Model Runaway adalah Kerjaya Yang Bahaya?

Model wanita hampir jatuh terseliuh masa runaway Bila orang berkata tentang MODEL, kita akan bayangkan mesti orang tu lawa dan bentuk badan yang mengagumkan. Ramai wanita yang lawa teringin nak jadi Model. Kerjaya model atau peragawati memang boleh dapat pendapatan yang lumayan. Tapi korang kena tahu, Model terutamanya model runaway adalah kerjaya yang bahaya. Kenapa? sebab berisiko untuk jatuh dan terseliuh di […] BACA →

Pelajar Perubatan Dibunuh di Indonesia

gambar Adrian Jay Pereira Simpati bila aku dengar berita ini, Adrian Jay Pereira, pelajar medic semester lima di Universiti Brawijaya ditetak dan dibunuh di depan rumah sewanya di Kota Malang, Jawa Timur Indonesia oleh perompak motorsikal. Cuba imagine, dahlah bersusah payah belajar perubatan dan bila dah dekat nak graduate, kena bunuh pula. Mesti keluarga beliau sangat sedih. Takziah buat […] BACA →

2 Cara Mudah Semak Bil Astro Melalui SMS

logo-astro Dah bayar bil Astro korang? aku dah bayar dah bulan ni..hehe.. actually, hari ni aku nak kongsi bagaimana cara untuk kita semak akaun bil Astro kita melalui SMS, selain secara online. Mudah je.. At least kalau kita tahu awal, kita takdalah guna duit gaji untuk benda lain, bole simpan untuk bayar bil Astro. Cara 1 […] BACA →

Manisnya Diana Amir Bertudung di Anugerah Skrin 2011

diana-amir-bertudung-anugerah-skrin-2011 Artis lain, macam-macam fesyen rambut di Majlis Anugerah Skrin 2011, Cantik! memang cantik sebab rambut adalah mahkota wanita, Tapi aku  respect dengan Diana Amir sebab still bertudung di Majlis Anugerah tersebut. Tetap nampak manis dan ayu tanpa perlu dedahkan rambutnya. Tahniah Diana Amir. Sweet kan? BACA →

Watch Your Thought!

watch-your-words Aku sukalah kata-kata ni. Berhati-hati dengan fikiran kita dan Berhati-hati dengan perkataan kita kerana akhirnya ia menentukan masa depan kita. Cuba korang hayati ayat di bawah ni: Apa pendapat korang? BACA →