Mentega Tidak Halal – DNA Babi

Hari ini, aku nak kongsi kepada semua muslim di seluruh Malaysia tentang Mentega yang telah disahkan oleh JAKIM , Jabatan Kemajuan Islam Malaysia sebagai Tidak Halal kerana mengandungi DNA babi.

Mentega Pure Creamery Butter-Golden Churn adalah mentega yang haram untuk dimakan.  Korang boleh tengok gambar di bawah ni supaya kita lebih berhati-hati, maklumlah raya dah nak dekat, mesti semua orang sibuk nak beli mentega untuk buat kuih.

mentega-butter-golden-churn

Alhamdulillah, buat masa ni, aku tak pernah lagi tengok mak aku beli mentega jenama ni. So, rakan-rakan boleh kongsi kat blog masing-masing supaya kita boleh sebarkan kepada semua orang Islam di Malaysia.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

5 thoughts on “Mentega Tidak Halal – DNA Babi

  1. hati-hati dalam menggunakan sesuatu yg tidak jelas, pastikan dulu sebelum menggunakan, agar tidak salah nantinya
    Noy recently posted..You can always keep in mind for Your poster designMy Profile

  2. terimakasih infonya ni, jadi tau kalau itu tidak boleh kita konsumsi lagi,,salam

  3. masih ada lg supermarket yg belum mengasingkan mentega ni dgn yg halal..berhati2 semua..

  4. mjurlah tak pernah beli mentega ni..dah byk mna lah org Islam mkn..
    adele recently posted..Resipi dan Cara-Cara Membuat Blueberry CheesetartMy Profile

  5. mentega ni ada cop halal new zealand tapi logo palsu rupanya?
    Zara recently posted..Produk Kosmetik Derma-Rx Arbutin-R Cream Dilarang Dijual Kerana Mengandungi RacunMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge