Lagu Sayang Buat Suami

Lagu ini aku tujukan buat suami aku melalui Facebook pada 3.3.2013 yang lepas. hehe. Sekali-sekala buat macam ni, seronok gak. ^_^

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Lirik & Lagu Sayang oleh Shae

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
Ahhh…

(Ulang dari awal)

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu

Jangan ragukan cintaku
Percaya sayangku
Jaga hatimu untukku
Ku menyayangimu
Semangat hidupku
Ku tetap untukmu
Cintaku selalu milikmu

Gambar Shae, penyanyi lagu Sayang

Hidup berjauhan dengan suami cukup mencabar, lagi-lagi tengah sarat mengandung.huhu. Tapi inilah dugaan yang Allah berikan untuk kami berdua. Menguji kesetiaan dan rasa cinta kami. Jiwang pula.hehe

Suamiku di Kota Kinabalu dan aku pula di Tawau. Jarak 500KM lebih memisahkan kami. Kalau naik bas 8 jam lebih tapi kalau naik kapal terbang 50 minit je. Selang seminggu atau 2 minggu suamiku balik untuk menjenguk isterinya yang sarat mengandung ni. Bila berpisah semula, sangatlah sedih tapi nak buat macam tanggungjawab kerja pun perlu  dilaksanakan.

Mungkin ramai rakan pembaca di luar sana yang juga hidup berjauhan dengan suami atau isteri. Bagaimana cara rakan pembaca atasi ye? jom kongsi.. Mungkin ramai yang  dah mengamalkan 20 tips cinta suami isteri.

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

20 thoughts on “Lagu Sayang Buat Suami

  1. memang romantik and lovely la 🙂

  2. lagu nie mmg best..

  3. sabar ye..insyaAllah nanti Allah permudahkan untuk tinggal bersama.. =)

    buat masa ni saya & en.tunang pun berjauhan.. saya kat malaysia, dia pula kena bertugas di lebanon.. sungguh menguji kesabaran sehingga kami perlu tangguh wedding day..

  4. sweetnye…mcm tu la law dh kawen dok jauh..
    tp kdg2 mcm seronok je jgk tgk..
    setakat ni yg tgk depan mata sendiri…tetap bahagia je..
    nurul azieyan recently posted..GiveAway Topup 1My Profile

  5. alahaiii sweettnyee. tunggu saya ada suami nak buat camni jugaklahh hahaha 🙂 takpelahh makin jauh makin sayang kann 😀
    FarhanahAdzlan recently posted..WW#18 Perempuan Nak Tunjuk Lawa… | Ustaz Azhar IdrusMy Profile

  6. call suami dan nyanyikan lagu ni untuk suami., mesti dia lagi terharu 😀
    Sya Isya recently posted..Ada Blogger Nak Bagi RM 50… Siapa Nak, Angkat Tangan!My Profile

  7. Best gak lagu nie. semoga berbahagia dgn suami ya*cakap macam dah matang*. lol. hahaha 🙂
    Anis recently posted..Nak RM50 takkk ?My Profile

  8. jauh jgk erkk tawau dgn KK..
    akhil recently posted..MacBook Pro 15" Terpakai Untuk DijualMy Profile

  9. Salah satu cara untuk menambahkan kasih sayang suami isteri 🙂 Kadang2 hidup berjauhan ini menimbulkan hubungan yg semakin erat, rasa rindu tu makin bertambah2! Yg pastinya, apa yg ditentukan Allah itu, itu yg terbaik untuk kita…syukur Alhamdulillah 🙂
    teratai recently posted..KKG 2013 : KAEDAH KAJIANMy Profile

  10. Lagu ini sedap didengar dan catchy.
    akubiomed recently posted..Lesung kayu semakin dilupakanMy Profile

  11. hoho..lagu ni boleh la plak meletup kat malaysia ye..
    titan recently posted..Tukarkan batu menjadi emas.My Profile

  12. salam aya 🙂

    begitu la seorg isteri…isteri mana yg tak syg pd suaminya kan? 🙂

    aya kat tawau termasuk dlm zon keselamatan khas.

  13. dekat disayang jauh dirindu…
    sukma recently posted..Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.comMy Profile

  14. Wana wazm says:

    wahh , sweetnya. semoga sntiasa sbar dan tabah yea. =’)

  15. lagu shae. . yana minat jgk lgu nieyh. . klw xslh shae nieyh org indon kn..
    heirizalieyana recently posted..MINI GIVEAWAYMy Profile

  16. wah lagu ni penah jadi hot keyword bulan lepas kalau tak silap..

    takpe aya, lagi jauh lagi rindu. sekali sekala jumpa pasti takkan sia2 kan peluang tu.. hehe
    fariq recently posted..Lelaki Sekarang Minat Perempuan Lebih UmurMy Profile

  17. Shae ni lagu ni jea sedap . Lagu len hampeh jea..
    Aiman Aziz recently posted..Tagline | Tinggi Kurus itu MACHOMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge