Video : Anjing Selamatkan Anjing Lain Yang Dilanggar

 Hari ini aku nak kongsi video bagaimana seekor anjing sanggup menyelamatkan seekor anjing lain yang telah dilanggarkan di jalan highway. Anjing tu sanggup tarik anjing yang cedera ke tepi jalan bagi mengelakkan terus dilanggar. Video ini sebagai renungan kita bersama… Bayangkan bagaimana manusia biasa tidak sanggup menyelamat budak kecil 2 tahun yang telah dilanggar dan […] BACA →

Pilihan Skim Pencen VS KWSP adalah Muktamad

Kumpulan wang simpanan pekerja Hari ini aku nak kongsi info buat rakan pembaca semua bahawa keputusan pemilihan skim KWSP atau Pencen selepas bersara adalah muktamad. Lima hari lepas, aku ada post tentang Bagaimana cara tukar skim KWSP ke pencen? So aku pun bertanyalah kepada pihak jpa melalui jpapencen.gov.my. Pelaburan Emas Yang Menguntungkan, Simpanan Masa Depan – Klik Sini Masalah […] BACA →

Apa itu Wordless Wednesday?

logo-wordless-wednesday Mesti ramai yang dah tahu apa benda Wordless Wednesday ni. Dah ramai blogger di Malaysia guna WW @ Wordless Wednesday  untuk post blog mereka. Bagi rakan-rakan blogger yang tak tahu lagi, jom aku kongsi info pasal benda ni hari ini. Apa itu Wordless Wednesday? Aku ada buat kajian sedikit.. Mengikut Wiki.answers.com : On Wednesdays all […] BACA →

Kejam ! Budak 2 Tahun Dilanggar dan Digilis Di China

budak-china-digilis Tadi blogwalking dan ternampak video Youtube budak 2 tahun dilanggar dan digilis Van dan lori Di China.  Sangat kejam dan tidak berperikemanusiaan. Orang lalu lalang dan melihat budak itu cedera dan kesakitan tapi tak dipedulikan. Seolah-olah budak tu macam binatang je. Sedih tengok video ni. Hampir 20 orang lalu di situ tapi takda ambil tindakan […] BACA →

Salun Mencuci Telinga. Biar Betul?

salun-cuci-telinga Biar betul? Servis cuci telinga pun ada…..So far yang aku tahu, servis cuci kuku taulah gak..Hehe Inilah yang berlaku di Tokyo Jepun, terdapat salun-salun yang menawarkan perkhidmatan cuci telinga pelanggan oleh gadis-gadis jepun. Yang pasti salun ini tak menyediakan perkhidmatan seks ye.. Salun Yamamoto Mimikakiten mendapat sambutan hangat dari pelanggan di Jepun dengan bayaran AS35 […] BACA →