PageRank Blog Jatuh.. Kenapa?

[thumb]http://www.prchecker.info[/thumb]

Sedihnya, baru-baru ni, Google update lagi status pagerank mereka dan ramai blogger-blogger yang jatuh pagerank blog masing-masing termasuk blog BloggerWanita.com iaitu dari PR3 ke PR2. Kenapa pagerank blogku jatuh?

Emm.. aku pun sebenarnya tak berapa pasti.. ada sebarang cadangan?

Tapi rasanya sebab blog aku ni mengunakan “do-follow” untuk link yang aku letakkan. So kalo pagerank link tu rendah, ada sumber mengatakan pagerank kita boleh jatuh dan dipengaruhi.

Lagi satu , mungkin sebab hampir seminggu aku tak update blog aku ini sebab busy kerja , so trafik pun berkurangan sedikit, sebab tu kot pagerank blogku jatuh. huhu..

Takpalah, jangan berputus asa, kena lebih berdisiplin untuk update blog ni dan kena lebih banyak lagi study tentang SEO. Apa cadangan korang? kongsi-kongsi skit.. Heee

19 thoughts on “PageRank Blog Jatuh.. Kenapa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge