Katak Paling Besar & Berat di Malaysia

Katak Gergasi Terbesar dan Terberat di Malaysia
Sumber: Metro

Katak besar dipercayai spesis Lithobates Catesbeianus yang didakwa terbesar dan terberat di Malaysia setakat ini, memeranjatkan orang ramai berikutan turut mempunyai saiz panjang melebihi 40 sentimeter dan berat hampir 1.8 kg.

Katak besar ini dijumpai di sekitar kawasan hutan di Gerik, Perak oleh Orang Asli.

Besarnya katak ni….

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

11 thoughts on “Katak Paling Besar & Berat di Malaysia

  1. Eeee mana dapat nih???geli arrr,..haha
    Hafizul recently posted..4 Idea Sambutan Ulangtahun PerkahwinanMy Profile

  2. besarnye katak jenis nie… nie dah boleh masuk book of record ni…
    Wan Fauzi recently posted..Motivasi Atau TindakanMy Profile

  3. fuhhh .. memang besar katak tu, kalau terjumpa dah boleh buat mini zoo.
    iAwani recently posted..J.J Abrams Menjadi Pengarah Filem Star Wars Episod VII (7), Jadual Tayangan Bakal Ditetapkan Pada Satu Tarikh Dalam Tahun 2015My Profile

  4. Besow nyer katak..geli !!
    Wann recently posted..Pantai Teluk Gadung – Hanya Tinggal KenanganMy Profile

  5. kalau dapat kat org yg makan katak, mmg kenduri besar diorang. hehe.

  6. salam aya 🙂

    katak spesies besar mcm tu klu kat tempat lain diaorg buat mknan…hehe 🙂

  7. ni kalau goreng, mesti sedapp kan. hehe..

  8. besarnya katak kulitnya seakan kulit ular sawa.

  9. Kisah katak ini mengimbau ketika zaman sekolah. Selalu terkejut apa bila pakai kasut waktu pergi sekolah waktu pagi kerana katak suka duduk dalam kasut. Sejuk..:-)

  10. kalau dapat pada orang cina, makan besar diorang ni 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge