Video Final Malaysia VS Indonesia Sukan SEA 2011

malaysia-juara-bola-sepak-sukan-sea-2011 Aku ni bukannya peminat bola sepak sangat, tapi sejak pemain bola sepak Malaysia bermain dengan semakin hebat, aku pun lebih bersemangat dan minat dengan bola sepak. Hehe. Anyway, bagi sapa-sapa yang tak dapat tengok perlawanan bola sepak akhir antara Indonesia dan Malaysia untuk Sukan SEA 2011, jom kita layan video  di bawah ni.   Alhamdulillah, […] BACA →

Kasut Perempuan Highheel Paling Tinggi

high-heel-shoes-ballet Biar betul ada kasut tinggi macam ni? mesti orang yang pakai kasut ni macam penari Balet da.. hehe..   But seriously, kasut tinggi ini telah direkabentuk oleh Christian Louboutin, pereka kasut dari France kalau tak silap. Kasut yang cantik dengan ketinggian 8 inci.. kasut high heel ni memang berdasarkan kasut penari balet. Bagaimanalah kalau kita […] BACA →

Model Runaway adalah Kerjaya Yang Bahaya?

Model wanita hampir jatuh terseliuh masa runaway Bila orang berkata tentang MODEL, kita akan bayangkan mesti orang tu lawa dan bentuk badan yang mengagumkan. Ramai wanita yang lawa teringin nak jadi Model. Kerjaya model atau peragawati memang boleh dapat pendapatan yang lumayan. Tapi korang kena tahu, Model terutamanya model runaway adalah kerjaya yang bahaya. Kenapa? sebab berisiko untuk jatuh dan terseliuh di […] BACA →

Pelajar Perubatan Dibunuh di Indonesia

gambar Adrian Jay Pereira Simpati bila aku dengar berita ini, Adrian Jay Pereira, pelajar medic semester lima di Universiti Brawijaya ditetak dan dibunuh di depan rumah sewanya di Kota Malang, Jawa Timur Indonesia oleh perompak motorsikal. Cuba imagine, dahlah bersusah payah belajar perubatan dan bila dah dekat nak graduate, kena bunuh pula. Mesti keluarga beliau sangat sedih. Takziah buat […] BACA →

2 Cara Mudah Semak Bil Astro Melalui SMS

logo-astro Dah bayar bil Astro korang? aku dah bayar dah bulan ni..hehe.. actually, hari ni aku nak kongsi bagaimana cara untuk kita semak akaun bil Astro kita melalui SMS, selain secara online. Mudah je.. At least kalau kita tahu awal, kita takdalah guna duit gaji untuk benda lain, bole simpan untuk bayar bil Astro. Cara 1 […] BACA →