Harga Samsung Galaxy Tab 10.1 Murah dengan Celcom Broadband

Samsung Galaxy Tab 10.1 adalah tablet paling ringan, laju dan nipis di dunia. Beratnya 565 gram je dengan ketebalan 8.6 mm je. Mengalahkan iPad 2. Ia berfungsi seperti laptop jugalah.

gambar-samsung-galaxy-tab-10-1

Sekarang ni, Celcom telah menawarkan pakej Celcom Broadband beserta dengan pembelian Samsung Galaxy Tab 10.1 dengan harga yang murah. Kalau di pasaran, Harga tablet ini adalah RM1899, tapi kalau kita beli pakej Celcom Broadband beserta tablet ini, kita boleh dapat harga yang lebih murah sehingga RM1468.  Jimat RM431.

Korang boleh tengok screenshot Pakej Celcom broadband di bawah ni.

samsung-galaxy-tab-10-1-celcom

 

Apa perbezaan ketara Samsung Galaxy tab 10.1 dari iPad 2?

  • Of course lah, first iPad 2 dikeluarkan oleh syarikat Apple dan Samsung Galaxy tab 10.1 pula oleh Samsung. Hehe
  • Samsung Galaxy Tab 10.1 lebih ringan dan lebih nipis dari iPad 2
  • Samsung Galaxy Tab 10.1 ada RAM lebih laju iaitu 1G berbanding iPad 2, 500MB RAM.
  • Samsung Galaxy menggunakan Android 3.1 sebagai browser dan iPad 2 menggunakan iOs 4.
  • Kamera depan dan belakang Samsung Galaxy tab 10.1 lebih tinggi megapixelnya.
  • Samsung Galaxy tab 10.1 boleh menggunakan Adobe Flash dan iPad 2 tak boleh.

Seronoknya, kalau aku dapat beli Samsung Galaxy tab 10.1. Mesti seronok gila lah. hehe.. Tapi sekarang dah nak raya, so kena jimat duit dulu. InsyaAllah, ada rezeki lebih, nak beli jugak. Korang tak nak beli ke? :)

Jika suka post ini, klik mana-mana butang di bawah ni:

Incoming search terms:

About Aya Norbayah
Founder & Author : Aya Norbayah I'm Aya. I am a blogger since 2010. I'm really interested in blogging, internet business and marketing, SEO and also social media marketing. Currently, I'm also a Shaklee Independent Distributor [ID: 1100312].

18 thoughts on “Harga Samsung Galaxy Tab 10.1 Murah dengan Celcom Broadband

  1. harganya berapa bu….?

  2. hayyy.. aku from INDONESIA…
    kalau di Indonesia sedang heboh IPAD 2, di bandingkan Samsung Galaxy Tab ini.. hehehee.. kalau di Malaysia sedang hebohh apa..

    nak bli juga lah.. hehee..

  3. ur klau x amik broadband 2 x pe ke???
    coz nnk bli untuk adik…
    dye bru lpas upsr…

  4. rm1468 tu sekali dgn line internet broadband ke? nak sgt beli nih…hehe

  5. cm ne nak beli

  6. samsung galaxy tab nie leh dop dijadikan modem internet tuk diconnect pada cpu??

  7. jadi tertarik nih untuk memiliki, Insya Allah kalau ada rejeki lah,,,
    Noy recently posted..Benefits of The Internal Audit to a Wholesale BusinessMy Profile

  8. erm… mmg berminat nak beli galaxy tab atau ipad2 … tapi bila mengenangkan harganya hampir harga sebuah laptop … terhenti nak beli hehehe :D

    so prefer laptop for browsing internet … phone .. guna yang murah2 dah lah :D

    • betul gak..laptop juga yang terbaik untuk browsing..
      lagi-lagi Aya ni suka screen yang besar skit..puas hati ni..hehe

  9. nak jugak..nak jugak..tp dah de mxs broadband..da prnh pkai clcom broadband..tp mcm hampeh..huhuhu
    Joesakura(are-rull) recently posted..Bila budak Sains dah mula nak bercinta..aduh~My Profile

    • celcom ni pun kena sesuai dengan coverage,
      contohnya kalo tempat kerja Aya.. laju plak…
      tapi kalo kat rumah… lembap skit kelajuannya..

  10. tgh berkira kira budget samada nak beli atau tak

  11. salam..
    amboi iklan nampak?
    ermm..ingatkan dah guna tadi..
    apa pun menaikkan semangat saya
    nak guna waktu raya nanti..
    besok saya ke sana..la la la
    zulkbo recently posted..Wordless Wednesday # 9 : Jom BalutMy Profile

    • kalo zulkbo dah beli..share-share lah kat blog ye… AYa pun nak beli juga kalo ada rezeki lebih.. Heee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge