Kisah Jimmy Shanley : Adakah Kerana Kaya dan Bijak, Suami Disisihkan?

Aku baru tahu pengacara TV , Jimmy Shanley telah menfailkan permohonan kembali Taat dan Nusyuz kepada isterinya yang tengah mengandung lima bulan, iaitu Nursuhaila Eliani Suhaimy. Anak jutawan Kosmetik Natasya.

jimmy-shanley-nursuhaili-eliani

Mereka diijabkabul pada 1 Oktober 2010 dan hanya duduk sebumbung selama 20 hari sahaja.  Tak tahulah kenapa..

Luahan Hati Jimmy Shanley, ( Sumber: Limau Ais ) :

“Sebagai suami, saya boleh menutup mata dan memaafkan kerana faham isteri boleh jadi emosional. Saya tidak kejam.Tapi walau kaya, cantik dan bijak macam mana pun, suami tetap di atas. Itu perintah Allah, bukan saya yang kata. Kalau suami perompak sekali pun, selagi dia tidak suruh melakukan dosa-dosa besar, suami harus dituruti”

Pada pendapatku, kesian juga dengan Jimmy Shanley, Harap dia terus bersabar..

Apa pun, pendapatku dengan si Isteri walau kaya macam mana pun, bijak macam mana pun, Suami kena kita hormati dan taati. Lagi satu, kalau masih tak bersedia untuk berumahtangga dan masih nak berparti-parti dan enjoy dengan kawan-kawan, janganlah kahwin dulu. Fikir masak-masak sebelum berumahtangga. Harap urusan mereka dipermudahkan.

17 thoughts on “Kisah Jimmy Shanley : Adakah Kerana Kaya dan Bijak, Suami Disisihkan?

  1. “Wanita dinikahi karena empat perkara; karena hartanya, karena kedudukannya/ keturunannya, karena kecantikannya dan kerana agamanya. Maka, pilihlah yang baik agamanya niscaya engkau beruntung.” (Diriwayatkan oleh al-Bukhari (3/242), Muslim (2/1086), Abu Dawud (2047), an—Nasaa’i (6/68) dan Ibnu Majah (1858) – sekadar renungan aje tau! kalau tak berkenan jangan marah ya. Untuk berita selanjutnya sila layari http://bisnesprepaid.42y.biz

    1. Si Isteri dah ada harta, kedudukan dan cantik..tapi bab agama, tak pastilah pula… Hanya Allah yang mengetahui…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge