Google Reader Akan Ditutup?

Tadi, Aku buka akaun Google Reader ku untuk melihat artikel-artikel terkini dari rakan-rakan blogger. Tup..tup..tup.. keluar pengumuman bahawa Google Reader akan ditutup pada 1 July 2013.

Google Reader Retired

 

Aku pun terus melayari blogspot Google Reader untuk memastikan kenapa Google Reader ini akan bersara? Antara sebab Google reader akan ditutup kerana mereka menyatakan penggunaan Google Reader semakin berkurangan sejak beberapa tahun yang lepas, dan sekarang mereka akan fokus kepada beberapa produk Google yang lebih berguna.

Logo Google Reader

Sedih gak, sebab baru je nak aktif dengan Google Reader, tiba-tiba diorang nak tutup pula.Huhu. Jadi sekarang ni, kita diberi peluang 3 bulan untuk mencari altenatif RSS platform. Jadi, apa alternatif yang lebih baik dari Google Reader ye? Ada cadangan?

16 thoughts on “Google Reader Akan Ditutup?

    1. guna reader la senang. tak semak tak perlu nampak iklan2 kat blog org. lagipun kalau buka blog org ada yg berat sgt dgn widget2. kalau guna broadband menangis la nak tunggu loading lagi2 yg byk gambar. kalau reader boleh baca terus blog yg update.

Leave a Reply to eiela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge