Ibu Mengandung Paling Muda!

Hari ini, aku kerja seperti biasa. Walaupun semalam, penat gila sebab oncall. Banyak sangat budak-budak yang perlu aku tahan masuk wad sebab cirit-birit dan muntah-muntah sampai kering gila badan diorang ni. aku suspect macam penyakit taun  atau kita panggil Cholera.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

 

Cartoon Clipart

Hari ini pula, aku jumpa seorang pesakit yang datang ke wad bersalin sebab sakit-sakit perut dan pecah air ketuban. Bila tanya kat dia , rupanya, umur dia baru 13 tahun. Dahlah masih muda, single mother lagi. Adik ni tak kahwin lagi dan dia pregnant pun sebab terlanjur dengan boyfriend dia yang baru dikenal 1 tahun. Yang sedihnya, dahlah dia masih muda, lepas tu, bila boyfriend dia tahu dia mengandung, terus melarikan diri ini. Melampau betullah.

Aku kasihan juga dengan adik ni, Dahlah  still childish, tak matang lagi, mak bapa dia pun dah meninggal, malah ditimpa lagi masalah macam ni. Inilah ibu mengandung yang paling muda pernah aku jumpa. Biasanya paling muda pun, 15 tahun.

 

Hopefully, apa yang terjadi mampu memberi pengajaran buat adik ni dan kita semua.

 

Apa komen korang?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

6 thoughts on “Ibu Mengandung Paling Muda!

  1. mudanya pregnant..kesian tapi apa nak buat..x fikir akibat perbuatan..

  2. masa saya buat konsultansi dulu pernah ada kes pelajar perempuan 12 tahun dah pandai buat seks…dengan pelajar lelaki 11 tahun. dua2 pelajar felda
    Amirez recently posted..Cinta Perlukan KeikhlasanMy Profile

  3. siannye..at least ok la makcik dia nak gak jaga dari makcik dia halau or xnak jaga, lagi sadis..huhuhu

  4. wah, mudanya, pregnant, pastu dia duduk dengan sapa, lepas baby keluar dia pi mana. dunia ni sekarang mcm mcm terjadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge