Set Bersalin NR – 11 Kelebihan Nona Roguy Wajib Tahu!!

Set Bersalin NR ? 11 Kelebihan Set Bersalin Nona Roguy?  Aya rasa artikel ini wajib dibaca oleh ibu-ibu lepas bersalin yang ingin kekal slim, cantik dan jadi mama HOT walaupun sudah bersalin 3-5 anak pun.. Hehe

Gambar Rozita Che Wan Bertudung

Seronok je kan bila dah bersalin dan dapat bayi yang comel dan menggeramkan? Aya rindu nak ada bayi kecil lagi.

Tapi sudah tentu, ibu-ibu lepas bersalin pasti akan risau tentang kulit perut yang makin buncit dan menggeleber dan berat badan yang makin naik setiap hari. Betul tak?

Hari ini, Aya nak berkongsi RAHSIA bagaimana nak kekal slim dan cantik walaupun selepas bersalin. Rahsia kekal sihat dan langsing selepas bersalin ini adalah perkongsian daripada Puan Rahimah, seorang blogger dan usahawan internet wanita yang berpengalaman dalam memilih set bersalin terbaik di Malaysia. Beliau sendiri telah menggunakan set bersalin dan set berpantang yang lengkap ini.

Apa Set Bersalin Terbaik yang Dimaksudkan ini?

Set Bersalin terbaik ini adalah Set Bersalin NR ( Dulunya dikenali sebagai Set Bersalin Nona Roguy).

Pernah dengar tak tentang Set Bersalin NR?

SET BERSALIN NR (NONA ROGUY)

Set Bersalin NR - Nona Roguy

11 Kelebihan Set Bersalin Nona Roguy

Aya pun baru tahu rupanya banyak kelebihan Set Bersalin NR yang dikongsikan oleh Pn Rahimah.

Kelebihan Set Bersalin NR (Dulu dikenali sebagai Set Bersalin Nona Roguy) adalah:

  • Berkesan menurunkan berat badan dengan melawaskan pembuangan air besar dan menyingkirkan timbunan lemak air yang berlebihan.
  • Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan selepas bersalin termasuk luka pembedahan (Caeserean Section)
  • Membantu memperbanyakkan pengeluaran susu ibu
  • Mudah dipakai dan disediakan sewaktu berpantang kerana set bersalin NR adalah dalam bentuk yang lebih moden seperti tablet, pek uncang dan juga krim.
  • Hanya menggunakan herba yang berkualiti
  • Set Bersalin NR diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan selamat untuk ibu dan bayi.
  • Set bersalin lengkap dengan rawatan luaran dan dalaman
  • Set bersalin yang bersifat pelbagai guna. Contohnya, Minyak Herbanika boleh digunakan sebagai minyak urut, pengganti pil, ubat luka dan penyegar kepala dari rasa pening.
  • Set bersalin lengkap yang murah dan menjimatkan wang.
  • Set bersalin NR mampu membantu menjimatkan masa dan tenaga ibu-ibu. Contohnya, jika pengeluaran susu ibu lebih banyak, bayi akan lebih kenyang dan tidur lebih lena. Ibu boleh meluangkan masa untuk melakukan kerja-kerja yang lain di rumah.
  • Sudah tentu, objektif Set Bersalin NR ini adalah untuk kekal menyerlahkan keanggunan dan kejelitaan ibu-ibu yang telah bersalin.

Ramai yang tak sabar-sabar nak tahu kan apa kandungan Set Bersalin NR ini? Dahulunya dikenali sebagai Set Bersalin Nona Roguy.

6 Rawatan Dalam 1 Set Bersalin NR

Untuk pengetahuan rakan pembaca, terdapat 6 produk dalam 1 Set Bersalin NR. Antaranya adalah:

1. Tablet Phyto Natal (90 biji)

  • Berfungsi menurunkan berat badan berlebihan, melawaskan pembuangan air besar dan menguatkan tubuh badan ibu-ibu yang lepas bersalin.

2. Akar Herbanika (10 Pek Uncang)

  • Bertindak menambahkan khasiat pemakanan dan menyegarkan tubuh badan ibu yang baru bersalin.

3. Herbanika Lulur (100gram)

  • Bertindak menyental daki dan kulit yang kehitaman dan kasar semasa mengandung.

4. Herbanika Barut (60 gram)

  • Krim ini disapu di sekeliling perut dan pinggang yang meleper dan memperkemaskan perut yang menggeleber selepas bersalin
  • Herbanika Barut juga menguatkan semula otot-otot perut dan pinggul yang kendur ketika menampung bayi di dalam kandungan.

