Lagu & Lirik : BAD ROMANCE by Lady Gaga

Bad Romance by Lady Gaga Lirik Lagu : Bad Romance Oh…Oh… Oh…Oh… Caught in a bad romance Oh…Oh… Oh…Oh… Caught in a bad romance Rah-rah-ah-ah-ah Roma, Roma-ma GaGa, ooh la la Want your bad romance Rah-rah-ah-ah-ah Roma, Roma-ma GaGa, ooh la la Want your bad romance I want your ugly I want your disease I want your everything as long […] BACA →

Kesusahan Dahulu Telah Menjadi Kenangan Manis Buatku

Roti canai, favourite food in Malaysia Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Menarik tak tajuk post aku kali ni? Sebenarnya hari ini, aku nak kongsi sikit pengalaman hidup aku dengan readers BloggerWanita.com. Bukannya niat nak meminta belas kasihan atau pun berunsur riak. Tapi sekadar ingin berkongsi pengalaman hidup yang telah lama terbuku di hati. Ceewah..macam ayat novel plak. hehe. Harap-harap boleh dijadikan […] BACA →

5 Tips Memilih Template Blog yang SEO Friendly

free-blog-templates Salam Bloggers. Hari ini nak kongsi sedikit ilmu yang aku dapat dari pakcik Google and Yahoo. Bagaimana untuk memilih template atau theme blog yang sesuai untuk blog kita? Banyak template yang menarik terdapat di internet, tak kira lah percuma ke atau berbayar. Tapi kita kena ingat, jangan pandang pada template yang cantik je, pastikan template […] BACA →

Lagu & Lirik : Ayat-Ayat Cinta dari Rossa

rossa-ayat-ayat-cinta Lyric : Ayat-Ayat Cinta by Rossa Desir pasir di padang tandus Segersang pemikiran hati Terkisah ku di antara cinta yang rumit Bila keyakinanku datang Kasih bukan sekadar cinta Pengorbanan cinta yang agung Ku pertaruhkan Maafkan bila ku tak sempurna Cinta ini tak mungkin ku cegah Ayat-ayat cinta bercerita Cintaku padamu Bila bahagia mulai menyentuh Seakan […] BACA →

Blogger Wanita Nur Fazura Azzaty Meninggal Dunia

Cik Bunga @ Cik Munger meninggal dunia Al-Fatihah buat cik Munger atau nama sebenar arwah adalah Nur Fazura Azzaty. Salah seorang Blogger Wanita. Aku hanya tahu dari salah seorang pengunjung BloggerWanita.com. Walaupun tak mengenali arwah, tetapi terasa sedih membaca blog yang ditinggalkannya. Saudari cik Munger @ cik Bunga dikatakan meninggal dunia di tanah suci kota Mekah pada 24.Mei.2010 pukul 9.18 malam waktu […] BACA →

Bagaimana Buat Link Exchange antara Blog?

Taipkan Keywords TUKAR LINK kat Google 4 hari yang lepas, salah seorang pengunjung BloggerWanita.com iaitu saudari Sha ada bertanya dengan aku, bagaimana nak buat link exchange antara blog. Sebab Sha ni baru je berblogging. Tiba-tiba terlintas lah nak buat tutorial yang mudah bagaimana nak bertukar-tukar link dengan rakan blogger yang lain. Aku pun masa mula-mula berblogging pun tak tau juga pasal […] BACA →

Blog Trafik : Link Exchanges Tingkatkan Alexa Ranking BloggerWanita.com

Alexa Ranking Terkini BloggerWanita.com Salam satu Malaysia buat semua bloggers. Petang ni, aku nak bincang sikit tentang blog trafik terutamanya berkaitan link exchange di antara blog-blog. Alhamdullilah, dengan ilmu aku yang sedikit ni, ranking Alexa BloggerWanita.com telah meningkat dari ranking 4 juta menjadi 1 juta lebih dalam masa 2 bulan.Korang tau kan, makin rendah jumlah ranking, makin popular blog […] BACA →

Suara Budak Lelaki Seperti Lady Gaga

greyson-ellen-paparazzi Semalam, aku blogwalking lagi. Blogwalking sampai lewat subuh.Maklumlah tengah cuti ni. hehe. Terasa terhibur apabila aku singgah dekat Belog Bagus sebabnya terbaca artikel di mana seorang budak lelaki boleh menyanyi lagu Paparazzi sebijik macam Lady Gaga. Kagum aku.. aku nak kongsi video ni dekat korang semua. Video Pertama Video yang pertama ini adalah video klip […] BACA →