Kisah Sedih: Mahsuri Hawana Nayan

Semalam, aku singgah melawat ke blog salah seorang rakan blogger, dan terbaca kisah sedih seorang ibu yang berusia 64 tahun, Rasimah Kariya yang hanya bekerja sebagai pekebun getah, menjaga anak perempuannya yang lumpuh seorang diri. Anak perempuannya iaitu Mahsuri Hawana Nayan berumur 21 tahun telah lumpuh (paraplegic) dan semua aktiviti hariannya perlu dibantu oleh ibunya sendiri di rumah mereka di Simpang Kenyum, Ulu Melaka, Langkawi yang serba kekurangan. Adik Mahsuri ini memerlukan bantuan kewangan untuk menanggung kos perbelanjaan perubatannya.

Cuba korang tengok gambar di bawah. Kasihan..

gambar-mahsuri-hawana-nayan

 

gambar-mahsuri-hawana-nayan-1

 

photo-mahsuri-hawana-nayan

Oleh itu, kepada sesiapa yang bersimpati dengan nasib anak dan ibu ini, bolehlah menderma seikhlas hati melalui Akaun Bank mereka iaitu:

Mahsuri Hawana Bt Nayan

Akaun MAYBANK : 152077405912

Wang derma ini diperlukan untuk terus menanggung kos perbelanjaan perubatan adik Mahsuri ini sepanjang hidupnya. Biar RM1, RM10 atau RM100 pun boleh kita derma, janji kita ikhlas.
P/s: Korang boleh ambil post ini, atau share post ini dengan rakan yang lain supaya lebih ramai orang boleh menderma.

16 thoughts on “Kisah Sedih: Mahsuri Hawana Nayan

  1. sebak rasa didadaku bila melihat perkara2 sbegini…tp hanya bantuan ikhlas dan doa yg mampu kita panjatkan…ya allah,dengan nama pengasih dan penyayangmu berikanlah kekuatan kpd mereka utk mnempuhi hidup di dunia ni…amin..

  2. insyallah,mudah-mudahan si ibu diberi kekuatan dan ksabaran dlm mnempuhi dugaan ni..pasti ada rahmat disebalik ujiannya,berat mata kita memandang,berat lg tanggungjwab yg dipikul oleh sang ibu..wallahualam…

    1. Amin… ramai lagi yang susah di sekeliling kita, sebab tu kita kena sentiasa menghargai dan bersyukur dengan apa yang ada.. kan.. Aya dah rasa kesusahan tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge