Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015? Siapakah yang layak? Adakah blog anda tersenarai dalam list Malaysia Best Blog 2015? Ramai blogger-blogger hebat dan otai di Malaysia ini. Ada yang cantik, ada yang hensem, ada yang pakar, ada yang ibu-ibu dan ramai lagi. Dunia blogging semakin meriah, Jom sertai Contest SEO Malaysia Best Blog 2015, Hadiah utama RM1500.

MALAYSIA BEST BLOG 2015

Malaysia Best Blog 2015? Assalamualaikum & Salam 1 Blogger. Dah lama giler aku tak join contest SEO, ini baru keluar dari pertapaan.Haha. Aku sibuk dengan kerja hakiki sebagai seorang doktor. Sekarang ini, aku dah jadi orang yang in-charge klinik. Bos gitu. Bos kecil,Tapi saiz besar.hahaha. Okey, okey. Jom kita layan dulu Malaysia Best Blog 2015.

Okey,okey..

10 Malaysia Best Blog 2015

Hari ini, aku nak kongsi 10 Malaysia Best Blog 2015 yang menjadi pilihan hatiku. Kenapa aku pilih? Sebab aku suka jenguk ke blog blogger-blogger hebat ini. Kadang-kadang, kalau rajin, aku jadi pengkomen, kalau masa malas, aku jadi silent reader je. Blog-blog ini aku anugerahkan sebagai Malaysia Best Blog 2015. Macam aku pula yang jadi pengadil. Ahaks

Malaysia Best Blog 2015

Bagaimana Cara Untuk Menjadi Malaysia Best Blog 2015? Ada Kriteria Ker?

Sebenarnya setiap individu mempunyai tanggapannya sendiri terhadap blogger-blogger yang lain.

[box icon=”info”]

  • Ada blog yang best disebabkan oleh penulisnya yang menarik atau unik. Kalau seseorang blogger tu gorgeous atau handsome, mungkin menjadi salah satu kelebihan untuk mendapat pembaca-pembaca setia di blognya.

 

  • Ada blog yang best disebabkan oleh cara penulisannya yang kreatif dan boleh menarik pembaca untuk terus membaca. Sesetengah orang suka membaca blog yang santai dan sesetengah orang pula suka membaca blog yang formal dan penuh informasi.

 

  • Ada blog yang best disebabkan artikel-artikel blog yang berkualiti dan banyak membantu menyelesaikan masalah orang lain. Artikel-artikel macam ini, mudah berada di page pertama enjin carian Google.

 

  • Ada blog yang best disebabkan penulis blog tersebut adalah seorang selebriti. Jadi memang ada peminatnya sendiri.

 

  • Ada blog yang best disebabkan selalu ada pertandingan atau contest yang dibuat untuk pembaca setianya.

 

  • Ada blog yang best disebabkan oleh kepakaran penulis blog tersebut dalam bidang tertentu. Mungkin blog tu pakar SEO, pakar blogging, pakar grafik atau pakar parenting atau kepakaran-kepakaran yang lain.[/box]

Sebenarnya, banyak kategori blog yang boleh kita kriteriakan sebagai Malaysia Best Blog 2015. Bergantung pada individu itu sendiri. Di bawah ini adalah MALAYSIA BEST BLOG 2015 pilihanku.

Jom kita kenali blog-blog yang terbaik di Malaysia pada tahun 2015.

SENARAI MALAYSIA BEST BLOG 2015

Malaysia Best Blog 2015

 

1. Blog AhmadFaizal.com

Ini blog bro Titan. Mulut Jari dia memang power sikit tapi aku suka cara penulisan dia, sebab nampak jujur dan yang bestnya, beliau salah seorang blogger yang pakar tentang SEO atau Search Engine Optimization. Bro titan dah banyak menjana income melalui blog. Kalau korang nak tahu, beliau dah hasilkan ebooknya tersendiri yang mendedahkan RAHSIA bagaimana dia pakar dalam SEO blogging dan menjana pendapatan melalui blog dan affiliate iaitu ebook Teknik SEO Merah Jambu . Aku adalah salah seorang pembeli ebook ini. Titan ada hutang aku RM5 tu.. hahaha

 

2. Blog YanmieOnline.com

Aku pun suka jenguk blog kak Yan ni. Kenapa? sebab kak Yan pun salah seorang profesional blogger wanita yang telah menjana banyak pendapatan melalui advertorial post dalam blog beliau. Kak Yan seorang Super Isteri, Super Mom, Super Blogger & Superman..Opps.. Superwoman.. Hee.. Setahu aku, kak Yan juga orang Sabah sama macam aku. Kami adalah blogger wanita Sabah.. Hehehe

 

3. Blog Kak Jie

Kak jie juga salah seorang blogger profesional macam kak Yan. Seorang isteri, ibu dan blogger yang hebat. Banyak memberi panduan dan tutorial tentang blogging kepada pembaca. Kalau aku online, aku mesti jenguk blog kakak ni. Blog ibu-ibu…

Bagi aku,Blog Kak Jie layak jadi salah satu Malaysia Best Blog 2015.

 

4. Blog Akubiomed.com

Satu lagi blog yang aku suka baca dan aku anugerahkan sebagai Malaysia Best Blog 2015. Blog yang simple tapi memaparkan banyak gambar-gambar yang menarik. Sebab beliau seorang pencinta Kamera DSLR. Salah seorang blogger lelaki yang selalu menjenguk dan komen blog BloggerWanita.com. Terima Kasih.

 

5. Denaihati.com

Aku rasa mana-mana blogger yang join contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ini akan menyenaraikan Denaihati.com sebagai blog pilihan mereka. Sama macam Aya. Aku rasa blog DH ni seperti majalah blogger yang menjadi sumber rujukan kepada blogger-blogger lain. Aya cadang baik DH wujudkan majalah blogger. Boleh jemput Aya sebagai penulis jemputan juga..hihihihi..

 

6. KevinZahri.com

Blog tentang kesihatan dan fitness.. Sesiapa plan nak kurus dan slim, boleh follow blog beliau. Kevin Zahri adalah Cikgu Fitness Malaysia yang mempunyai pengalaman lebih 10 tahun. Beliau menganjurkan pertandingan Jom Kurus 1 Malaysia (JK1M) dan juga beliau ada membuat banyak ebook dan video tutorial tentang cara nak jaga badan dan kesihatan. Aku juga salah seorang pembelinya. Semangat nak kurus ni.. Chayo! Chayo!

 

7. Blog Fatin Liyana

Haa.. sapa tak kenal adik Fatin Liyana ni, memang korang tak up to date dengan dunia blogging… Just kidding..

Seorang blogger wanita yang cantik, manis, gorgeous, dan… sambung? Adik Fatin Liyana adalah seorang blogger yang memang popular di Malaysia. Beliau juga seorang doktor macam aku. tapi aku takdalah glamour macam dia kan. Aku low profile gitu.. ahaks.. Dia jarang update blog tapi sentiasa ada follower yang setia.. Oh ya.. dengar-dengar, adik Fatin Liyana dah menjadi tunangan orang. Tahniah sis…

 

8. BloggerLelaki.com

Sebenarnya, aku pun baru tahu tentang blog ini. Teringin nak tahu siapa ownernya. Kenapa? sebab blog aku, BloggerWanita.com.. Kami KEMBAR TIDAK SEIRAS..hehehe.. Salam perkenalan dari Aya.. Blog berkaitan informasi dan tentang lelaki . Blogku lebih kepada wanita dan kesihatan. Blogger yang mahir menguasai SEO.

 

9. BloggerWanita.com

Aku pilih Blogku sendiri sebagai Malaysia Best Blog 2015. Kenapa? sebab saja nak pilih.. hihi.. Aku dah jadi blogger sejak 2008 lagi, tetapi mula serius sejak 2010 iaitu apabila wujudnya blog Blogger Wanita dot Com. Bagi rakan-rakan pembaca yang baru mengenaliku, Aku adalah seorang isteri, ibu, blogger, internet marketer, affiliater, usahawan dan juga seorang doktor perubatan. Telah mempunyai seorang anak sulung lelaki yang kreatif.

Blog BW telah mencapai lebih 1 Juta Pelawat & Lebih 5 Juta Pageviews.. Alhamdulillah

 

10. OhDuit.com

Blog Ohduit.com adalah penganjur bagi Contest SEO – Malaysia Best Blog 2015. Penganjurnya menawarkan hadiah RM1500 kepada juara contest ini.. Wow..lumayan tu.. Boleh guna pelbagai cara SEO agar boleh tersenarai tinggi di halaman pertama Google.com.my.

Sesiapa yang berminat join contest SEO anjuran OhDuit.com, kena cepat buat artikel blog bertajuk Malaysia Best Blog 2015. Daftar sebelum 18 Februari 2015.

Baiklah, terima kasih semua yang sudi baca dan komen di blog ini. Semoga kita semua terus sukses dengan kerjaya masing-masing. Minta maaf jika ada tersalah atau terkasar bahasa ye.. Sentiasa senyum agar hati lebih tenang.

Rakan-rakan pembaca yang disayangi, boleh tolong Aya tak? boleh tolong LIKE, TWEET atau Google+ artikel ini pada butang kat bawah ni? Heeeee.  Selamat berjaya juga buat rakan blogger lain yang join Pertandingan SEO Malaysia Best Blog 2015.

62 thoughts on “Malaysia Best Blog 2015

  1. assalamualaikum akk..sye nak belajar buat blog….boleh??? just asas untuk syarikat kontraktor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge