Giant Laser Boleh Bentuk Titisan Hujan

Di Britons, Para saintis tengah berusaha untuk mencipta satu teknik menbentuk hujan dengan menggunakan laser yang besar. Laser akan dipancarkan ke langit dan boleh membentuk titisan air. Biar betul?

laser-hujan

Melalui teknik ini yang dipanggil Laser-assisted water condensation, hujan boleh dibentuk tanpa perlu menggangu fungsi normal kelembapan langit dan atmosfer seperti yang pernah dicipta di China menggunakan dry ice dan Silver Iodide yang boleh mencemarkan alam sekitar.

laser-bentuk-hujan

Melalui teknik ini, kita boleh tentukan bila dan di mana, hujan atau pembentukan awan boleh dilakukan.

Sumber asal: DailyMail

P/s: Semoga Berjaya!

Jika artikel di atas ini membantu, Harap dapat kongsikan dengan klik butang di bawah ini:

Hasil Carian Popular

INFO: Jika rakan-rakan pembaca berminat untuk belajar langkah demi langkah menjana pendapatan online melalui perniagaan dropship & affiliate dalam bentuk e-commerce untuk pasaran antarabangsa, Tuan Nazrin & Tuan Rashvin ada menyediakan satu panduan lengkap & kursus video tutorial untuk newbie, intermediate dan advanced bagaimana menjana pendapatan sambilan dengan mata wang USD.100% Praktikal.

--> Boleh Klik Sini Untuk Daftar < --

About Aya Norbayah
Pengasas & Penulis BloggerWanita.com adalah Dr Aya Norbayah iaitu seorang Ibu, doktor, blogger, Internet Marketer, affiliater, SEO & Graphic Lover dan usahawan internet wanita. Hubungi bloggerwanita@gmail.com untuk pengiklanan di blog ini yang telah mencecah 2 juta pembaca.

2 thoughts on “Giant Laser Boleh Bentuk Titisan Hujan

  1. weh, bahaya nih kalau disalahgunakan.
    Gaptek Update recently posted..Game Angry Birds Juga Dimainkan di Dunia NyataMy Profile

  2. aku rasa teknology boleh buat benda ni dan xda masalah, masalah ialah bila diguna secara x betul dan mungkin datang kesan sampingan
    Juan recently posted..Nak Satu BangMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge