Robot Wanita Pertama yang Paling Canggih

Gambar Robot Wanita Pertama seperti manusia biasa

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Nampak Real? Serius macam manusia biasa. Mula-mula tengok gambar dia pun, aku fikir wanita biasa, rupanya robot. Inilah robot wanita pertama yang mempunyai  65 jenis eksperi wajah. Robot ini boleh bercakap, menyanyi dengan ekpresi muka manusia. Tak Percaya? Percayalah… ( Macam lagu Siti Nurhaliza pula..hehe )

Gambar robot wanita Germiniod F Tersenyum
Robot wanita Geminiod F Tersenyum
Gambar robot wanita Geminiod F Bercakap
Robot wanita ini bercakap

Geminiod F adalah robot perempuan yang telah dicipta oleh Hiroshi Ishiguro iaitu pencipta robot di Universiti Osaka Jepun. Harga robot ini lebih murah dari yang dijangkakan iaitu $110,000.

Makin banyak ciptaan robot kan? Macam cerita-cerita dalam filem masa depan plak. ^__^. Tapi bagaimana canggih sesuatu ciptaan pun, tetap tidak dapat mengalahkan CiptaanNya.

Apa Komen Korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

41 thoughts on “Robot Wanita Pertama yang Paling Canggih

  1. apa kegunaan robot ni? kalau diprogram untuk menjadi seorang pembantu rumah ok jugak

  2. Bagaimanapun juga ini hanyalah robot, tetapi tetap manusia adalah mahluk yang mempunyai akal,,
    yonobae recently posted..Get some benefits by having the backup dataMy Profile

  3. Wah tu Robotnya kayak manusia asli, keren banget.
    Dapah blog recently posted..6 Tips Aman Menggunakan FacebookMy Profile

  4. teknologi di jepang memang lebih maju. Thank share info nya

  5. memang terlihat kaya sungguhan ya, teknologi memang makin lama makin bertambah maju pesat. Tapi tetap yang nama nya robot yaa tetep ga punya rasa he3
    Tosa recently posted..Apple seeks Galaxy S III ban in USAMy Profile

  6. namapak macam real jer kalau tengok kat gambar…orang jepun memang tekun mengkaji dan mencipta .
    hatiputera recently posted..BEST KE SAMSUNG GALAXY S3My Profile

  7. Wow . . . robot ne mcm real plak saya tgok . . .

  8. Wow . . . Like A Real Plak . . . mcm manusia btul2 sya tgok gmbr nie . . .

  9. Ini sedikit ilmu yang Allah bagi pada manusia, dah bleh cipta robot, bayangkan luasnya ilmu Allah….Subhanallah..
    MrBlast recently posted..BlackBerry Curve 9320 reviewMy Profile

  10. ..fuh, ini robot masa depan! Mungkin boleh diprogram untuk menjadi seorang pembantu rumah, kerani pejabat atau simply penyambut tetamu.
    iAwani recently posted..Samsung Mendominasi Jualan Telefon Bimbit 3 Bulan Pertama 2012My Profile

  11. teknologi terlalu canggih sekarang..macam2 manusia buat

  12. […] korang yang ingin mencuba program ini, boleh daftar disini: Panduan Jahit Baju Kurung Agak-agak Doktor Aya dan Pakcik Denaihati tu tu reti tak menjahit baju kurung?? Tapi aku yakin, Mama yang sorang ni […]

  13. wah…impresif! ;)mmg nmpk real sungguh…

  14. orang jepun nih memang terlebih kreatif..suka buat benda pelik2..
    peysal recently posted..HTC ONE X SpecificationMy Profile

  15. salam..
    ermm..macam-macam
    orang jepun ni kan?

  16. Haha. Cute giler robot ni. Canggih betol orang-orang jepun..
    Hafizul recently posted..Boleh Tak Tolong Lelaki Kacak Ni???My Profile

  17. […] Gua mahu banyak anak dan banyak bini. Haha.. Ps: Ok. Gua blah dulu. Sebelum itu, sila lawat blog skandal gua dulu. Kalau rajinlah. Kalau malas, leh baca karya ayat-ayat cinta dari pakcik ni.. nuffnang_bid […]

  18. Fuhhh.. mcm ni pun ada.. tp jelas robot tu sbb kaku jer..
    Azuan recently posted..Lelaki Kacak – Antara Persaingan Dan PermintaanMy Profile

  19. […] punya program ni? Ps: Okeh. Aku ada kerja. Nak pura-pura jadi gila kejap. Nanti leh minta Doktor Aya rawat. Hehe.. nuffnang_bid = "e4a1b85dd4a2674f46891baf412121ea"; –> AKPC_IDS += […]

  20. Betul..walau hebat mana pun ciptaan manusia, ciptaanNya still tak boleh ditandingi. P memang tak dinafikan akal yang diciptaNya telah menghasilkan satu ciptaan yg hebat pada pndangan kita…
    orang2 jepun boleh cipta robot camtu, orang2 malaysia ada tak???
    PrincessAyuni recently posted..Cubit – cubit Sayang ???My Profile

  21. Betul, ciptaan DIA tidak tertandingi, mungkin di Jepang orang sudah tak suka pernikahan jadi ganti robot aja. Tdk perlu ada tanggung jawab menafkahi dan tidak repot hamil pula. Biaya hidup lebih ringan dan kebutuhan jasmani tercukupi. Tak beragama.

  22. betul-betul nampak real. nanti ada yang kawen dengan robot pulak lepas ni. jepun ni bukan boleh dijangka orangnya
    Amirez recently posted..Emas di Kota DamansaraMy Profile

  23. huhu..aku dah rasa macam akan ada terminator tak lama lagi ni..
    titan recently posted..Demo dan Mansuh PTPTN.My Profile

  24. nampak mcm manusia je..
    dyabunga recently posted..bunga ratu hatikuMy Profile

  25. yep, setuju statement last tu.. ciptaan manusia takkan mampu menandingi ciptaanNya..
    Farish Ishak recently posted..5 Jenis Makanan Pencegah Kanser Payu DaraMy Profile

  26. nampak sangat robotnya tu. pergerakan kaku juga. tapi apa kegunaan robot ni ek?
    Sya Isya recently posted..KAD KAHWIN FASHA SANDHA DAN JEJAI 27 APRIL 2012My Profile

  27. Jepon juga ada mencipta robot bernama Actroid,
    Actroid = Actor + Android

  28. akhir zaman dah ni
    robot dah mcm manusia
    Terbelog recently posted..Gambaran Hari KiamatMy Profile

  29. chii setuju ngan aya..walau nampak canggih dan real pada pandangan manusia..tetap tak dapat menandingi DIA
    chii recently posted..Tips Berguna untuk KesihatanMy Profile

  30. Robot bisa secantik itu, bagaimana kalau kelak manusia punya robot seperti itu dirumahnya, wauwww 🙂

  31. walaupun gambar pertama & kedua nampak real, tapi yang ketiga nampak cam plastik…

  32. orang Jepun suka Cipta Macam2..
    sampai Orang pun nak cipta..
    Old-Trafford recently posted..Selangor kembali beraksi di Stadium Shah AlamMy Profile

  33. masih lagi kaku, respon lambat, kena buat bagi nmpk aktif

  34. memang nampak real la..hebat betul orang2 jepun ni..
    Opocot recently posted..Pencil vs CameraMy Profile

  35. Bahayanya org Jepun nih….memacam la derang buat…tu yg derang tunjuk…yg tak tunjuk tah , mende2 ape lg tak tau laa…

  36. Janganlah nanti ada yang berkahwin dengan robot pula. 🙂
    akubiomed recently posted..AkuBiomed sudah buat business cardMy Profile

  37. Dari jauh macam orang. Bila dekat baru nampak keplastikkannya.
    Norasikin recently posted..Bagaimana Membuat Mi Kuning Sendiri Dirumah Bhgn 2My Profile

  38. woooo…dreams come true, memang terer la dia orang ni

  39. wahhh….hebat tol..nmpk cam real pulak
    Pezol Stylez recently posted..GAMBAR PENDUDUK PANIK SELEPAS AMARAN TSUNAMI DIKELUARKANMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge