Jadual Gaji SBPA 2012 Dah Dikeluarkan

Tahun 2012 hanya tinggal beberapa hari sahaja. Hujung tahun ini semua orang sibuk dengan pemilihan Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam SBPA yang menjanjikan kenaikan gaji yang lebih tinggi berbanding SSM. Nak tahu bila kita boleh dapat bayaran gaji bulanan untuk tahun 2012?

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Haa… Jabatan Akauntan Negara dah keluarkan surat pekeliling untuk Jadual Pembayaran Gaji Bulanan untuk tahun 2012. Cepat kan .. 🙂

Jom kita tengok screenshot jadual kat bawah ni.

jadual-bayaran-gaji-bulanan-2012

 

Nak download jadual gaji 2012 ni, boleh layari laman web Jabatan Akautan Negara.

Dah tengok jadual di atas ni, bolehlah kita mula merancang perbelanjaan kita, masa sesuai untuk bercuti-cuti, dan bershopping. Yelah, nak bercuti-cuti pun kenalah gaji dulu kan..hehehe.. Apa pandangan korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

8 thoughts on “Jadual Gaji SBPA 2012 Dah Dikeluarkan

  1. bestnye dpt gaji..hihi
    Pezol Stylez recently posted..AKU SELALU SKODENG BLOG HEBAT INIMy Profile

  2. sbpa belum selesai, senarai tarikh gaji dah keluar….hehe..tq for sharing.

  3. haa, dah keluar jadual pembayaran gaji tu, so bolehlaa slow-slow planning arah tuju financial korang semua. utamakan keperluan, kehendak tolak tepi dulu.

    • Betul tu.. bayar dulu hutang2 yang ada.. beli barang2 keperluan..kalo ada lebih, baru beli barang kehendak.. 🙂

  4. kongkekman says:

    ASMK,

    Tak hairan laa olang pencen dapek awal…

    Januari 13 Januari 2012
    Februari 21 Februari 2012
    Mac 21 Mac 2012
    April 20 April 2012
    Mei 21 Mei 2012
    Jun 21 Jun 2012
    Julai 20 Julai 2012
    Ogos 10 Ogos 2012
    September 21 September 2012
    Oktober 19 Oktober 2012
    November 5 November 2012
    Disember 17 Disember 2012

  5. awalnya persediaan… bagus! bagus! 🙂
    tips recently posted..WW: Semak PMR online 22 Disember 2011My Profile

  6. Salam sis,

    Pekerja swasta macamana? Gaji tak naik2 ni. sekarang pun dah makin ramai pekerja swasta merungut kos kenaikan harga barang melampau. Akan tiba masa, ibarat jurutera swasta hanya mampu pakai kereta persona 2nd dan tukang kebun sekolah mampu pakai kereta persona yang baru.
    Dalily recently posted..Conteng Tandas! – Arahan MajikanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge