Jepun Juara Piala Dunia Wanita 2011

Semalam singgah ke blog saudara Zulkbo, tak sangka pula, Jepun, walaupun kecil tapi cili padi, hehe.. Jepun telah menang dan jadi Juara Bola Sepak Piala Dunia Wanita 2011 dengan mengalahkan Amerika Syarikat dengan sepakan penalti 3-1 selepas seri 2-2 dalam perlawanan. Juara buat pertama kali..

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Aku takdalah fanatik tentang bola sepak tapi apapun kita kena up to date juga kan? 🙂

Jom layan Video Youtube di bawah ni..

Apa komen korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

6 thoughts on “Jepun Juara Piala Dunia Wanita 2011

  1. Salam aya,

    Jepun ni memang sebuah negara yang hebat dalam semua bidang.Yang menariknya mereka berjaya membuktikan bahawa walaupun mengekalkan bahasa ibunda mereka,kejayaan tidak mustahil untuk diraih.
    InfoBuahPinggang recently posted..7 Tip Menjaga Buah Pinggang AndaMy Profile

  2. Err…Aya. Utube link tu is no longer available la.
    decader recently posted..Wordless Wednesday #03My Profile

  3. err…aku tak minat bola sepak wanita tp bagi aku Jepun sangat hebat kerana dpt mengalahkan Amerika yg pastinya berbeza dari segi saiz badan.
    Benua Asia akan menguasai pentas sukan dunia utk dekad ini.
    decader recently posted..Wordless Wednesday #03My Profile

  4. salam kak… sy bkn nk share psl piala dunia.. hehe.. tp nk tnye psal farmasi. kak rasa ok x kalau sy apply kolej swasta.. mahsa college dlm jrusn farmasi? sy student lepasan matrikulasi.. pointe 3.46.. sbnarnya sy takut nk ambik farmasi.. sbb rmai yg kta.. klau ambik frmasi kna score tnggi sbjek kimia.. kimia, sy cuma dpt b+ or A- je.. kdg2 nk frmasi, kdg2 tkut plk nk ambik.. confuse plk.. kak ada idea x?? rmai ke yg stdent farmasi gagal exam? hehe..sorry kak.. ckp sal bnda lain..^^

  5. permaian sepakbola wanita tidak kalah bagusnya dengan laki-laki . memang latihan yang disiplin membuat team menjadi solid …
    joy recently posted..What Are The Biggest Issues In Your Leadership?My Profile

  6. right aya , jepun is small country , but great country too .. dari ekonomi, technology, edukasi hingga sport …. bravo kaum perempuan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge