Page Rank BloggerWanita.com dah Meningkat

Logo Aku Seorang Blogger Wanita Alhamdullilah, aku bersyukur sangat-sangat, usia blog ini tak sampai setahun lagi tapi page rank dah meningkat kepada 2/10. Tak sangka betul. Aku sendiri pun terkejut. hehe. Syukur sangat-sangat sebab boleh mencapai pagerank 2 walaupun baru 10 bulan BloggerWanita.com beroperasi di Internet. BACA →

Ibu Mengandung yang Terlebih 9 Hari

Ibu Ibu Mengandung Seperti biasa, pergi kerja sebelum pukul 8.00 am, dan merawat ibu-ibu yang mengandung di wad bersalin. Hari ini, aku merawat seorang pesakit iaitu puan Siti ( Bukan Nama Sebenar ) , seorang ibu mengandung yang sudah terlebih 9 hari dari tarikh yang dijangka bersalin, ini merupakan kandungannya yang pertama dan sepanjang mengandung, si ibu tidak mengalami sebarang masalah pada kandungannya. BACA →

Penat Kerja..

 Hari ini, aku sangat penat. Kerja sejak pagi semalam, start 8.00 am dan baru habis 5.30 pm. Dipanggil sebagai on-call.. Begini lah hidup sebagai penjawat awam yang makan gaji je.. . Apa-apa pun, aku tidak menyesal menjadi penjawat awam kerana dengan gaji yang aku dapat setiap bulan mampu menampung ibubapaku dan keluargaku. Walaupun tak mewah […] BACA →

Pengumuman: Perubahan Kecil

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat Rakan Blogger… Dalam masa terdekat ini, BloggerWanita.com akan mengalami sedikit perubahan dan beberapa maintenance… ceh macam kereta plak . Apa-apa pun, kemungkinan Blog ini akan ditutup buat sementara waktu dalam masa terdekat. Terus bersama BloggerWanita.com .. Peace… BACA →

Video Tutorial Panduan Domain, Webhosting, Cpanel dan FTP yang Terbaik

ecover kuasa ftp Assalamualaikum rakan bloggers… Sebelum ni, aku ada mengajak korang bertukar ke blog WordPress, tapi mungkin ramai yang tak sedia lagi, selain disebabkan oleh masalah kewangan, masalah lain yang mungkin,  adalah masalah teknikal tentang cpanel dan FTP.Betul tak? .. Aku tahu sebab ini pun masalah yang pernah aku alami sebelum ini, aku kena ambil masa yang […] BACA →

Apa Pendapat korang jika BloggerWanita.com berubah?

 Assalamualaikum semua rakan blogger… Sejak seminggu yang lalu, aku asyik-asyik terfikir, is it OK kalo aku tukar BloggerWanita.com yang asalnya blog personal ku kepada blog yang umum yang lebih fokus terhadap blogger wanita dan info blogging? Blog personal aku akan berpindah ke domain yang lain, lebih sesuai untuk aku. Maksudkan aku jadikan blog ini sebagai […] BACA →

5 Bintang untuk Movie Rapunzel Tangled

Tangled_poster Seronoknya aku dapat tengok cerita Rapunzel semalam. Tajuk movie ini adalah Tangled. Memang seronok cerita ni, Korang mesti tengok. Boleh dikatakan setiap masa ada je komedinya.Rapunzel kali ini agak berlainan dengan watak Rapunzel sebelum ini. Rapunzel kali ini agak BACA →

Bertukar ke Blog WordPress

wordpress-logo Hari ini aku makin bersemangat untuk lebih mempelajari tentang Wordpress. Aku suka blog menggunakan perisian Wordpress sebab banyak plugin atau widget yang best-best boleh aku guna. Aku tak nafikan Blogspot.com pun best juga sebab dia user-friendly. BACA →