Google Reader Akan Ditutup?

Tadi, Aku buka akaun Google Reader ku untuk melihat artikel-artikel terkini dari rakan-rakan blogger. Tup..tup..tup.. keluar pengumuman bahawa Google Reader akan ditutup pada 1 July 2013.

rahsia-buat-duit-video-youtuberahsia-buat-duit-video-youtube

Google Reader Retired

 

Aku pun terus melayari blogspot Google Reader untuk memastikan kenapa Google Reader ini akan bersara? Antara sebab Google reader akan ditutup kerana mereka menyatakan penggunaan Google Reader semakin berkurangan sejak beberapa tahun yang lepas, dan sekarang mereka akan fokus kepada beberapa produk Google yang lebih berguna.

Logo Google Reader

Sedih gak, sebab baru je nak aktif dengan Google Reader, tiba-tiba diorang nak tutup pula.Huhu. Jadi sekarang ni, kita diberi peluang 3 bulan untuk mencari altenatif RSS platform. Jadi, apa alternatif yang lebih baik dari Google Reader ye? Ada cadangan?

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Langgan Percuma
Dapatkan TIPS blogging, perniagaan & pemasaran internet dari Dr Aya Norbayah, Founder BloggerWanita.com & Laporan Percuma TOP 10 Jutawan Internet & Teknologi Di Dunia.
We respect your privacy.
About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

16 thoughts on “Google Reader Akan Ditutup?

  1. tak ramai minat google reader, semua suka amazon jer
    mohdazahar recently posted..PISANGMy Profile

    • guna reader la senang. tak semak tak perlu nampak iklan2 kat blog org. lagipun kalau buka blog org ada yg berat sgt dgn widget2. kalau guna broadband menangis la nak tunggu loading lagi2 yg byk gambar. kalau reader boleh baca terus blog yg update.

  2. Perlu cari alternatif sempena penutupan Google Reader ini.

  3. utk ape ek..tk tau lak psl benda ni
    nurul azieyan recently posted..GiveAway Topup 1My Profile

  4. terkejut jugak aritu tengok feed kawan-kawan cerita pasal google reader nih
    eiela recently posted..Resepi Pizza Homemade Mudah dan SedapMy Profile

  5. ok. selamat tinggal google reader. aku maafkan segala silap dan salah korang.
    titan recently posted..Evenity.my – Malaysia’s Event LIstingMy Profile

  6. thanks for the info..kena cari alternatif lain secepat mungkin jugak la..
    Sharafie recently posted..Cara Dan Tips Terbaik Menggunakan Duit Gaji BulananMy Profile

  7. Jarang guna google reader nie. patutla nak tutup, kecik hati rupanya. hahaha lol >.<
    Anis recently posted..Nak RM50 takkk ?My Profile

  8. Dah lame beroperasi. Tutup dah laa . hehe
    Aiman Aziz recently posted..Tips | Popular dalam sekelip mataMy Profile

  9. jarang guna GR ni, hehe saya lebih suka terus direct ke blog
    Cik Lisa recently posted..Irwanalessatyme dot comMy Profile

  10. tak biasa gunakan google reader ni. memang tak ramai kot yang gunakan, tu yang google tutup.
    Sya Isya recently posted..Ada Blogger Nak Bagi RM 50… Siapa Nak, Angkat Tangan!My Profile

  11. salam aya 🙂

    ayie suka baca terus dari blog…dulu pernah jugak guna google reader tapi kejap je.
    Ayie Abas recently posted..GEISHA – Seniman Tradisional JepunMy Profile

  12. laaa dh tutup ker?

  13. la , dah na tutup ke ? baru tahu.
    Wana wazm recently posted..Segmen Mega 3000 Follower By Blog 3 Dalam 1My Profile

  14. dapat emel dari nuffnang gak pasal ni, depa kata bley import readers ni ke nuffnangx.. so boleh guna nuffnangx la pulak lepas ni.. kan..
    fariq recently posted..Lagu Zaman Kanak-KanakMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge