Setuju atau Tidak Penghantaran Ubat Melalui Pos?

Hari ini, aku terbaca berita tentang Kerajaan melancarkan perkhidmatan penghantaran ubat melalui Pos (UMP) 1 Malaysia kepada pesakit.

Photo credit to TopNews

Projek perintis ini sebenarnya telah dilancarkan di Hospital Putrajaya pada Oktober 2009 dan sehingga Disember tahun lalu, seramai 1,054 pesakit telah menggunakan perkhidmatan itu. Dan program ini akan dilancarkan di beberapa hospital lagi.

Salah satu tujuannya adalah mengurangkan kos perbelanjaan pesakit terutamanya pesakit yang tinggal jauh dari Hospital atau Klinik. Kos perbelanjaan pengangkutan, tempat tinggal dan lain-lain yang ditanggung oleh pesakit dapat dikurangkan.

Sumber: Berita Harian

Apa pendapat pembaca BloggerWanita.com?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

8 thoughts on “Setuju atau Tidak Penghantaran Ubat Melalui Pos?

  1. Isue yg baik..p mcm aya ckp 2.. Law ubat xsmpai
    D tgn pesakit mcmana pla? Cian sma 2 patient.. Mcm defaulted tretment pla kn..lg2 pt diabetes n hypertension..

    • Mungkin kena sentiasa follow up dgn pesakit sama ada ubat sampai atau tak.. terutamanya DM dan HPT ni…

  2. bagus untuk pesakit2 yg rumahnya jauh dari hospital atau tiada kenderaan sendiri utk ke hospital…tp sy lebih suka mkn supplemen dari ubat hospital (ada kandungan drug) 🙂 & yg terbaru, takut bila baca pendedahan ada kandungan ‘khinzir’ dlm sebahagian ubat2 hospital 🙁
    syukhairey recently posted..PELUANG KEEMASANMy Profile

    • Biasanya kalo ada kandungan khinzir, ahli farmasi akan bertanya terlebih dahulu kepada pesakit muslim sama ada mereka akan menerima ubat tersebut atau tidak..

  3. Salam admin,

    Pada pendapat saya ianya satu inisiatif yang baik dari kerajaan.Sesuai dengan motto yang hebat dilaungkan Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan.

    Tapi biarlah pelaksanaannya benar-benar telus dan cekap serta tiadanya pengaruh birokrasi.

    • betul tu..paling penting…takda pengaruh birokrasi.. saya tak suka birokrasi.. hehe
      Harap ini benar2 membantu orang ramai…

  4. inisiatif yg menarik..memudahkan golongan tua yg tiada upaya mendapatkan bantuan perubatan berterusan
    .-= Que´s last blog ..Datuk Lee Chong Wei Tepati Ramalan Juara Terbuka Malaysia 2011 =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge