Yahoo…Balik Kampung…

 Alhamdullillah, hari ini dah start cuti. Semalam kerja 24 jam, alaa oncall,penat juga, tapi takpa sebab aku tengah semangat nak balik kampung, bos bagi cuti 12 hari, beraya sakan ni.hehe. Maklumlah penat kerja, dapatlah cuti extra sikit. Nasib baik dapat bos yang baik hati dan memahami. Eemm..Kejap lagi kena drive sejam lebih untuk balik kampung. […] BACA →

Lama Tak Update Blog. Kenapa?

logo3 Assalamualaikum dan salam bloggers.. Apa khabar semua? harap sihat walafiat.. Lama tak update blog ni. Tengok Alexa ranking pun dah jatuh. huhu.. ini lah akibatnya kalau selalu tak update blog. Kalau korang nak tahu, aku lama tak update blog ni disebabkan oleh : 1. Aku baru je pindah tempat kerja. Biasa lah ..suasana yang baru, […] BACA →

PROMOSI: Iklan Paling MURAH di BloggerWanita.com hanya 50 sen

Iklan SMS Fortumo paling murah di BloggerWanita.com Promosi Terhad sehingga 30 Julai 2010, Di lanjutkan sehingga 31 Ogos 2010. Beriklan di BloggerWanita.com dengan harga paling murah… 50 sen SAHAJA untuk 1 iklan. Tingkatkan traffik blog atau web korang dengan banyakkan backlink. Bagaimana nak hantar iklan SMS ke ruangan Hot Ads seperti di atas? Mudah je. Anda perlu ada handphone dan ada kreditlah. […] BACA →

Alexa Ranking di bawah 1 Juta Selepas 90 hari Blogku

Alexa Ranking BloggerWanita.com di bawah 1 Juta Alhamdullilah, Akhirnya ranking Alexa blog aku telah berada di bawah ranking 1 juta selepas blog ini aktif 90 hari. Macam tak percaya plak. Walaupun ranking BloggerWanita.com ni masih jauh, tapi aku tetap bersyukur sebab dalam masa 90 hari, aku berjaya mencapai impianku berada di ranking kurang dari 1 juta. Mula-mula blog aku ini dibina, rangking […] BACA →

Lady Gaga With & Without MakeUp

Lady Gaga MakeUp Can Change You.. Can Make You Sexy.. P/S: Muka lady gaga sangat berbeza tanpa mekap. Nampak tua sikit. hehe.. Kesimpulan, jangan percaya sangat pada kecantikan wanita yang bermekap, terutamanya make-up yang tebal sangat lah. . Apa-apa pun, makeup buatkan seseorang wanita tu rasa lebih confident dengan diri sendiri, bukannya hanya sekadar untuk kecantikan. ok. BACA →

Lagu & Lirik : BAD ROMANCE by Lady Gaga

Bad Romance by Lady Gaga Lirik Lagu : Bad Romance Oh…Oh… Oh…Oh… Caught in a bad romance Oh…Oh… Oh…Oh… Caught in a bad romance Rah-rah-ah-ah-ah Roma, Roma-ma GaGa, ooh la la Want your bad romance Rah-rah-ah-ah-ah Roma, Roma-ma GaGa, ooh la la Want your bad romance I want your ugly I want your disease I want your everything as long […] BACA →

Kesusahan Dahulu Telah Menjadi Kenangan Manis Buatku

Roti canai, favourite food in Malaysia Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Menarik tak tajuk post aku kali ni? Sebenarnya hari ini, aku nak kongsi sikit pengalaman hidup aku dengan readers BloggerWanita.com. Bukannya niat nak meminta belas kasihan atau pun berunsur riak. Tapi sekadar ingin berkongsi pengalaman hidup yang telah lama terbuku di hati. Ceewah..macam ayat novel plak. hehe. Harap-harap boleh dijadikan […] BACA →

5 Tips Memilih Template Blog yang SEO Friendly

free-blog-templates Salam Bloggers. Hari ini nak kongsi sedikit ilmu yang aku dapat dari pakcik Google and Yahoo. Bagaimana untuk memilih template atau theme blog yang sesuai untuk blog kita? Banyak template yang menarik terdapat di internet, tak kira lah percuma ke atau berbayar. Tapi kita kena ingat, jangan pandang pada template yang cantik je, pastikan template […] BACA →