PageRank Blog Jatuh.. Kenapa?

[thumb]http://www.prchecker.info[/thumb]

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Sedihnya, baru-baru ni, Google update lagi status pagerank mereka dan ramai blogger-blogger yang jatuh pagerank blog masing-masing termasuk blog BloggerWanita.com iaitu dari PR3 ke PR2. Kenapa pagerank blogku jatuh?

Emm.. aku pun sebenarnya tak berapa pasti.. ada sebarang cadangan?

Tapi rasanya sebab blog aku ni mengunakan “do-follow” untuk link yang aku letakkan. So kalo pagerank link tu rendah, ada sumber mengatakan pagerank kita boleh jatuh dan dipengaruhi.

Lagi satu , mungkin sebab hampir seminggu aku tak update blog aku ini sebab busy kerja , so trafik pun berkurangan sedikit, sebab tu kot pagerank blogku jatuh. huhu..

Takpalah, jangan berputus asa, kena lebih berdisiplin untuk update blog ni dan kena lebih banyak lagi study tentang SEO. Apa cadangan korang? kongsi-kongsi skit.. Heee

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

19 thoughts on “PageRank Blog Jatuh.. Kenapa?

  1. saya dgr dari blogger otai link ke blog ber page rank tinggi perlu konsisten.
    PerenLee recently posted..Cara Bayar Astro di Pejabat Pos Tanpa BilMy Profile

  2. Saya turut mengalami maslah pagerank yang jatuh. tak tahu kenapa. nak kata trafik.. semkin menungkat

  3. saya pun jatuh dr PR2 ke PR1 sedih sgt2
    mr.pingu recently posted..Tolong Tutup Pintu!!My Profile

  4. Kalu nk nekkan PR, perlu komen pada website dengan PR lg tinggi ke?

  5. Sabar la. rasa2nya lebih pada x update tu kot 😀 .
    saya lagi teruk awk, 2 tahun lgsg x tgk blog tu. kaw2 🙁
    Danial recently posted..Aku seorang BloggerMy Profile

  6. PR boleh jatuh, tapi semangat blogger harus terus ,,,salam
    Noy recently posted..Successful Industrial Product Design Begins With an IdeaMy Profile

  7. banyak orang juga merasakan hal sama, PR nya jatuh,, tapi ada juga yang PR nya naik,,

  8. aya,,yang penting terus posting dan itu informasi yg sangat bermanfaat buat orang banyak,,mudah-mudahan nanti PR nya naik lagi,,,
    rojas recently posted..Singapore is a Shopping Paradise of The WorldMy Profile

  9. salam singgah..

    blog kakyong pun jatuh juga.. now dah PR1.. 😉

    x pa.. janji rock berblog…
    kakyong recently posted..Si Peramah bulan May/Jun 2011My Profile

  10. blog saya do follow juga. Tapi x jatuh pon PR. dofollow x mempengaruhi pon. 🙂
    cikgusyahir recently posted..PERSANDINGAN NORMAN & MEMEY RM12 JUTAMy Profile

  11. ya bila sibuk kerja mmg x br’update la blog….wat camna kn.. 🙂 apapun teruskan usaha.
    d. angel recently posted..Sweet MomentsMy Profile

  12. bagus2, jangan putus asa
    eiela recently posted..Sinar Yang HilangMy Profile

  13. salam..
    ermmm.motivasi diri..
    saya suka cara nih..
    apa nak sakit hati..
    nanti apsti naik terus PR-4
    zulkbo recently posted..Google Update Page Rank Lagi : Apa Sebabnya?My Profile

  14. alala..ciannye die..xpe perkara yg lebih mulia didahulukan..terbaek!!
    Que recently posted..Live Malaysia vs Singapura Kelayakan Piala Dunia 2014 | Analisis EPL Asia Tour 2011My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge