Pelajar Perubatan Dibunuh di Indonesia

Simpati bila aku dengar berita ini, Adrian Jay Pereira, pelajar medic semester lima di Universiti Brawijaya ditetak dan dibunuh di depan rumah sewanya di Kota Malang, Jawa Timur Indonesia oleh perompak motorsikal.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Cuba imagine, dahlah bersusah payah belajar perubatan dan bila dah dekat nak graduate, kena bunuh pula. Mesti keluarga beliau sangat sedih. Takziah buat family beliau. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

Tiba-tiba, teringat masa aku study medic dulu, seniorku meninggal dunia akibat kemalangan motorsikal dan arwah dilanggar lari oleh sebuah kereta. Arwah meninggal dunia di tempat kejadian. Apa yang sedih, seminggu lagi arwah dah nak final exam sebagai pelajar perubatan.

Tapi, apapun ajal maut adalah ditangan Tuhan.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

5 thoughts on “Pelajar Perubatan Dibunuh di Indonesia

  1. Daripada Allah kita datang, kepada Allah kita kembali…

  2. salam..
    ajal dan maut di tangan Allah jua
    hari mereka dah tiba..kita bakal
    menyusul..cuma tak tahu bila..

    Simpati saya buat keluarga
    si mati..mesti mereka sedih
    yang teramat..khabarnya
    mendiang anak sulung.

  3. takziah buat keluarga mangsa.. ajalnya telah sampai..harap ada pembelaan..dan kerajaan indon ambil peduli..
    blackrosehunter recently posted..Jubah Halimunan Bakal WujudMy Profile

  4. perlu berhati-hati …..di mana – mana sahaja kita berada..takziah!!

  5. Dalam nak mempertahankan harta sendiri pun boleh terbunuh. Itu cerita di luar negara. Mudah-mudahan dijauhkan dari perkara macam tu di Malaysia ni.
    Cikgu Hairul recently posted..Kena Curi LagiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge