Jadual Gaji SBPA 2012 Dah Dikeluarkan

jadual-bayaran-gaji-bulanan-2012 Tahun 2012 hanya tinggal beberapa hari sahaja. Hujung tahun ini semua orang sibuk dengan pemilihan Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam SBPA yang menjanjikan kenaikan gaji yang lebih tinggi berbanding SSM. Nak tahu bila kita boleh dapat bayaran gaji bulanan untuk tahun 2012? Haa… Jabatan Akauntan Negara dah keluarkan surat pekeliling untuk Jadual Pembayaran Gaji Bulanan […] BACA →

Pilih Opsyen SSM atau SBPA ? Cepat Sebelum Terlambat!

sbpa-sistem-saraan-baru-perkhidmatan-awam Hari ini, aku baru je habis taklimat Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam ( SBPA ) di Hospital. Memang banyak kelebihan dan kenaikan gaji yang diberikan. Anjakan gaji tahunan pun meningkat, elaun wilayah dan elaun kritikal juga akan meningkat mengikut gaji pokok. Malah boleh lagi bekerja sampai 60 tahun.. kalau laratlah..hehehe.. Apa-apa pun korang kena cepat […] BACA →

Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) 2012

sbpa-sistem-saraan-baru-perkhidmatan-awam Nampaknya hujung tahun ni aku sangat sibuk , sampai 1 minggu baru dapat update blog. huhu.. yelah sekarang aku dah terlibat dalam pentadbiran selain dari aktiviti klinikal. So hari ini, aku nak kongsi kat korang tentang Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam 2012 yang akan diumumkan tak lama lagi. EO kat hospital aku dah mula gi […] BACA →

Video Dokumentari: Sejarah Internet Sejak 50 Tahun Dulu

Sejarah Internet sejak 50 Tahun dahulu Assalamualaikum dan selamat malam semua, hari ini aku nak kongsi satu video dokumentari yang menarik tentang Sejarah Internet @ History of The Internet  yang aku jumpa kat YouTube. Menarik  tapi dalam bahasa English. Sebagai Blogger, kenalah juga tahu serba sedikit sejarah internet ni kan? 🙂 Jom layan: Boleh faham? aku sebenarnya takdalah faham sepenuhnya, sikit-sikit […] BACA →

Cabaran Kerjaya Doktor di Hospital Daerah

photo doctor cartoon Lamanya aku tak update blog ni, hampir seminggu.. Kenapa? Sebab kali ini, memang sangat busy di hospital sebabnya sebelum ni kami 5 orang doktor kerja kat hospital dan sekarang ni hanya tinggal 2 orang doktor je. Seorang ikut rombongan perubatan haji ke Mekah, seorang lagi cuti kahwin dan seorang lagi cuti sebab baru dapat baby. […] BACA →