Iklan Blog 1 Juta Pelawat & 5 Juta Pageview

 

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Harga Iklan Di Blog Termurah 2015

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…

Tahun 2015, trafik blog BloggerWanita.com telah melebihi 1 juta pelawat dengan lebih 5 juta pageview. Tahun lepas, Aya telah tutup khidmat pengiklanan kerana sibuk dan fokus dengan bisnes fizikal. Harap maaf ye..

Alhamdulillah dengan perkembangan trafik yang semakin meningkat dengan lebih 100 ribu pelawat sebulan, Akhirnya, Khidmat pengiklanan di blog ini dibuka semula dengan harga jauh lebih murah iaitu DISKAUN 50% bagi pengiklan yang terawal. Tujuannya adalah untuk membantu rakan pengiklan  mempromosikan produk, perkhidmatan atau jenama mereka.

Billboard Harga Iklan Di Blog BloggerWanita.com

 

Berapa harga iklan di blog ini? Bagaimana cara menentukan harga iklan?

Harga iklan di blog adalah ditentukan dengan jumlah trafik pada sesebuah blog. Jika trafik blog tersebut adalah tinggi, maka harga juga adalah tinggi. Harga iklan pada sesebuah blog juga berbeza mengikut kedudukan dan jenis iklan tersebut.

Jika kedudukan iklan tersebut lebih jelas dan terletak di bahagian kedudukan atas, maka harganya adalah lebih tinggi. Jika pakej iklan yang ditawarkan adalah berbentuk review atau advertorial post, biasanya harganya adalah lebih mahal berbanding iklan banner kerana biasanya iklan review akan kekal pada blog dan mempunyai ciri-ciri SEO yang mana pengiklan akan sentiasa menerima pelanggan dari Google Carian jika tersenarai tinggi pada halaman pertama.

 

Berapa harga iklan di blog dengan trafik lebih 100 ribu pelawat sebulan dan lebih 3000 pelawat sehari? Adakah harga iklan yang murah pada blog yang trafik tinggi?

Jangan risau, Tahun 2015 ini, Aya buka tawaran pakej pengiklanan dengan harga diskaun sehingga 50%. Rakan-rakan pengiklan boleh dapat harga iklan serendah RM50 sebulan. Tapi Promosi adalah terhad iaitu sehingga 20 Mac 2015 sahaja.

Siapa cepat dia dapat.. Heee

 

Dalam tahun 2015 ini, Aya akan terus berusaha untuk menaikkan trafik blog ini. Target, nak capai sehingga 1 juta pelawat sebulan. In Sha Allah. Mampu ke?

Tak salah target besar, yang penting kena berusaha, doa dan tawakal. 🙂

 

Bagi rakan-rakan blogger yang baru, jangan putus asa, teruskan belajar cara meningkat trafik blog.. Aya masih ingat lagi, tahun 2010, trafik blog Aya hanya dekat 2000 sebulan sahaja. Alhamdulillah setelah 4 tahun berada dalam dunia blogging, trafik blog ini lebih 3000 pelawat sehari, bukan sebulan.

Semoga rakan-rakan blogger di luar sana terus berjaya. Keep sharing perkara-perkara yang berguna dan berinformasi. In Sha Allah, akan datang ganjaran yang baik di kemudian hari. AMIN.

Be yourself.. Bina kredibiliti dan Jadilah blogger yang berhemah..hehehe

Oh ye.. Aya ada buat video animasi tentang blog dan pengiklanan di BloggerWania.com. Jom layan..

 

Teruskan bersama BloggerWanita.com, Aya akan kongsikan tips-tips bagaimana cara nak tingkat trafik blog dengan cara mudah, berkesan dan kreatif.

Plan macam nak buat ebook yang lengkap tips dan cara tingkatkan trafik blog. Ada yang berminat ke kalau aya buat? hihihi..

