Lewat Haid 1 Bulan, Apa cerita?

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata,

“Ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab, kita kena gi check kat doktor.”

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga ianya benar-benar pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bil elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata,

” Ini rumah En. Mahpus ker?” “iya, saya ni isterinya. ada apa encik?”

Pegawai TNB tu pun berkata,

“Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.”

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu.

“Apa??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???”

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab,

“Ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online”

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.,

“Apa????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? “

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan,

“Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan”

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Gambar Masalah Dalam Komunikasi
Masalah dalam berkomunikasi

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini diberitahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambil cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata,

“Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh-heboh ke dalam internet. awak ni semua yang berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang ke rumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan.

“Sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si mahphus naik berang.

“Apa?? nak bayar korang? belahhhh lahh….”

Lalu pegawai TNB tu pun cakap ” kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya……. ….”

Si Mahpus mencelah “apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap ” nampak gayanye..Isteri encik kena pakai lilin ajerlaaa”

???????????? ???????.. ……… ………

– Masalah macam ni boleh berlaku kalau terdapat masalah dalam komunikasi. Senyum sendiri-sendiri baca cerita ni..Hehe.. Korang pula?

18 thoughts on “Lewat Haid 1 Bulan, Apa cerita?

Leave a Reply to Hafizul Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge