GengBlogger.com dah ada Widget?

Widget Pelawat Terkini Gengblogger Hari ini, aku kembali melawat ke Laman Social Blogger berbahasa Melayu iaitu GengBlogger.com untuk ping blog aku.   Tak sangka plak GB ini dah ada widget untuk diletakkan kat blog kita, setelah lama tak lepak kat sana sebab kes Gengblogger kena Malware sebelum ini.Atau aku yang tak perasan.. aaarh…aku dah ketinggalan…. Apa bendanya Widget ini? Widget […] BACA →

Bagaimana Cara Install Script Blog WordPress Guna Fantastico?

Logo Fantastico Hari ini kita akan mempelajari bagaimana cara mudah untuk install script blog wordpress dengan menggunakan Fantastico. Mudah je.. Apa itu Fantastico? Fantastico adalah sebuah perisian yang terdapat di akaun hosting cPanel anda . Perisian ini mengandungi pelbagai skrip (scripts ) yang membolehkan kita memasang skrip-skrip ini dengan mudah ke laman web kita. Contoh skrip adalah […] BACA →

Setuju atau Tidak Penghantaran Ubat Melalui Pos?

Drugs / Ubat- ubatan Hari ini, aku terbaca berita tentang Kerajaan melancarkan perkhidmatan penghantaran ubat melalui Pos (UMP) 1 Malaysia kepada pesakit. Photo credit to TopNews Projek perintis ini sebenarnya telah dilancarkan di Hospital Putrajaya pada Oktober 2009 dan sehingga Disember tahun lalu, seramai 1,054 pesakit telah menggunakan perkhidmatan itu. Dan program ini akan dilancarkan di beberapa hospital lagi. […] BACA →

Page Rank BloggerWanita.com dah Meningkat

Logo Aku Seorang Blogger Wanita Alhamdullilah, aku bersyukur sangat-sangat, usia blog ini tak sampai setahun lagi tapi page rank dah meningkat kepada 2/10. Tak sangka betul. Aku sendiri pun terkejut. hehe. Syukur sangat-sangat sebab boleh mencapai pagerank 2 walaupun baru 10 bulan BloggerWanita.com beroperasi di Internet. BACA →

Ibu Mengandung yang Terlebih 9 Hari

Ibu Ibu Mengandung Seperti biasa, pergi kerja sebelum pukul 8.00 am, dan merawat ibu-ibu yang mengandung di wad bersalin. Hari ini, aku merawat seorang pesakit iaitu puan Siti ( Bukan Nama Sebenar ) , seorang ibu mengandung yang sudah terlebih 9 hari dari tarikh yang dijangka bersalin, ini merupakan kandungannya yang pertama dan sepanjang mengandung, si ibu tidak mengalami sebarang masalah pada kandungannya. BACA →

Penat Kerja..

 Hari ini, aku sangat penat. Kerja sejak pagi semalam, start 8.00 am dan baru habis 5.30 pm. Dipanggil sebagai on-call.. Begini lah hidup sebagai penjawat awam yang makan gaji je.. :). Apa-apa pun, aku tidak menyesal menjadi penjawat awam kerana dengan gaji yang aku dapat setiap bulan mampu menampung ibubapaku dan keluargaku. Walaupun tak mewah […] BACA →

Pengumuman: Perubahan Kecil

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat Rakan Blogger… Dalam masa terdekat ini, BloggerWanita.com akan mengalami sedikit perubahan dan beberapa maintenance… ceh macam kereta plak . Apa-apa pun, kemungkinan Blog ini akan ditutup buat sementara waktu dalam masa terdekat. Terus bersama BloggerWanita.com .. Peace… BACA →

Video Tutorial Panduan Domain, Webhosting, Cpanel dan FTP yang Terbaik

ecover kuasa ftp Assalamualaikum rakan bloggers… Sebelum ni, aku ada mengajak korang bertukar ke blog WordPress, tapi mungkin ramai yang tak sedia lagi, selain disebabkan oleh masalah kewangan, masalah lain yang mungkin,  adalah masalah teknikal tentang cpanel dan FTP.Betul tak? .. Aku tahu sebab ini pun masalah yang pernah aku alami sebelum ini, aku kena ambil masa yang […] BACA →