Muat Turun Pekeliling SSM Gaji Baru 2012

Sebelum ini Sistem Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) telah dibatalkan dan digantikan dengan Gaji baru Sistem Saraan Malaysia kerana ramai pegawai yang mungkin tidak berpuas hati dengan SBPA.

Hampir 3 bulan kita menunggu gaji baru pegawai perkhidmatan awam untuk 2012, Alhamdulillah, akhirnya pekeliling gaji baru Sistem Saraan Malaysia (SSM) telah keluar. Kenaikan gaji sehingga 13% dari gaji hakiki bermula 1 Januari 2012. Maknanya kita akan dapat tunggakan gaji selama 3 bulan.Banyak tu.

Logo & Pekeliling Gaji Baru Sistem Saraan Malaysia (SSM)

Semua pegawai kerajaan layak menerima gaji baru SSM ini kecuali pegawai yang dikenakan tindakan tatatertib buang kerja pada atau sebelum 1 Januari 2012 dan pegawai yang bersara pada atau sebelum 1 Januari 2012.

Pegawai kontrak, sementara atau guru sandaran juga layak menerima gaji baru SSM ini.

Nak tahu lebih lanjut, korang boleh baca Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 2012 iaitu kenaikan gaji pegawai perkhidmatan awam persekutuan di bawah Sistem Saraan Malaysia (SSM). Muatturun

Apa komen korang tentang SSM baru ini? Puas hati ke?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

15 thoughts on “Muat Turun Pekeliling SSM Gaji Baru 2012

  1. Puas hati gak lah. syukur2
    Nazran recently posted..Cara Nak Dapat Anak Yang Soleh Dan SolehahMy Profile

  2. puas hati. sikit2. haha
    Naziman recently posted..Rahsia SEO google terbesar yang baru saya temuiMy Profile

  3. […] kenaikan gaji mereka. Alaa, macam Kalkulator yang dah diformulakan. ^__^Korang dah muat turun Pekeliling untuk Gaji Baru SSM 2012? Kalau dah, jom kita cuba pula kira gaji baru selepas kenaikan gaji 13% ini. Mudah je.Contoh […]

  4. Gaji yg diperolehi di penghujung nya lebih rendah daripada skim SBPA..apa ke heynye ni
    Blog Sensasi recently posted..Blog Pilihan Minggu Ini(59) – mialiana.comMy Profile

  5. Jom sama-sama tingkatkan prestasi kerja masing-masing.

  6. […] Gaji Baru Sistem Saraan Malaysia berkuatkuasa 1 Januari 2012. Kakitangan kerajaan akan dapat 3 bulan tunggakan kenaikan gaji. Download pekeliling SSM Gaji Baru 2012 di SINI. […]

  7. […] Gaji Baru Sistem Saraan Malaysia berkuatkuasa 1 Januari 2012. Kakitangan kerajaan akan dapat 3 bulan tunggakan kenaikan gaji. Download pekeliling SSM Gaji Baru 2012 di SINI. […]

  8. Alhamdulillah… rezeki penjawat awam. bolehlah buat belanja suami/isteri+anak2 beli baju raya…

  9. Mungkin ada yg sedang berkira2 nak tambah bajet dgn pengumuman nih…hehehe
    yas recently posted..TOP 10 LINK REFERRER DENAIHATI FEBUARI 2012My Profile

  10. Nice blog! I used translator to understand this one and it turn out that your blog is fantastic and very detailed.
    Nicole recently posted..murano glassMy Profile

  11. tak tahulah puas hati ke tidak. haha..
    titan recently posted..Disebalik kekacakan Denaihati..My Profile

  12. pakat download untuk buat kira-kira..hehe
    ainun recently posted..Wang Tunai RM5000 Untuk BloggerMy Profile

  13. Ramai yang memuat turun untuk melihat berapa kenaikan yang bakal dapat. 🙂
    akubiomed recently posted..Batman Brazil wujud di Brazil bukan lawak April FoolMy Profile

  14. Terima kasih Aya untuk info ni 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge