Ibu Menikam Anaknya Sebanyak 40 Kali

gambar pisau Seorang ibu, Shyama Ali, 36 tahun sanggup menikam anaknya sebanyak 40 kali dan mengorek keluar hati anaknya yang berusia 4 tahun.. Shayma Ali sanggup berbuat demikian kerana percaya ia sebagai proses korban kepada Tuhan. Apa yang sedihnya.. Shayma Ali adalah seorang Muslim yang tinggal di Timur London. Beliau percaya anak kecilnya itu telah dimasuki jin […] BACA →

Ke Hujung Nyawa, Bayi Cirit Birit & Muntah-muntah!

bayi-kulit-kering Semalam adalah oncall aku yang busy, langsung tak dapat rehat. Apa taknya, banyak pesakit yang perlu ditahan wad  dan salah seorang adalah bayi berusia 23 hari dimasukkan ke wad sebab cirit-birit dan muntah-muntah selama 3 hari sampai jadi kering gila da, sampai bayi ini tak stabil. Peluang hidup memang 50-50 la. Bayi ini terkena jangkitan […] BACA →

Surat Untuk Abang! Surat Untuk Adik! Perlu Baca!

gambar-adik-abang Aku nak kongsi satu cerita yang aku jumpa kat Facebook. Aku rasa baik untuk dikongsi dengan rakan pembaca semua. Cerita ni panjang skit..so mungkin ambil masa untuk baca, tapi takpa sebab aku rasa cerita ni perlu dibaca. Mengisahkan kisah seorang adik yg selalu tulis surat kat abang dia..Dan dia xtau pon abg dia balas surat […] BACA →

Lagu & Lirik : A Year Without Rain by Selena Gomez

 Aku suka lagu A Year Without Rain. Dinyanyikan oleh Selena Gomez. Ala girlfriend Justin Bieber tu. Hehe.. Comel je budaknya. Lagu dia pun best gak. Lagu ini tentang bagaimana seorang wanita tidak boleh hidup tanpa teman lelakinya. Sehari tanpa teman lelakinya disampingnya, seolah-olah bagai satu tahun tanpa hujan. Betapa dia merinduinya.Jiwang plak.. BACA →