Lagu & Lirik : A Year Without Rain by Selena Gomez

 Aku suka lagu A Year Without Rain. Dinyanyikan oleh Selena Gomez. Ala girlfriend Justin Bieber tu. Hehe.. Comel je budaknya. Lagu dia pun best gak. Lagu ini tentang bagaimana seorang wanita tidak boleh hidup tanpa teman lelakinya. Sehari tanpa teman lelakinya disampingnya, seolah-olah bagai satu tahun tanpa hujan. Betapa dia merinduinya.Jiwang plak.. BACA →

Budak Comel Menari Single Ladies, Lucu!

baby-dancing Saja je nak kongsi video budak-budak menari lagu Beyonce, Single Ladies. Sangat Comel . Aku rasa budak ni mungkin belum sampai 1 tahun lagi. Tapi dah hebat menari . Siap boleh buat pusingan dan pukul-pukul punggung lagi. Hahaha.. Jom layan video youtube Baby Dancing : Comel kan? Menari macam profesional..hehe   Siap main angkat kaki […] BACA →

Sel Darah Merah Terlalu Rendah! Derita Thalassaemia

thalassaemia-clinical-features Hari ini, aku rasa begitu simpati dengan salah seorang staff aku sebab anak dia dimasukkan ke wad disebabkan oleh Thalassaemia intermediate beserta dengan symptomatic Anaemia. Apa itu Anaemia? maksudnya kekurangan sel darah merah. Apa pula Thalassaemia? Maksudnya,kekurangan protein yang membentuk sel darah merah dan seterusnya menyebabkan Anaemia. Ini adalah penyakit yang diwarisi. Kesian gak aku […] BACA →

Buasir Yang Berulat!

haemorrhoid atau buasir Dua hari lepas… Pukul 1 pagi, seorang pakcik berusia 51 tahun datang ke unit kecemasan disebabkan berak berdarah selama 2 hari. Pakcik tu seorang OKU, terencat akal sejak kecil lagi selepas dia terkena sawan pada usia 2 tahun. Pakcik tu juga ada masalah penyakit buasir atau dalam medical term nya Haemorrhoid selama 3 tahun. Tapi hanya buat […] BACA →

Kata-kata Terakhir Gaddafi Sebelum Kematiannya

gaddafi-ditembak Korang dah tengok tak video di atas. Simpati juga,kan? Orang tua dibuat macam tu oleh anak muda. Apa kata-kata terakhir Gaddafi sebelum kematiannya? ‘What are you doing? It’s not allowed in Islamic law. What you are doing is forbidden.’What you’re doing is wrong, guys. Do you know what is right or wrong?’ Info lanjut tentang […] BACA →