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

31 thoughts on “Iklan Blog 1 Juta Pelawat & 5 Juta Pageview

  1. aku belum lagi sedemikian baru sekitar 10k baru 4 bulan jadi blogger
    islam di dadaku recently posted..Tidak Pernah Shalat Dan Puasa Di Masa Muda Masih Adakah Tobat untukkuMy Profile

  2. […] semenjak Blog Bloggerwanita.com berada di dunia blogging. Trafik blog ini telah mencapai lebih 1 juta pelawat unik dan lebih 5 juta pageviews. Trafik percuma sentiasa sampai ke BloggerWanita.com melalui Google dan Yahoo. Hari ini sahaja, […]

  3. Perghh … memang hebat betul pencapaian blog wanita ni
    hasrul hassan recently posted..Powergold – Satu Gram, Satu Bulan, Satu KeluargaMy Profile

  4. Boleh berikan harga untuk satu pos advertorial dalam blog bloggerwanita?

    ada rate promosi kan?
    Mazni Azmi recently posted..Makanan Menambah Kesuburan Lelaki & Wanita Cara IslamMy Profile

  5. 5 juta pageviews … banyak tu …
    Malaysia Tercinta recently posted..Trafik Blog Bagi Tahun 2014My Profile

  6. domain blog ni pun best..ada domain bloggerlelaki.com plak..hehee..
    reezluv recently posted..Cara Submit Produk Ke Ashadee.comMy Profile

  7. Jelesnya…kita malas haa..nak buat macam mana..haha
    Hafizul recently posted..Luka DilukaiMy Profile

  8. Power lah…Anyway tahniah…saya masih belajar bertatih lagi..:-)
    Sani Sini Sana recently posted..Antara Aktiviti Menarik di Shah Alam Bulan Ini!My Profile

  9. Wah.. hebatnya! Saya juga akan capai tahap begini tahun 2015! InsyaaAllah! 🙂
    Yeen recently posted..Tak sukanya 7 Ketakutan Tentang LarianMy Profile

  10. […] BW telah mencapai lebih 1 Juta Pelawat & Lebih 5 Juta Pageviews.. […]

  11. Menarik ni! Boleh kita cuba

  12. bukan perkara yang mudah untuk mendapatkan 1 juta pelawat 🙂
    Ikhwan Fahmi recently posted..Seksyen Pengetahuan Am Peperiksaan Separa PerubatanMy Profile

  13. cantik gak bro
    dynasty kingdoms recently posted..TOPIC: WEAPONS, EQUIPMENT & HP BOOSTMy Profile

  14. Tinggi nya trafik.
    Memang kalau buat pengiklanan bagus nie.

    Saya pun masih baru.
    Kena rajin lagi dan bersabar.
    AZENI AHMAD recently posted..Wanita Selepas Bersalin Cenderung Gila Shopping?!My Profile

  15. Wewwiiitttt. Nakkk sainnnn.
    Datin Tyka recently posted..Aku Dengan DuniakuMy Profile

  16. harga yang ditawarkan memang berpatutan..
    Hanafi Abdullah recently posted..Rahsia Untuk Wanita Tambah IncomeMy Profile

  17. Lama tak berkunjung ke mari. Wahhh.. dah 1 juta pelawat tu. Tahniah. Tak rugi berikan di sini ya.
    Muaz recently posted..Patutkah saya beli senarai Emel?My Profile

  18. fuhh..

    100k sebulan. banyak tu wehh..
    titan recently posted..Sindrom Pinocio dalam dunia blogger.My Profile

  19. Promosi bagus ni…
    Wah hebatnya trafik die, jeles lah sayer…
    Noor Azlin recently posted..Design Project: Upgrade Blogspot to WordPressMy Profile

  20. Peluang pengusaha diluar sana mengunakan peluang ini untuk memperkenalkan produk mereka.
    akubiomed recently posted..Pelayaran Islamik Kapal Mewah Pertama Di DuniaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge