Harga Samsung Galaxy Tab 10.1 Murah dengan Celcom Broadband

Samsung Galaxy Tab 10.1 adalah tablet paling ringan, laju dan nipis di dunia. Beratnya 565 gram je dengan ketebalan 8.6 mm je. Mengalahkan iPad 2. Ia berfungsi seperti laptop jugalah.

gambar-samsung-galaxy-tab-10-1

Sekarang ni, Celcom telah menawarkan pakej Celcom Broadband beserta dengan pembelian Samsung Galaxy Tab 10.1 dengan harga yang murah. Kalau di pasaran, Harga tablet ini adalah RM1899, tapi kalau kita beli pakej Celcom Broadband beserta tablet ini, kita boleh dapat harga yang lebih murah sehingga RM1468.  Jimat RM431.

Korang boleh tengok screenshot Pakej Celcom broadband di bawah ni.

samsung-galaxy-tab-10-1-celcom

 

Apa perbezaan ketara Samsung Galaxy tab 10.1 dari iPad 2?

  • Of course lah, first iPad 2 dikeluarkan oleh syarikat Apple dan Samsung Galaxy tab 10.1 pula oleh Samsung. Hehe
  • Samsung Galaxy Tab 10.1 lebih ringan dan lebih nipis dari iPad 2
  • Samsung Galaxy Tab 10.1 ada RAM lebih laju iaitu 1G berbanding iPad 2, 500MB RAM.
  • Samsung Galaxy menggunakan Android 3.1 sebagai browser dan iPad 2 menggunakan iOs 4.
  • Kamera depan dan belakang Samsung Galaxy tab 10.1 lebih tinggi megapixelnya.
  • Samsung Galaxy tab 10.1 boleh menggunakan Adobe Flash dan iPad 2 tak boleh.

Seronoknya, kalau aku dapat beli Samsung Galaxy tab 10.1. Mesti seronok gila lah. hehe.. Tapi sekarang dah nak raya, so kena jimat duit dulu. InsyaAllah, ada rezeki lebih, nak beli jugak. Korang tak nak beli ke? 🙂

18 thoughts on “Harga Samsung Galaxy Tab 10.1 Murah dengan Celcom Broadband

  1. hayyy.. aku from INDONESIA…
    kalau di Indonesia sedang heboh IPAD 2, di bandingkan Samsung Galaxy Tab ini.. hehehee.. kalau di Malaysia sedang hebohh apa..

    nak bli juga lah.. hehee..

  2. erm… mmg berminat nak beli galaxy tab atau ipad2 … tapi bila mengenangkan harganya hampir harga sebuah laptop … terhenti nak beli hehehe 😀 …

    so prefer laptop for browsing internet … phone .. guna yang murah2 dah lah 😀

    1. betul gak..laptop juga yang terbaik untuk browsing..
      lagi-lagi Aya ni suka screen yang besar skit..puas hati ni..hehe

    1. celcom ni pun kena sesuai dengan coverage,
      contohnya kalo tempat kerja Aya.. laju plak…
      tapi kalo kat rumah… lembap skit kelajuannya..

    1. kalo zulkbo dah beli..share-share lah kat blog ye… AYa pun nak beli juga kalo ada rezeki lebih.. Heee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge