Statistik BloggerWanita.com 47 Ribu Pelawat Sebulan

Semakin hari, statistik Bloggerwanita.com semakin meningkat. Alhamdulillah. Bulan April yang lepas, statistik blog mencapai lebih 40 ribu pelawat sebulan, dan bulan ini pula meningkat  kepada 47 ribu pelawat sebulan dengan purata 1.5K pelawat sehari. ( Boleh tengok screenshot statistik di bawah ini)

Statistik Bloggerwanita.com Mei 2013

InsyaAllah, aku akan terus berusaha meningkatkan trafik Bloggerwanita.com dengan harapan purata pelawat sehari melebihi 2000 trafik sehari. Doakan ye.. ^_^

Kalau dilihat, trafik Bloggerwanita.com jatuh kurang dari 1K pelawat sehari pada 4 dah 5 hb Mei 2013 disebabkan aku tak dapat update blog hampir seminggu.

Kenapa tak update? Aku sebenarnya dimasukkan ke wad kerana bersalin anak sulungku secara pembedahan. Duduk kat wad dari 30hb sehingga 5hb Mei. Sebab tu yang tak sempat update..

Tips: Oleh itu, tips kali ini, cara untuk kita nak kekalkan trafik atau pelawat blog tetap konsisten adalah kita kena selalu kemaskini blog kita iaitu sekurang-kurangnya 1 artikel atau post sehari. Kalau lebih rajin, mungkin 2 atau 3 post yang berkualiti dan menarik dalam sehari.

Namun begitu, ramai juga problogger yang hanya mengemaskini blog mereka dalam 2 atau 3 kali dalam seminggu. Walaupun mereka jarang update blog tapi pelawat blog mereka sehari sememangnya tinggi dan artikel yang mereka terbitkan juga sangat berkualiti.

Berapa kali korang update blog dalam sehari? dan Kenapa? Jom kongsi..

33 thoughts on “Statistik BloggerWanita.com 47 Ribu Pelawat Sebulan

  1. tahniah di atas kelahiran anak sulung Aya. Semakin memebsar dengan sihat dan kuat. Begitu juga dengan Aya.

    Saya selalunya update blog sekali dalam sehari. itu pun ikut dan. Kalau banyak masa terluang adalah entri untuk hari tu. Tapi kalau dah penat menaip di blog yang lain. Tak terupdatelah blog mamamurai.
    Mama Murai recently posted..Menguji emas tulenMy Profile

    1. terima kasih Mama Murai.. Aya ada baca di blog-blog problogger, buat post berkualiti dan buat blogwalking. berapa kali nak post, itu semuanya tak sepenting yang 2 ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge