azmi Menunjukkan Bukti Penipuan Adam Davin!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge