Lepas Nikah, Adat Batal Wuduk Terbaru

Adat batal wuduk lepas kahwin dulu-dulu cium tangan saja. Tahun 90-an cium dahi. Zaman 2000 millenium cium pipi, dan terkini cium mulut depan tok imam jurunikah sampai meleleh air liur. Dah jadi macam kristian beromen depan tok imam.

Cium Tangan
Gambar Hiasan

Nak batal wuduk ni tak payah buat begitu. Ada cara paling mudah. Macamana? Lepas akad nikah… KENTUT!! Batal wuduk juga 😀

~ Ustaz Azhar Idrus ~

Haha.. Bila aku baca info ni kat facebook, terus gelak. Rasa penat pun hilang sebentar. KENTUT? Bayangkan kalau kentut jadi adat batal wuduk terbaru masa akad nikah. Mesti lawak gila.. 🙂

15 thoughts on “Lepas Nikah, Adat Batal Wuduk Terbaru

  1. sebenarnya………….. yang kak jie fikir

    kenapa mesti batalkan wuduk? secara sengaja
    atau term yang salah, ayat yang digunakan secara salah.
    betul ke ada wuduk waktu tu sebab kadang² pengantin perempuan dimake up oleh jantina berbeza… berejam² make up tu ada ke air sembahyangnya.

    aoish………. kak jie ni fikir cara lain pula
    Kujie recently posted..Permainan Tradisional : Hencang Buah KerasMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge