11 Istilah Asas Blogging yang perlu Diketahui

Photo Credit to Labedah Hari ini baru habis kerja, penat gak. Tapi masih bersemangat untuk berblogging. hehe. Kerja di pedalaman agak sunyi sikit, jadi internet sajalah teman setia untuk mengisi masa lapang. Bercakap tentang blogging hari ini, Aya ( eh, Aku Aya lah pula, takpalah ye, lebih mesra sikit kalau tentang tutorial ni )nak kongsi bersama blogger-blogger baru beberapa istilah asas dalam blogging yang perlu kita tahu. BACA →

Bukti Pendapatan Nuffnangku

bukti-komisyen-nuffnang Assalamualaikum bloggers.. Hari ini, public holiday mesti seronok bercuti kan. Aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua pengunjung setia BloggerWanita.com, terutamanya yang sudi klik iklan Nuffnang kat blog ni. Alhamdulillah, komisyen Nuffnangku telah mencapai RM28 lebih, walaupun aku tak aktif sangat mempromosikan blog ni. Jumlah komisyen ini, takdalah banyak sangat, tapi aku tetap bersyukur. […] BACA →

Selamat Hari Raya Haji untuk semua…

 Assalamualaikum sahabat-sahabat blogger.. Lamanya aku tak update blog ni. Mesti korang tertanya-tanya kan, hehe, perasan sendiri. Maklumlah kerja di Hospital Daerah agak sibuk sikit, satu hospital tu ada 4 orang doktor sahaja termasuk pengarah hospital. Bulan ini aku agak sibuk sebab kena kerja lebih masa ( on-call ) yang banyak dan tak dapat cuti raya […] BACA →

Tips 2 : Jika Anda Jumpa Doktor

pesakit di kecemasan Assalamualaikum semua, pembaca BloggerWanita.com yang dikasihi, hari ini, aku nak kongsi satu lagi tips yang penting jika anda berjumpa dengan mana-mana doktor perubatan.. Apa dia? Pastikan kita tahu apa nama penyakit-penyakit kita yang lepas dan segala rekod perubatan atau surat keluar hospital ( Discharge Summary ) kita simpan sebaik mungkin. Jangan jadikan pembungkus nasi lemak pula, kasihan doktor, penat dia buat surat atau laporan untuk kita.. Mungkin ada yang bertanya, bagaimana pula kalau doktor tak beritahu nama penyakit kita? … BACA →

Lady Gaga Pakai Baju Daging ( Meat Dress )

lady-gaga-meat-dress Wow..Lady Gaga ni memang pelik orangnya. Dia ada style dan fesyen tersendiri . But i like her songs… Kali ini, Lady Gaga mengejutkan orang ramai dengan memakai Baju yang diperbuat daripada daging pada majlis Video Music Award 2010. Baju ini direka oleh designer Franc Fernandez. Tak sia-sia dia pakai baju daging ni sebab dia dapat […] BACA →

M.Rajoli Meninggal Dunia

m-rajoli, pelakon veteran dan pelawak Ucapan Takziah buat keluarga M.Rajoli.. M.Rajoli , 64 tahun, atau nama sebenar arwah Haji Mohd Rajoli Mohamed Zain telah meninggal dunia di Hospital Ampang, Kuala Lumpur, jam 10.45 pm semalam, 17 september 2010. Terkejut juga dibuatnya selepas melihat berita di TV3 semalam. M.Rajoli iaitu seorang pelakon veteran dan juga pelawak yang juga cukup terkenal dalam […] BACA →

Rahsia Submit Blog atau Web Paling Mudah ke lebih 10 Enjin Carian

Submit blog ke SubmitExpress.com Assalamualaikum semua..bagaimana? seronok beraya? hari ini aku nak kongsi satu cara yang mudah untuk senaraikan blog atau laman web kita ke lebih 10 enjin carian dengan cara yang paling mudah dan pantas. Mungkin ramai yang dah tahu, tapi mungkin masih ada lagi yang belum tahu. jeng..jeng..jeng . . Sebenarnya cara ini mudah saja, Tapi sebelum […] BACA →

Yahoo…Balik Kampung…

 Alhamdullillah, hari ini dah start cuti. Semalam kerja 24 jam, alaa oncall,penat juga, tapi takpa sebab aku tengah semangat nak balik kampung, bos bagi cuti 12 hari, beraya sakan ni.hehe. Maklumlah penat kerja, dapatlah cuti extra sikit. Nasib baik dapat bos yang baik hati dan memahami. Eemm..Kejap lagi kena drive sejam lebih untuk balik kampung. […] BACA →