Kes Tikam & Bunuh Bapa Mentua di Lahad Datu

Kemarahan boleh membawa padah..Mungkin boleh membawa kepada hukuman mati..

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Ini yang berlaku di Jalan Cenderawasih, Lahad Datu, Sabah pada 5 petang semalam,di mana seorang menantu yang terlalu marah dan berang menikam dada dan mengelar pinggang bapa mertuanya dengan pisau sehingga mati selepas berlaku pertengkaran antara mereka,apabila mangsa cuba menghalangnya dari berjumpa dengan isterinya yang telah melarikan diri dari rumah. Semuanya disebabkan sedikit perselisihan faham.

Ini salah satu contoh akibat jika kita tidak dapat menahan kemarahan sehingga tidak dapat berfikir secara waras. Kadang-kadang mungkin juga ada pengaruh dadah atau Alkohol yang makin  memburukkan keadaan.

gambar-orang-marah

Gambar hiasan

Kesimpulannya, kalau kita terlalu marah, tarik nafas dalam-dalam, mengucap syahadah banyak-banyak dan cuba berbincang sebaik mungkin. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya. Betul tak?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

One thought on “Kes Tikam & Bunuh Bapa Mentua di Lahad Datu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge