Red Mummy Mewah sebagai Blogger Wanita

” Pendapatannya kini melebihi RM10,000 sebulan hasil menulis blog ” Wow, bestnya.. Semalam aku blog walking kat blog Oh Malaysia dan terbaca satu topik yang menarik , bagaimana seorang ibu kepada 2 orang anak jadi mewah dengan menulis blog. Lebih RM 10 ribu ? Dengan blog ? Macam tak percaya je, tapi percayalah , dah keluar […] BACA →

8 Cara Mudah Buat Duit Dengan Blog

Selamat pagi semua, seperti yang aku dah janjikan sebelum ni, aku nak beritahu 8 cara mudah buat duit dengan blog kepada pembaca BloggerWanita.com. Apa dia ye? aku dah buat sedikit kajian di internet. Antaranya adalah: 1. Program Affiliate Daftar sebagai agen affiliate dan dapat komisyen hasil daripada jualan kita.( konsep Pay Per Sale ) Sebagai agen affiliate, kita merupakan […] BACA →

Din Beramboi telah Meninggalkan Kita Semua..Al-Fatihah

Berita yang mengatakan Din Beramboi telah beransur pulih adalah tidak benar. Ucapan Takziah buat keluarga Din Beramboi. Din Beramboi  iaitu pelawak dan penyampai radio Era FM ,telah disahkan meninggal dunia tengah malam tadi selepas empat hari dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Selayang kerana dijangkiti demam denggi berdarah. Allahyarham atau nama sebenarnya, Mior Ahmad […] BACA →

Din Beramboi Koma di Hospital Selayang

Sapa  yang tak kenal Din Beramboi ? Salah seorang pelawak Malaysia yang dikenali ramai. Beliau juga adalah penyampai Radio Era FM yang selalui mencuit hati pendengar. Beliau telah dimasukkan ke Hospital Selayang 2 hari lepas dan dikatakan telah koma dan telah dipindahkan ke ICU. Beliau dipercayai dijangkiti virus air kencing tikus yang menyebabkannya mengalami pendarahan […] BACA →

Exabytes vs NetKL vs Namsahaz

Ini adalah antara post aku yang terawal. Jadi, aku bersemangat nak bincangkan pasal domain dan webhosting sebabnya masa aku mula-mula nak belajar bab-bab internet dan blogging ni, aku tak faham sangat pasal benda ni. 😐 Korang tahu apa itu Domain? Webhosting? Jika korang masih baru dalam dunia perniagaan internet, Domain adalah alamat atau nama sesebuah laman web. […] BACA →