Pengumuman: Perubahan Kecil

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat Rakan Blogger… Dalam masa terdekat ini, BloggerWanita.com akan mengalami sedikit perubahan dan beberapa maintenance… ceh macam kereta plak . Apa-apa pun, kemungkinan Blog ini akan ditutup buat sementara waktu dalam masa terdekat. Terus bersama BloggerWanita.com .. Peace… BACA →

Video Tutorial Panduan Domain, Webhosting, Cpanel dan FTP yang Terbaik

ecover kuasa ftp Assalamualaikum rakan bloggers… Sebelum ni, aku ada mengajak korang bertukar ke blog WordPress, tapi mungkin ramai yang tak sedia lagi, selain disebabkan oleh masalah kewangan, masalah lain yang mungkin,  adalah masalah teknikal tentang cpanel dan FTP.Betul tak? .. Aku tahu sebab ini pun masalah yang pernah aku alami sebelum ini, aku kena ambil masa yang […] BACA →

Apa Pendapat korang jika BloggerWanita.com berubah?

 Assalamualaikum semua rakan blogger… Sejak seminggu yang lalu, aku asyik-asyik terfikir, is it OK kalo aku tukar BloggerWanita.com yang asalnya blog personal ku kepada blog yang umum yang lebih fokus terhadap blogger wanita dan info blogging? Blog personal aku akan berpindah ke domain yang lain, lebih sesuai untuk aku. Maksudkan aku jadikan blog ini sebagai […] BACA →

5 Bintang untuk Movie Rapunzel Tangled

Tangled_poster Seronoknya aku dapat tengok cerita Rapunzel semalam. Tajuk movie ini adalah Tangled. Memang seronok cerita ni, Korang mesti tengok. Boleh dikatakan setiap masa ada je komedinya.Rapunzel kali ini agak berlainan dengan watak Rapunzel sebelum ini. Rapunzel kali ini agak BACA →

Bertukar ke Blog WordPress

wordpress-logo Hari ini aku makin bersemangat untuk lebih mempelajari tentang Wordpress. Aku suka blog menggunakan perisian Wordpress sebab banyak plugin atau widget yang best-best boleh aku guna. Aku tak nafikan Blogspot.com pun best juga sebab dia user-friendly. BACA →

11 Istilah Asas Blogging yang perlu Diketahui

Photo Credit to Labedah Hari ini baru habis kerja, penat gak. Tapi masih bersemangat untuk berblogging. hehe. Kerja di pedalaman agak sunyi sikit, jadi internet sajalah teman setia untuk mengisi masa lapang. Bercakap tentang blogging hari ini, Aya ( eh, Aku Aya lah pula, takpalah ye, lebih mesra sikit kalau tentang tutorial ni )nak kongsi bersama blogger-blogger baru beberapa istilah asas dalam blogging yang perlu kita tahu. BACA →

Bukti Pendapatan Nuffnangku

bukti-komisyen-nuffnang Assalamualaikum bloggers.. Hari ini, public holiday mesti seronok bercuti kan. Aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua pengunjung setia BloggerWanita.com, terutamanya yang sudi klik iklan Nuffnang kat blog ni. Alhamdulillah, komisyen Nuffnangku telah mencapai RM28 lebih, walaupun aku tak aktif sangat mempromosikan blog ni. Jumlah komisyen ini, takdalah banyak sangat, tapi aku tetap bersyukur. […] BACA →

Selamat Hari Raya Haji untuk semua…

 Assalamualaikum sahabat-sahabat blogger.. Lamanya aku tak update blog ni. Mesti korang tertanya-tanya kan, hehe, perasan sendiri. Maklumlah kerja di Hospital Daerah agak sibuk sikit, satu hospital tu ada 4 orang doktor sahaja termasuk pengarah hospital. Bulan ini aku agak sibuk sebab kena kerja lebih masa ( on-call ) yang banyak dan tak dapat cuti raya […] BACA →