5. Minyak herbanika ( 100ml)

  • Membantu menguatkan otot perut dan buah dada dan mengurangkan kesan regangan dan pecah-pecah di kulit semasa mengandung.
  • Melancarkan peredaran darah ibu yang lepas hamil

6. Uncang Cuci (10 pek Uncang)

  • Bertindak seperti antiseptik untuk mengelakkan kuman yang boleh menyebabkan jangkitan penyakit pada luka jahitan.
  • Uncang cuci juga boleh dibuat mandian untuk menyegar dan menghilangkan bau badan semasa berpantang.

Ramai yang dah menggunakan Set Bersalin NR atau dulunya dipanggil Set Bersalin Nona Roguy. Di bawah ini ada beberapa testimoni Set Bersalin Nona Roguy (NR) yang turut dikongsikan oleh Pn Rahimah.

Testimoni Set Bersalin Nona Roguy (NR)

Testimoni Set Bersalin Nona Roguy (NR)

Berat semasa mengandung : 74 kg | Berat selepas bersalin : 54 kg ( Turun 20 kg )

Sewaktu mula-mula melahirkan anak (almaklumlah, pengalaman pertama), saya berasa sangat takut untuk pergi ke bilik air. Sehinggakan selama 2-3 hari, saya menahan diri daripada melakukan “aktiviti” tersebut. Ini semua gara-gara rasa nyiluuuuu + ngeriiii dan takut jahitan terbuka…

Selepas saya pulang dari wad, ada orang telah mengesyorkan saya mengambil set bersalin NR . Dengan segera, saya pun mencubanya.

Hasilnya…Alhamdulillah, selepas itu saya LANGSUNG tak takut melakukan “aktiviti” tersebut ( yang sememangnya tidak dapat di elakkan). Pembuangan air besar menjadi sangat mudah. Tak sedikit pun rasa sakit, apatah lagi menggangu luka jahitan.

Thanks NR ! I love you VERY MUCH!!!”

Ikhlas,
Amalia

Testimoni Set Bersalin Nona Roguy (NR)

Testimoni Set Bersalin NR -Nona Roguy

*Berat semasa mengandung : 95.5 kg Berat selepas bersalin : 79 kg ( Turun 16 kg )

Waktu saya berkahwin July tahun lepas, berat saya 79 kg. Semasa hamil, berat saya mencecah 95.5 kg. Selepas bersalin dan mengamalkan pemakanan set bersalin NR yang di syorkan oleh Pn Rahimah, saya telah kembali kepada berat asal badan saya.

Saya amat berpuas hati dengan produk ini kerana dalam masa 2 minggu sahaja selepas bersalin, berat saya telah kembali pada yang asal.

Produk ini juga bagus kerana saya tidak mendapat sembelit yang selalu berlaku kepada ibu-ibu yang baru bersalindan pembuangan air yang berlebihan dapat di kurangkan dengan begitu cepat sekali”.

Puan Noryusmawati Bt Sailanudin

Jika rakan-rakan nak tahu lebih banyak perkongsian testimoni Set Bersalin NR dan info-info lanjut berkaitan set bersalin paling lengkap ini, rakan-rakan boleh terus melayari laman web www.mysetbersalin.com atau boleh SMS/Whatsapp Pn Rahimah : Set Bersalin NR ke  0111 872 9342

Banyak info Pn Rahimah kongsikan di laman web dan blog beliau tersebut. Sekadar perkongsian buat rakan-rakan ibu yang masih tercari-cari salah satu set bersalin terbaik dan lengkap di Malaysia. Selamat mencuba. 🙂

Jom kongsi pengalaman anda pula?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

5 thoughts on “Set Bersalin NR – 11 Kelebihan Nona Roguy Wajib Tahu!!

  1. senang nak beli, tempah dalam set je, dulu nak kena cari satu satu 🙂
    Ikhwan recently posted..Cara Pantas Buat Duit Dengan USDMy Profile

  2. thanks mba untuk informasinya semoga laris penjualannya

  3. nice artikel ..
    dont forgot to visit my blogger.. ^^
    detikbola recently posted..Agen Sbobet Terpercaya : Prediksi Skor Atalanta Vs Lazio 29 Oktober 2015My Profile

  4. makcik akma ada pakai NR . akma cuba pakai dia punya minyak sapu tu. best jugak. keluar angin.
    akma recently posted..B-complex mampu meredakan stressMy Profile

  5. saya pun pakai set NR ni masa bersalinkan anak pertama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge