Malik Noor Rebah Di Padang, Serangan Sakit Jantung?

Aku baru dapat tahu, Datuk Malik Noor , Bekas juara bina badan Mr. Asia enam kali ini dikatakan kena serangan jantung ketika bermain bola sepak di Stadium Perak. Beliau berusia 56 tahun ini masih kelihatan cergas dan sihat sehingga kejadian ini. Sakit dada dan susah nafas terjadi padanya ketika di padang…

Malik Noor Rebah di Padang

Semoga beliau dapat pulih seperti biasa.

Info: Kosmo

Aku masih ingat lagi, pesakit yang paling muda pernah aku jumpa kena serangan sakit jantung berumur 35 tahun. Terkejut juga sebab pesakit tersebut aktif sukan dan cergas. Tapi siasat demi siasat, rupanya dia adalah heavy smoker, seorang perokok lebih 10 tahun. Laa… patutlah.. 🙁

P/s: Kesimpulannya, Jika kita merokok, apa-apa penyakit pun boleh dapat. Tapi, kalau kes Datuk Malik Noor aku tak pasti lah pula kalau dia merokok. Apa-apa pun semoga dia sihat kembali. Amin..

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

5 thoughts on “Malik Noor Rebah Di Padang, Serangan Sakit Jantung?

  1. biar btol ni.. nmpk yer ak pn kner jage ksihatan ni..

  2. owh, maknanya kalau merokok tp aktif bersukan tak guna juga ye..emm, merokok mmg sah2 merbahayakan kesihatan..

    • ya Adele..
      –> = Lead To
      Merokok –> Heart Attack
      Merokok –> Cancer
      Merokok –> Hypertension

      dan banyak lagi penyakit…

  3. ye, amin..br je tgk gamba dia last week nmpak sihat je..tp kita pun kne jaga2 kesihatan …kdg2 xtau bdn ada mslah tibe2 kne heart attack..
    aeshcame recently posted..Patience and its Benefits – The Way life should be LivedMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge