Kenapa Ashadee.com Tutup? Why?

Ashadee.com ditutup? Kenapa? Kenapa? Why? Why? Mesti ramai rakan blogger tertanya-tanya kan? Aya sendiri pun terkejut tiba-tiba Ashadee.com tutup. Baru je plan nak jadi advertiser.hehe.. Bukan rezeki lah nampaknya.

Tapi setiap sesuatu yang berlaku, pasti ada hikmah yang baik.

Apa itu Ashadee.com?

Ashadee.com adalah penyedia program affiliate yang popular di Malaysia sejak 5 tahun dulu. Sebelum ini dikenali sebagai Jomniaga. 

Kalau rakan blogger layari ashadee.com, Notice seperti di bawah ini akan kelihatan.

kenapa-ashadee-tutup

Kenapa Ashadee Tutup?

Mesti ada sebab yang munasabah bagi pihak syarikat kan? Melalui pemahaman saya daripada notis di atas, Model bisnes yang mereka telah wujudkan ini tidak memberi kepuasan, keuntungan dan sasaran yang pihak syarikat ini ingin capai. Mungkin sebab itu, Ashadee terpaksa ditutup.

Bagi Aya pun, jika perniagaan tersebut tidak memberi keuntungan yang besar buat syarikat, mungkin terpaksa kita mengusahakan model perniagaan yang lain. Itu pendapat Aya.

Rakan-rakan blogger semua jangan bersedih ye. Masih ada lagi program-program affiliate yang boleh dilakukan dan blogger boleh jana pendapatan sambilan dengan bisnes affiliate.

Terdapat banyak alternatif Program Affiliate Ashadee di Malaysia. Antaranya:

Senarai Program Affiliate Di Malaysia

1. Klikjer
2. Jobdirumah
3. Lazada
4. Zarraz Paramedical
5. Advertorial

Dan banyak lagi..

Aya sendiri berikan peluang keuntungan kepada pelanggan yang membeli ebook saya Rahsia Jana Pendapatan 4-5 Angka Sebulan Hanya Dengan Gula Di Rumah dan beberapa produk jualan yang lain.

Jika rakan-rakan blogger berminat untuk jana income affiliate tanpa beli ebook ini, boleh Daftar Affiliate Di Sini. Saya menggunakan sistem affiliate & sistem bayaran Onpay yang mempunyai sistem rekod & invoice & data statistik yang lengkap serta saya akan bayar komisen setiap 1-10hb setiap bulan dengan komisen melebihi RM100. Komisen affiliate sehingga 50%.

In sha Allah produk akan ditambah dari masa ke semasa. Aya nak buat banyak projek bisnes tapi kena fokus dan buat satu per satu dahulu.

FOCUS.. Follow One Course Until Success – Robert Kiyosaki

Jangan bersedih semua ye sebab Ashadee.com ditutup. Mesti ada hikmah kan..

Sesiapa yang ada buat program affiliate, boleh tinggal komen di bawah ye.. Kot-kot Aya boleh join. Heee

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

8 thoughts on “Kenapa Ashadee.com Tutup? Why?

  1. mungkin bila dah tak dapat berikan keuntungan yang mereka expect, ada baiknya tutup je..

  2. Untuk yang memang menjadikan Ashadee sebagai sumber pendapatan memang terasa jugak la 😀

    Harap-harapnya, setiap produk yang dijual di Ashadee akan buka tawaran affiliate secara berasingan
    sabree hussin recently posted..Bekerja dari rumah dalam bidang Data Entry – Boleh percaya ke?My Profile

  3. Ramai vendor product digital ashadee skrg pndah ke platform onpay.my…kt situ boleh apply utk affiliate jgk

  4. Sayang seribu kali sayang tapi dah jadi lumrah tak de benda yang kekal di dunia ini. Semua link akan jadi broken link lah lepas ni.
    Azzahairi recently posted..Ashadee Tutup? Sayang Seribu Kali SayangMy Profile

  5. baru gak tau yg ashadee ni dah nak tutup….sygnye..byk kenangan buat duit kat sana…pe pun perlu perancangan baru…menarik..rs nk try la yg stevia tu..
    cik tom recently posted..Sakit Belakang? Tips Penjagaan Tulang BelakangMy Profile

  6. nampak gaya terpaksa cari alternatif lain untuk cari duit nie..
    mrhanafi recently posted..Ashadee.com Tutup Pasti Ada HikmahnyaMy Profile

  7. Nampak gaya kena beralih arah sudah pasti akan wujud banyak broken link.
    akubiomed recently posted..Mendaki Dune pasir di pantai KlebangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge